Najdi forum

Mene pa letos mami otok Čiovo. Imajo zelo poceni variante za apartmaje.

Ima katera že kakšno izkušnjo?
Plaža? Senca? Kakeršnikoli vtisi?
Hvala v naprej.

Ja tam imaš res veliko apartmajev, tudi nekaj vil kjer imaš možnost polpenziaona, 4 leta nazaj sva midva hotela iti v Villo Tino, ker je bilo res ugodno vendar je bilo že vse zasedeno, potem sva šla takrat v Split in sva šla na izlet malo raziskovat ta “pol otok” , bila sva zelo vesela da nisva bila tam, ker cel Čiovo je sam hrib, na začetku ko pa prideš na otok so pa sami apartmaji ob cesti potem je pa plaža, sicer so na plaži taki lepi veliki kamni ampak ta plaža je široka recimo ene 3 metre in se vije skoz ob cesti po kateri vozijo avtomobili, voda se mi ni zdela nevem kako čista, midva sva iskala kakšen bolj miren kotiček ampak nisva našla.
Ob vstopu na otok, takoj čez most je tudi en kamp, tam zgleda plaža solidna( sicer je tudi ob cesti) je malo večja, ampak je tam taka gužva, verjetno tudi zaradi tega ker je ob plaži polno “slamnatih barčkov” ker to je so pa tudi edini barčki ki jih imaš tam.
Drugače je malo bolj živahno v Trogirju , če iščete malo več življenja, ni pa to nevem kako ogromno mesto ampak je lepo.
Jaz osebno vam ne priporočam Čiovo kljub res ugodnim cenam, pojdite raje malo ob kaštelanski obali( celina) pa se potem peljete recimo malo na izlet na Čiovo.
Lp, če te še kaj zanima, kar vprašaj

tejčula, hvala za nesvet.- Čiovo torej definitivno odpade, saj imamo dva mala sončke (7 in 2 leti) in rabimo pesek in senco, pa plažo blizu apartmaja.

Očitno dobro obvladaš tisti konec Dalmacije. Kaj pa praviš na okolico Splita?

Moj pravi, da je sedaj avtocesta do Splita in ni problem glede oddaljenosti.

Recimo če iščete ugodno varianto, je poceni tudi turistično naselje Resnik.
To je malo pred Splitom v kraju Kaštel Štafilič.
Del paviljonov je bilo prenovljenih 2 leti nazaj, ampak takrat sva bila z partnerjem še sama ( soba je bila lepa), nevem pa kako naj bi zgledala soba z enim ali dvema pomožnim ležiščema, cena je v primerjavi z neobnovljenimi samo nekoliko dražja in se vam jo splača vzet ker so veliko lepše kot neprenovljene.
Hrana je solidna, zajtrki so vredu, večerje je samopostrežna, ni nevem kaj ponavadi smo imeli ene 3 variante kaj si lahko zbral( se je dalo najest), solato si lahko sam naložil, sladica pa ponavadi kakšen sladoled, kompot, sadje.
Plaža je za otroke super( majhni kamenčki) , sence na plaži je tudi kar nekaj, samo je treba bit bolj zgoden če hočeš biti v senci, gužve na plaži ni nevem kakšne, ker je plaža sorazmerno velika, voda je čista, edini problem je morska solata.
To je ena vrsta zelenih alg, ki rastejo na morskemu dnu, in ker so tam tokovi močni se odtrga od dna in pride na površje k obalnemu pasu.
Vsako jutro ( ob 8) so s traktorji pobirali tisto solato iz vode.
Ni razpršena po vsej površini malo ampak je samo ob vstopu v vodo( kakšne pol metra jo je), ni strupena in ne zgleda nagnusno, potem ko jo poberejo je skoraj ni več se pa nabere tekom dneva in zvečer joje spet nekaj, zgleda kot bi v vodo vrgel endivijo.
Kar se tiče izletov, je blizu Split, pa Trogir kot sem že prej omenila.
Drugače je v teh Kaštelih še ene par hotelov, samo so vsi kar precej dragi, plaža pa ni nevem kaj.
Imate pa malo bližje Primošten in hotel Zora, tam je na eni strani polotoka plaža skalnata na drugi prodnata s senco( super za otroke), morje je čisto brez kakršnih koli solat in podobnega, nobene trave.
Hotel ima glede na ponudbo hrane in sob kar ugodno ceno. Do mesta je 10 min peš, mesto je majhno, luštno.
Potem mesto Tučepi, hotel Alga
Ali pa Makarska hotel Biokovka, super plaža in sobe, poceni, verjetno na račun hrane, ni nevem kakšne izbire( pri večerji imaš na voljo 3 menije) !
Za Zoro, Algo in Biokovko se najcenejše cene če greste preko agencije bonus( vsaj lansko in predlansko leto)
Za apartmaje nisem tak “stručko” ker nikoli nismo hodili v apartmaje.
Če te bo še kaj zanimalo, ti komot odpišem, samo čisto takoj pa ne morem!

Mi smo bili lani na Čiovem (Okrug gornji) in je točno tako kot opisuje tejčula. Cesta je strašno prometna, na plaži ležiš med smetmi, razgled na zarjavelo ladjedelnico. Če nisi blizu obale, hodiš v hrib kot norec, mi smo bili v prvi vrsti ob morju, smo pa celo noč prdalice (motorje) poslušali. V Trogir moraš z avtom, cesta se pa noro zabaše, pa smo bili konec avgusta.

Mogoče se sliši noro, ampak imeli smo se luštno, samo nikoli več in odsvetujem Okrug gornji.

Hvala Tejčula za izčpren opis, že deskam za Makarsko ali Primoštenom!

Definitivno letos pade Dalmacija!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close