Čiovo – kam??
Pozdravljeni
Za letos se še odločujem, kam iti na dopust. Pred dvema letoma sem bil na otoku Čiovo v mestu okrug Gornji. Sicer je bilo kar o.k. – motilo me je predvsem to, da do mesta Trogir ni pločnika in moraš dejansko hoditi po cesti, kjer šibajo razni skuterji,.. kar je letos nesprejemljivo zaradi majhnega otroka. Nek minus je tudi to, da je ob plaži cesta in da imaš pogled na ladjedelnico. Je pa velik plus samo mesto Trogir.
Mi lahko kdo pove, kakšna so še druga mesta na otočku Čiovo – Arbanija,… …
Rad bi šel v kakšno od mest, ki ni preveč oddaljeno od Trogirja (ne več kot npr. 20 min. peš) in da ne hodiš po cesti, da ni takoj za plažo cesta, da je na plaži prodec in mogoče tudi kaj sence,..
Bi katero od mest ustrezalo oz. pozna kdo kakšen apartma?
LP
jaz sem bila lani v mestecu Okrug Donji, 10 km od Trogirja, sicer je tam kar dosti APP, plaže pa so skalnate in malo betonirane, pesek je samo v enem malem zalivčku, kjer je velika gužva.Meni ni bilo preveč všeč. Sicer sva prekolesarila cel otok, da bi našla kako lepo plažo, pa je nisva, vsaj take ne, kji bi bila pesek in pa ne veliko ljudi. Drvenik je pa drugače mali otoček z eno manjšo lepo plažo, kjer je v vodi mivka po tleh, na njem ni avtomobilov je neka mala trgovinica pa gostilna na plaži, skratka če si hočeš odpočit od vsega vrveža bi bilo kar vredu. Drugače pa so plaže skalnate, morje je pa čisto. Mene ja na Čiovu motilo to, da je bilo mnogo takih divjih plaž zelo umazanih, kjer si našel vse od opank, konzerv, steklenic, skratka veliko svinjarije. Tja vsekakor še enkrat ne bi šla. Samo mesto Trogir je lepo, vendar pa je velik problem promet, Ko nastane nenormalna gužva avtomobilov zvečer, ko gredo v mesto. Najbolj prav pride klo in skuter.
Drvenik bi sicer bil zanimiv, vendar letos ne pride v poštev ker je otok, saj je žena noseča in je verjetno bolje biti nekje, kjer nisi vezan na trajekt. Kje sploh je otok Drvenik?
Čiovo mi je bil sicer všeč predvsem zaradi mesta Trogir in sem upal, da je na otočku še kakšno mesto, kjer bi lažje prišel do mesta, da mi nebi bilo potrebno hoditi po cestišču z leto in pol starim otrokom.
Torej čiovo in s tem Trogir odpade. Na celino pred Trogirom me niti ne vleče, saj je tam tisti hotel medena in je kar gužva. Mogoče poznaš ali je kaj zanimivega malo nižje od Trogirja, kar je še vedno ne več kot pol ure peš do mesta?
LP
Forum je zaprt za komentiranje.