Najdi forum

cinque terre

morda bi pa sla v italijo – cinque terre.

ima morda kdo kaj izkušenj iz potovanj.

šla bi z avtom, prenočevala v youth hostlih.

kakršne koli inforamcije so dobrodošle.

lp

Kdaj bi pa to šla? Za prvomajske praznike greš lahko morda že v kamp. Predlagam mestece Levanto, severno od Cinque Terre. Morda obstaja tudi kak hostel v kraju La Spezia, ki je južno od tega krajinskega parka, vendar nam to mesto že na prvi pogled ni bilo všeč zato smo se samo peljali skozenj. Med levantom in Cinque terre vozi vlak, ki se ustavlja v vsakem mestecu Cinque Terr, in je že vključen v ceno vstopnice v krajinski park. Enodnevna karta pride pa 5€ (tu nekje).
Glede na to, da je za ogled tega parka dovolj že dan, za obisk prečnih tur in vrhov pa še kak dan po želji, predlagam da združiš obisk Terr še s kakim ogledom v Liguriji (morda Portofino in Rapallo, mondeno letovišče, vredno ogleda, vendar zelo drago) ali Toskani.

ja, super, hvala za informacije.

razmišljam o tem, da bi šla kar z avtom. no, če je ugodna vožnja z vlakom, morda pride tudi to v poštev. z avtom je bolj priročno, čeprav ne vem, kakšne so razmere (kraje, parkiranje, cestnine, gužve po cestah???).
glede na to, da grem sama, pa ne vem kako bi bilo s kampom, raje bi šla v kak hostel, na eni internetni strani sem našla nekaj hostlov.

ja, poleg krajinskega parka (ob morju, pa tudi kaka tura po hribih) bi malo vandrala tudi po toskani, glede na to, da bom imela dovolj časa (najmanj 10 dni), pa bi šla pogleda še v firenze, sieno, piso, luco… (klasika, ki pa je jaz še nisem videla hehe).

imaš kakšne kraje, ki so se ti zdeli v toskani še posebej zanimivi??

aja, še čas

ja, šla bi enkrat konec maja, ali pa v juniju, ne vem še, kako mi bo uspelo dopust pribarantat 🙂

takrat je po mojem lepo tam dol…

lp

Mislim, da se ni treba kaj dosti bati kar se tiče kraj. Samo je res, da imam izkušnje samo s kampi. Pustiš avto tam na varnem, ter greš potem peš naokoli. Glede na to, da se odločaš za kraje, kjer je podeželje vredno ogleda navijam bolj za avto kot za vlak, čeprav poznam ljudi, ki zelo hvalijo italjanske vlake. Vendar žal ne pripeljejo v vsako vas. Toskane ne poznam preveč dobro, res lep kraj je Lucca, ki je bil meni bistveno bolj všeč kot Pisa. Sploh slavni stolp in katedrala sta videti kot tematski park za američane, se da pa kaj lepega videti vzdolž glavne sprehajalne poti skozi center mesta in ob reki.
Slišal sem, da je vredno obiskati tudi mestece Vinci, rojstni kraj Leonarda da Vincija.
Za krajši postanek na poti pa zelo predlagam Verono, v kolikor je še nisi videla. Zares lepo staro mesto in enostaven dostop z avtoceste.

Pa prej sem slabo pojasnil: vlak v Cinque Terre vozi med Krajema Levanto na severu in La Spezio na jugu in se ustavlja v vsakem mestecu.

Za cestnine, kilometre, zastoje in podobno pa na:
in

super, hvala ti za dobre informacije.

v veroni sem že bila, morda pa vseeno ne bi bilo slabo se malo ustaviti tam 🙂
za lucco sem že slišala, da je čudovito mestece in jo nameravam pogledat.

verjetno se bom nastanila v enem od krajev, v kakšni cenejši varianti ali hostel ali kakšne sobe ali gostišče, potem pa okoli vsak dan malo vandrala po krajih in mestecih.

Ciao!

Za prvomajske nameravamo obiskati cinque terre (4 dni). Gledam po netu turisticne kmetije in penzione, pa so cene od 30 EUR/osebo naprej. Nam lahko kdo priporoci kaksno solidno prenocisce na prijetni lokaciji po solidni ceni. Gremo namrec z avtom, tako da odmaknjena lokacija ni problem.
Priporoca kdo kaksen prijeten manjsi kraj za ogled.

Hvala vsem in pozdrav,
Frenk

a ste poskusili iskati tudi hostle?

http://www.hostelz.com

ali pa še kakšna druga stran. Ja načrtujem, da si bom tam našla kaj.
ali mi lahko sporočite, kako vam je uspelo? jaz nameravam iti v juniju tja, tako da mi bodo
vaše izkušnje zelo dobrodošle.

Hvala.

Katja

Ciao Katja!

Ko se vrnemo, ti sporocim kako je bilo.

Pozdrav

Ciao!

Smo se vrnili sinoci. Imeli smo se cudovito, saj smo imeli tudi lepo soncno vreme. Na poti domov smo se ustavili se v kraju Lucca, prijetno mesto vredno ogleda. Za info me poklici na tel.031/445-668.

Lp

hostel ostello tramonti v vasici bisasa je kul. poglej na hostelworld.com
izpred hostla te pobere bus, ki je vkljucen ze v vstopnico in te pelje do cinque terre, vstopnico za cinque terre prodajajo v hostlu in ni draga.
ce zelis zurat pa si najdi prenocisece v la spezii, ker j e biassa prijetna vasica ze od la spezie proti cinque terrom in je tako umrijeno in pristno domace.

LP

Hojla,
najina izkušnja popotovanja po Toscani in Cinque Terre: http://live-love-camp.blogspot.com/
Mogoče bo komu v pomoč 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close