Čimveč o Angliji prosim!
Lep pozdrav!
S fantom letos poleti nameravava oditi namesto na morje, v Anglijo. To si želiva predvsem zato, ker v naslednjem letu planirava družinico in te najine želje morda ne bo več možno realizirati. Ker nimava ravno brilijantnih dohodkov, vas prosim za nasvet za čimcenejšo varianto. Povratna karta z Easyjetom pride na tisti termin 18.000 SIT na osebo (kar ni drago), sem pa malo prebirala tale forum in ugotovila, da so potem ostale stvari toliko dražje.
Nisva zahtevna uporabnika, tako da nama je vseeno kje in kako prespiva. Zanima naju tudi ali se bolj splača iti preko agencije ali greva lahko sama, kje lahko dobiva dodatne informacije glede zanimivosti v Londonu . .. ? Skratka, čimveč informacij, prosim.
Termin naj bi bi nekje med 31.7. in 13.8., šla pa naj bi za 3 do 7 dni. Zanima me tudi, ali če naročiva povratno karto morava točno vedeti datum povratka? Ker midva bi šla spontano, in se vrnila po želji. Morda že čez 3 dni, morda čez en teden, morda nikoli??? :-))
Vsake informacije bova zelo vesela. Pišete mi lahko na e-mail ali pa v forum.
Hvala, hvala, hvala…
Bety
oj,
jaz grem v anglijo naslednji mesec, najtančneje 21.6. z wizz airom. grem v warwickshire. v angliji obstajajo poleg hostelov tudi B&B (bed&breakfest) kar je odvisno v katerem hočeš bit. potem je poleg tega tudi guest house, kjer gostitelja – lastnika hiše – ti lahko zaračunajo tudi nižjo ceno če ostaneš tam dlje od 3 dni, in se ti to celo bolj splača. jaz bom tam en mesec, in komaj čakam 🙂 cena za enosmerno karto za eno osebo je 8.100 sit, kar še bolj pocen kot easyjet.
tukaj pa so hoteli,hosteli, B&B, guest house iz cele velike britanije: http://www.hotels.uk.com/
srečno pot
Živijo,
evo…sem se ravno vrnila iz anglije…še na sveže polna vtisov:)
torej…letalska karta je poceni…in res tam je vse zelooo drago-jaz kaj takega nisem pričakovala…sicer je res odvisno, na kakšen način si splaniraš počitnice oz. koliko si privoščiš na teh počitnicah.
Jaz in prijateljica sva najeli hotel (bed&breakfast varianta) v nekem hotelu, ki je bil v lasti indijcev. Ta hotel je bil re eden tistih-najbolj cheap variant (tam imaš namreč cele ulice hotelov tako, da je izbira res velika), bil je blizu Victoria station-relativno dobra lokacija. Odšteli sva pa za malo sobico z eno veliko posteljo vsaka 20 funtov (7000 sit).
V Londonu dobiš vseh sort informacij na vsakem koraku tako, da glede tega sploh ni panike…najbolje je pa nabrati prospektke, vzeti zemljevid, iti na kavo in narediti res dober plan.
Meni osebno London ni bil všeč saj je res kar malo prevelik, kar se pozna tudi na ljudeh, vzdušju, …
Jaz in prijateljica sva bili tam sami (brez kakršne koli moške družbe) in naju je bilo kar malo strah kdaj pa kdaj.
Več časa sva preživeli v Manchestru, v katerega sva se zaljubili:) Tam so ljudje takooo prijazni, vzdušje je super. Kar je najboljše…vživiš se v njihov način življenja in res začutiš utrip mesta…
Potovanje po Angliji je pa pravtako drago (vlak Manchester-London: 18900 sit)
Pa še nekaj cen (tako za primerjavo) :
Fish&chips…5000 sit (brez predjedi ali česarkoli)
Cigareti… 1000 – 1800 sit
Pivo 0,5l (v trgovini)… ca 700 sit
Podzemna (London)… 1050 sit
Internet… 350 sit/pol ure
Kej več se ne spomnim zdej iz glave…če te pa še karkoli zanima pa kar na dan z vprašanji
Aja pa čeprav so cene malo višje, se splača iti tja…super je…midve sva se zaljubili, tako da sva se odločili da greva kmalu nazaj(verjetno še letos)
Lep pozdravček
bety napisal:
> Lep pozdrav!
>
> S fantom letos poleti nameravava oditi namesto na morje, v
> Anglijo. To si želiva predvsem zato, ker v naslednjem letu
> planirava družinico in te najine želje morda ne bo več možno
> realizirati. Ker nimava ravno brilijantnih dohodkov, vas prosim
> za nasvet za čimcenejšo varianto. Povratna karta z Easyjetom
> pride na tisti termin 18.000 SIT na osebo (kar ni drago), sem
> pa malo prebirala tale forum in ugotovila, da so potem ostale
> stvari toliko dražje.
>
> Nisva zahtevna uporabnika, tako da nama je vseeno kje in kako
> prespiva. Zanima naju tudi ali se bolj splača iti preko
> agencije ali greva lahko sama, kje lahko dobiva dodatne
> informacije glede zanimivosti v Londonu . .. ? Skratka, čimveč
> informacij, prosim.
>
> Termin naj bi bi nekje med 31.7. in 13.8., šla pa naj bi za 3
> do 7 dni. Zanima me tudi, ali če naročiva povratno karto morava
> točno vedeti datum povratka? Ker midva bi šla spontano, in se
> vrnila po želji. Morda že čez 3 dni, morda čez en teden, morda
> nikoli??? :-))
>
> Vsake informacije bova zelo vesela. Pišete mi lahko na e-mail
> ali pa v forum.
> Hvala, hvala, hvala…
>
> Bety
>
Čau,
Jst sm prekrižaril Anglijo 1999.Je draga,splača se ti potovat z Interrailom,sicer so gor cene kart noro visoke.Pa jst sm kampiru,kar se je full splačalo.Nekje so celo kampi,kjer vržeš denar za kampiranje v poseben nabiralnik.Noben te ne gelde če in kolk si dal-gre se na zaupanje.Jst sm to mal izkorišču.So pa drgač razni hostli,B&B…za moje pojme dragi.Kampov maš pa tud full povsod.Če kombiniraš z Interrailom se da lepo in relativno pocen spelat uso zadevo.Znamenitosti maš pa itak pa celi angliji na kup…
Srečno in pogumno na pot.
Uroš
Hej!
tud jst grem u kratkem u anglijo(11.8.) pa me zanima če bi mi lohk tisti k ste tm že bli povedal,oz.svetoval kok dnarja priporočate vzet sabo.
Grem pa s prjatlco z agencijo twintur in mavi tkorekoč prevoz,bivanje,…že organizirano…
zanima naju nekej glede štekarjev…baje majo večjo napetost pa še baje so trirogeljni, zato me zanima če nj tle kupve kšn podaljšek al kej podobnga da lohk pol filavi gsma.Aja, grevi pa za 10 dni..
u bistvu gremo najprej v pariz za en dan,pol pa smo 8 dni v londonu, ostalo je prevoz….
ful bi bla hvaležna kakršnikoli informaciji,tko da če se da pište na valkum2004@gmail.com…
pa zanima me tud če so taxiji dragi,ker prevoza z letališča do gostiteljske družine nimave organiziranga…
pls pište…
hvala, valerija
Forum je zaprt za komentiranje.