Cimetove zvezdice
Lani sem za božič spekla cimetove zvezdice in bile so trde kot kamen, tako da so bile skoraj neužitne (po kakšnem tednu dni so se pričele rahlo mehčati, po 2 tednih pa so bile odlične). Slišala sem, da morajo cimetove zvezdice vsaj 3 tedne stati, preden so za pojesti, ker naj bi se ravno v tem času omehčale. Ali je to res? Namreč tega nisem zasledila še v nobeni knjigi, pa jih imam ogromno in skoraj v vsaki je recept za te sicer čudovite piškotke.
Letos bi jih rada spet pekla, pa ne vem, ali sem nazadnje kaj narobe naredila, da so bile tako trde, ali pa jih moram res speči že v začetku decembra, da bodo ob božiču primerne za jesti?
Hvala za pomoč in nasvete!
?? Moje so bile ravno sveže dobre… Je pa res, da testo sploh ni bilo trdo, ampak sem kar z žlico delala take kupčke, na katere sem potem dala še po en mandelj… Da bi bile trde? Nikakor. Prav lepo hrustljave so bile. Po nekaj dneh, ali enem tednu, pa so postale bolj vlažne in za moje pojme niso bile več takooo dobre kot na začetku.
Po kakšnem receptu jih pa delaš? Poskusi s tem, ki sem ga napisala na forum (je pa v dr. Oetkerjevi knjigi):
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.