Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Čile – Argentina (severni del)

Čile – Argentina (severni del)

Živjo

Zanima me del poti po Čilu oziroma Argentini in sicer od Santiaga do Arice (na meji s Perujem). Obstajata 2 različici: Panamericana preko Čila in Ruta 40 (od Mendoze do Sante) preko Argentine. Predvsem me zanima druga. A je že kdo potoval po njej, kako je z javnimi prevozi na tej poti, a so prelazi preko Andov prehodni v mesecu juliju (zima) ? Zanimivosti (razen San Pedra de Atacama) in cene v Čilu ?

Lep pozdrav, Stein

Ja jaz poznam panamerikano, in siver sem šla iz Arice do Santiaga. Vmes sem imela postanek, če pa bi šla direkt, mislim da bi trajalo cca en dan pa eno noč. Avtobusi so zelo v redu, dobiš pijačo in tri obroke. Pa tudi kar cenovno ugodni.

Drugače pa sama pot zgleda kot ena neskončna puščava, dosti umazanije ob cesti, ampak to je dol vsakdanjik.

Jaz ti priporočam, da greš malo po Argentini. Kakšnega hudega snega ne bi smelo biti (to mislim da je bolj problem za Patagonijo v zimskem času).

Santiago – Calama
prvič sem šel z busom, drugič raje kar z letalom (z razlogom). Mi je že vnaprej en Čilenec rekel, da ima sicer rad svojo domovino ampak, da tisto kar vidiš prvih 150km je enako tistemu kar sledi naslednjih 1500. Kot je napisal predhodnik – bolj žalost 🙁
BTW: za pot z busom sem potreboval 25 ur, z enim 15 minutnim postankom.

Nalepša hvala obema za odgovor. Odločitev je sedaj precej lažja =)

Lp Stein

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close