Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ćičerika in leča v ekonomu

Ćičerika in leča v ekonomu

Drage izkušene kuharice,

po vseh prebranih člankih o tem, kako zdrave so stročnice, sem kupila lečo in čičeriko in iz interneta snela recept za enolončnico.

Me pa zanima, koliko časa se kuha lečo in čičeriko v ekonom loncu in ali jo je v tem primeru potrebno prej namakati čez noč?

Pa še za kak recept bi vas prosila, če ga imate v rokavu.

Hvala za odgovor.

Najprej nekaj o pisanju: po SSKJ se piše ČIČERKA – brez drugega i-ja.

Čičerko se namaka in kuha približno 20 do 30 minut – odvisno, ali pustiš, da se ohladi v loncu ali ga takoj odpreš.

Leče ni potrebno namakati in je kuhana v 20 do 30 minutah brez ekonom lonca. Obstaja zelo veliko vrst leče in časi kuhanja so različni za različne vrste leče.

Glede receptov: iskalnik dela čudeže.

Hvala za poduk (kuharski in slavistični; opazila sem tudi, da se mi je prikradel mehki ć).

Iskanja se pa takoj lotim, ravnokar sem namreč dojela, da obstoja iskalnik (in porebrala skoraj vse na temo kruhomata, ki je moja najnovejša igračka)

Na čičerko lahko gledaš kot na fižol, tako lahko z njo delaš vse, kar delaš s fižolom. Zanimiv, drugačen okus, mene spominja na lešnike. Torej juha, topla ali hladna solata, enolončnice, omake…
Bolj podrobno pa res z iskalcem, uporabi z drugim i in brez, včasih piše tako, včasih drugače 🙂
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close