Chila – Logarska dolina
Pozdravljena!
Sem malo brskala po forumu in sem ugotovila, da imaš koristne informacije, za katere bi te prosila. 🙂
Letos imam namen dopustovati nekaj dni v Logarski dolini, na eni izmed TK. Sem na netu si že izbrskala podatke, cene,… zdaj me pa zanima še kaj iz prve roke.
Seveda lahko tudi kdo drug pove svoje mnenje, izkušnje.
Hvala in lep pozdrav
Petra
P.S. Lahko mi podatke pošlješ tudi na mail: bacek@travel.over.net . Hvala
Čeprav nisem Chila, lahko povem nekaj o Logarski. Prejšnji konec tedna sem bila na TK Plesnik, kjer ponujajo nočitve z zajtrkom. Sobe so prijetno urejene, zajtrki fantastični, domača salama, savinsjki želodec, domač kravji in ovčji sir, skuta, maslo, marmelada iz gozdnih sadežev in borovnic, oskrbniki zelo prijazni. Najbrž je podobno tudi na drugih TK, ponekod imaš možnost jahanja konj. Letos bodo povsod še toliko bolj ustrežljivi, ker tarnajo, da je zaradi vremena zelo slab obisk. Uživaj!
Živjo kaj0lina!
Hvala za informacijo iz prve roke. 🙂 Sama se še nisem odločila, kam točno, na katero TK bova šla. Verjamem pa, da bo povsod OK. Saj konec koncev nisva tako zahtevna. Samo da je mir, tišina, hribi in midva! 😉
Če pa imaš še kak komentar, idejo, pa lahko poveš! Si si šla ogledat kaj okolico, na kak izlet, hribe?
Hvala in lep pozdrav
Petra
Zivjo!
No iz prve roke:)
Poglej, letos bo verjetno super vreme sploh zato, ker bo en cas vroce drugace pa dez in za hribe je super, ce imas priloznost vse okusit. Logarska je ze sedaj tako cudovito zelena, da se sama nebi od tu nikoli odselila, pa ceprav v pustih zimskih dnevih razmisljam, da bi sla kar v Afriko:)
To kar je kaj0lina napisala je ze veliko. Predvsem za hrano ki jo je napisala, ti priporocam da jo poskusis, vsaj malo, ce se ze ne bos najedla tako, da ti bo slabo;). Mogoce bi bilo super ce se pozanimas za letenje s padalom, ki bi znalo biti ob lepem vremenu superca, sploh iz Olseve-seveda v tandemu. Drugace pa ti ne uide “sprehod” do Potocke zijalke-kjer je nahajalisce predjamskega cloveka& medveda. POtem naprej pa se Olseva in Kamnisko oz. Savinjsko Sedlo. Seveda pa lahko obisces tudi Raduho in znamenito Snezno jamo. V tem casu pa veliko kmetov tudi kosi in susi travo, zato so nekateri zelo veseli, ce se udelezis tradicionalnega obracanja sena. Ponekod je to organizirano tudi tako, da ucijo kositi na star nacin in pa seveda spravilo sena, ter stik z naravo in domacimi kravami, biki, konji,…zivalmi:)
No, ko pa bos ze tu, je mogoce dobro, ce se odpravis tam okoli 1. nedelje v avgustu, ker je takrat tradicionalni flosarski bal na Ljubnem. Tam naredijo Flos (saj ves kaj je to, ne?) in porocijo flosarja ter ga popeljejo z njim po Savinji.
Ce imas se kaksna konkretna vprasanja, pa napisi in ti bom odgovorila:)
papa, Chila
Hojla!
Sem zelo vesela in hvaležna, da si se oglasila!
Kar se tiče dopustovanja, bo potekalo v septembru, v prvi polovici nekje. Saj takrat bo še kar toplo, sploh če primerjam s sedaj.
Flos? Hmmm, jah no (men je zlo narodn)… ne vem čist točno, kaj oz. kdo bi to bil. Splav?
Ravno zato me vleče v Logarsko, ker je toliko enih stvari, ki si jih lahko ogledam. Še najbolj bo pa sedlo uživanje v naravi in tišini!
Hvala za vse informacije in lep pozdrav z Gorenjske
Petra
dolžal odgovor – ko smo že pri fruštkih je bil kdo od vas že v kakšnem hotelu , če ste bili bomo rekli naslednje:
– hotelski fruštki so ” samopostrežni in no limit do ure določene za fruštek / primer topolšca od 7 do
9 , poješ lahko neomejeno.ni sicer dobrot a la plesnik / cena sobe v njihovem kmečkem turizmu ni veliko nižja od hotelske nočitve / a je vsega dovolj, strvari ki so za fruštek pomembne kot meleko, kava , razni čaji, da o mesu in jogurtih ne govorimo.praktično vse kar je za namazat , najmanj 2 različna 100 % sokova , kakav ! , sadje ………………….
dobite to na kmečkih turizmih , kjer vam prinesejo na mizo.dobro poznam fruštke privatnih sob , jaz osebno ne bi nikoli vzel privat sobe.
še o mnenju turistov ki najemajo privat sobe:
v hotelih je konfekciisko!
moje menje: tudi pri privat sobah je , gosti so še bolj sami kot v hotelih!
privatne sobe namema struktura turistov ki hoče najceneeje.in dobi najceneje.jih ne podcenjujem, saj pri nas tudi služimo z njimi / turizem je moja služba / a hotelskega fruštka pri privat sobah ni!niti natakarjev ki bi stregli!
cene privatnih sob se v turističnih krajih kakršen je moj vsako leto dvignejo za najmanj 10 % , hotelske padajo ali se malenkostno zvišajo!
večina privatnih sob v logarski dolini z izjemo predragega plesnika / topolšca je cenejša če gledamo hotel / nima televizorja in twc.
privatne sobe se najema za dan ali dva , največ tri.
to je takoimenovani hitri turizem , brez katerega bi turistični kraji kot je moj zelo slabo živeli !
a argument turistov da če najamejo privat sobe več vidijo je spet napačen.vidijo samo če jih nagovorimo, najlažja varianta, redko v hrib , največ kilometer hoje ,
a to je to kar imenujemo turizem.obnašaj se kot turist in ti bodo ljudje ki ne živijo od turizma kazali hrbet.če se obnašate kot popotnik je toleranca domačinov večja!
in namesto da sprašujete eno in isto kot pač je v navadi pri turistih , pojdite na
in vse bo jasno , samo čudežev pri privatnih sobah in satelitske televizije z twc in neomejenimi brisačami in fruštki ne pričakujete.manj kot 4 jurje pa tako in tako na dan ne bo.kosilo in večerja ni všteta v to ceno
pa brez zamere
Pozdravljen lordwales!
Hvala za “konkretne in koristne” informacije!
Spletno stran sem si ogledala, tudi z iskalnikom sem prečekirala forum in na ta način našla Chilo (saj veš, to je oseba, na katero naslavljam post!).
Itak pa vsi vemo ta je Topolšica zakon, vse ostalo je pa brez veze.
In veš kaj, jest z 4 jurje pričakujem, da me na TK postrežejo kot kraljico, da imajo najmanj jaccuzzi v sobi, da o polnem penzionu ne govorimo. Pa savna, masaža,… Ma ni da ni!
Če bom pa želela domačnost, mir in ne “konfekcijskega” bom šla pa v Terme. OK? Zaenkrat mi pa TK bolj ustrezajo! Sorry, tko pač je!
Pa lep pozdravček s sončne Gorenjske
Petra
BTW: Tudi sama delam v turizmu.
Zivjo Bacek:)
Nic hudega. Maesikdo tega ne ve, kaj vse js ne vem kaj maste na Gorenjskem. Pa pac vprasam, sej zato pa smo tukaj ljudje ( tisti, ki znamo komunicirat;), da se kaj pomenimo:)
FLOSARSKI BAL
Znano je, da je bila trgovina z lesom pomemben vir zaslužka za Savinjčane. Vsaka hiša se je ukvarjala s splavarjenjem – flosarstvom. Danes je bal spomin na čase, ko so moški odšli na več tednov dolgo pot.
No tole je uradno. ce pa ti povem, da je flos kot nekaksen coln, ki je narejen iz lesa, bos si mogoce lazje predstavljala. Vcasih so les vezali z vrbovimi vejami potem kasneje pa z zico in tako naredili flos, s tem so potovali po reki Savinji, Savi,…in potem v ex Jugoslavijo peljali les, kjer so ga odkupovali:)
No to je na kratko, drugace pa najbolje, da si to pogledas ko bos ze tu v muzeju ali pa koga povprasas:)
Pa lep pozdrav!
Ce bos imela se vprasanje pa kar na dan z njimi:)
Chila
dolžan odgovor.kljub samo ironiji čutim optimizem.koliko nas je , ki služimo kruh v turizmu?in ena in ista vprašanja turistov, evforija, kaj bistveno zapravlja le midle klas , ki se mu nordkap zdi poceni in vstopnine za 20 evrov tudi.dejansko pa ena razglednica, nato eno uro nič , nato 2 karti , nato če je sezona tudi kakšna skupina.tako dan za dnem , razen ponedelka in kadar sem na dopustu.
o konfekciji pa tako: tako kot oblečemo , tako imamo!in ne nazadnje so v hotelih a la topolšca z samo 6 jurji razlike na tk – polni penzion in enopostelna in davek za samske / kar je prednost saj se na dopustu lahko prepiraš le z stenami / veliko osebnejši , kot na tk kjer so sobe dodatni zaslužek in nič več.gote vidijo tako in tako samo kadar prinesejo ključ in plačajo.
toliko.
animatorji v topolšci povejo veliko več osebnega kot na vseh tk.
če hočeš najceneje , dobiš najceneje.osebnost in ne konfekcijo nudijo samo hoteli in penzioni.tk pa so industrija !
lep dan želi
Forum je zaprt za komentiranje.