Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ČEZ 5 MESECEV BOSTE zelo verjetno umrli

ČEZ 5 MESECEV BOSTE zelo verjetno umrli

Nisem pravnik, a pomoje bi bilo res še najbolj enostavno, da se poročiš z njo.

Dragi avtor!

V reviji Aura letnika 1996 od številk september do november so članki o soku iz pšenične trave. Piti je treba vsak dan od enega dcl naprej, a največ tri dcl, ker je ta sok najmočnejše živilo. Vesoljski obiskovalci naj bi ga imenovali hrana bogov. Z njim si je nek Irec pozdravil raka.

Pšenico poseješ v cvetlična korita (za vsak dan približno eno cvetlično korito), po kakih 14 dneh pšenica zraste do temno zelene barve in višine 10-15 cm, takrat jo odrežeš in iz nje stisneš sok. Ker je cilj dobiti čimveč soka in tega zaradi zelo hitre oksidacije in posledične izgube zdravilnih lastnosti popiti čimprej, največ v (???)desetih minutah po stiskanju, bi bilo dobro kupiti polžasti električni sokovnik za stiskanje sokov iz pšeničnih trav, zdi se mi, da je bil svojčas takšen sokovnik Gree Life Juicer, zdaj naj bi se imenoval Green Star Juicer.

Sok pšenične trave imajo tudi v lekarnah, vendar se mi zdi njegova zdravilna moč zelo vprašljiva zaradi konzerviranja, zato je verjetno edina možnost lastno gojenje, stiskanje in takojšnje uživanje iztisnjenega soka.

Metodo uživanja soka iz pšenične trave je (??)iznašla Ann Wigmore.

Pa še nekaj o zdravniških diagnozah: domnevam, da jih je večina pravilnih oziroma vsaj zelo točnih. So pa mojemu očetu leta 2007 postavili diagnozo “naj se pripravimo”. S sokovi po Breussu, s punkcijami vode zaradi vodenice in jetrnega raka in z dragimi tabletami (se mi zdi, da 525 evrov, ki jih je plačalo obvezno in prostovoljno zavarovanje) je živel do 5. junija 2013. *Š*E*S*T**L*E*T*!

Zdaj pa na delo, iskat, sejat, sočit, pit in srečno!

Moj prvi pravni nasvet je, da greš do odvetnika oziroma notarja po dober pravni nasvet. Glede na to, da nisi ravno na tesnem z denarjem, ne varčuj pri tem. Prav tako tukaj ne poznamo celotne situacije in zdaj pisati nekaj na pamet je zelo zelo nehvaležno in lahko predvsem napačno.

Drugi nasvet (ne ukvarjam se s tem v detajle, nekaj pa vem), glede na informacije, ki jih imamo tukaj. Če prav razumem, imaš enega otroka in partnerko, ki ni poročena s tabo. Ta partnerka, če sta v “veljavni” zvezi (torej jo ti priznavaš za partnerico, kar seveda zapiši v oporoko) je upravičena do zakonitega dedovanja, če bi do njega prišlo. Torej je upravičena tudi do nujnega deleža, enako kot tvoji otroci. Do zakonitega dedovanja pride, če ni oporoke. Ti boš oporoko najbrž napisal.

Ne vem, kako si prepisal podjetje na otroka, ampak v oporoki pač to omeni, ker najbrž je podjetje vredno več kot polovica (zakoniti delež) oziroma četrtina (nujni delež) (vse ob predpostavki, da imaš samo enega otroka) vsega tvojega premoženja. Pazi – oporoka mora biti v posebni obliki in se zaradi izpodbojnosti raje posluži najbolj “zihr” zadeve – sodna oziroma notarska hramba, priprava pred notarjem, odvetnikom, sodiščem…

Ena izmed možnosti je pogodba o dosmrtnem preživljanju, kjer partnerko določiš za osebo, ki te preživlja (v tvojem primeru pač skrbi zate) in potem deduje tvoje preostalo premoženje.

Tretja možnost, ki je bila že omenjena, je prenos premoženja na partnerko pred tvojo smrtjo. To je seveda malo rizično, ker ne samo, da nikoli ne veš, kaj se zgodi, temveč če gre za darilo, se lahko všteva v zapuščino in smo nazaj na osnovnem problemu. Računaj tudi na to, da če s partnerko nimata otrok, deduje v drugem dednem redu in bo načeloma plačala tudi nekaj davka. Ne govorim o sodni taksi, temveč o davku na dediščine in darila.

Tudi ne vemo, kako si firmo prepisal na sina – če je šlo za darilo, se lahko tudi všteva v dedno maso.

Kako je z nepremičninami, nisi napisal, ampak premisli tudi o tem, kje kdo živi, kdo naj bi kaj dobil, ipd.

Najprej, dokler si še pri moči, pojdi do strokovnjaka, da preučita vse možnosti in najdeta tebi najustreznejšo. Nato se usedi s sinom oziroma še ostalimi otroki, ki jih imaš, in partnerko, ter jim predstavi svoje želje. Kot je razumeti, se morda tvoj otrok ne strinja z izbiro partnerke oziroma se ne razumeta, pa misliš, da bi on zahteval nujni delež, ne glede na to, da je firmo že dobil. Lepo pojasni, kaj in kako je, ter poudari, da so to tvoje poslednje želje in da pričakuješ, da jih bodo upoštevali. Navsezadnje si ti tisti, ki si vse ustvaril (najbrž?) in vsega tega ne bi bilo, če ne bi bilo tebe. Prav tako poudari, da si ne želiš, da se zaradi premoženja po tvoji smrti kregajo, in zato želiš urediti stvari tako, kot se tebi zdi prav in pravično, glede na lastne občutke in želje.

Zavedaj pa se, da bodo po partnerki dedovali njeni sorodniki, ne pa tvoji, če nimata skupnih otrok. Torej bo za tvojo družino ta denar “izgubljen”, čeprav jaz čisto razumem tvoje stališče in tvoje želje. Navsezadnje gre za tvoje premoženje in z njim lahko narediš točno tisto, kar sam želiš. Recimo lahko ga zdaj tudi vsega porabiš in ne bo ostalo nič več za dedovanje.

Nato pa se osredotoči nase in užij čas, ki ti je ostal. Navsezadnje je premoženja dovolj, da bodo vsi lahko zelo udobno živeli do konca svojih dni. Zdaj pa je čas zate, da tebi to omogočijo.

Srečno!

Vsem tistim, ki dajete nasvete za zvarke, očitno ne veste, da je rakov ogromno vrst. In daleč od tega, da bi bili vsi enaki ali ozdravljivi.

Če si je en kolega ali nek tip iz revije pozdravil raka, je to seveda možno, ampak nedvomno ne takšnega, kot ga ima avtor. Preden sejete svojo nevednost v prepričanju, da pomagate, si dajte malo prebrati o stvareh.

Ko vsak postane strokovnjak za vse. Jaz imam diplomo pravne fakultete, pa se ne ukvarjam z dednim pravom in ne želim podati dokončnega nasveta, ker ne poznam celotnega področja, še manj pa avtorjeve situacije. Moj nasvet je lahko v takšnem primeru rešitev za nekoga, a najhujša stvar za drugega, ker imata drugačno situacijo. Zato podam le splošne stvari ter osebo usmerim k strokovnjaku, ki se s tem ukvarja.

Poroka z gospo pa tudi ne reši veliko, če sta že zdaj v zvezi (takšni, da je ne bi kdo izpodbijal – žal obstajajo tudi takšni primeri). V Sloveniji je izvenzakonska zveza izenačena z zakonsko. Če pa je avtor slučajno še poročen z materjo svojega otroka (otrok?), no potem je pa zgodba seveda popolnoma drugačna. Tudi takšne situacije poznamo, ampak obstaja celo eno sodba na to temo in je rešljivo, a kot razumem, avtor ne želi ustvarjati dodatnih problemov ali sporov po svoji smrti. Po drugi strani pa – če se dediči odločijo ne slediti tvoji volji in se zapletati v spore, tudi ne moreš nič. Lahko jim le zdaj poveš, kakšne so tvoje poslednje želje in da pričakuješ, da jih bodo upoštevali, ostalo je pa na njih samih.

Najbolj zanimiva tehnika zdravljenja je zdravljenje z besedami. V vsaki besedi je več kot neskončna moč. Iz besed je sestavljena misel. Znotraj vas je skladišče besed. Recimo, da imate na voljo desettisoč besed. Znotraj vas je programski čarovnik, ki odlično manipulira z besedami. To ste vi.

Odgovor na objavo uporabnika
resna tema, 19.06.2021 ob 23:42

Dobite diagnozo,neozdravljivo, čez max 5 mes boste zelo verjetno umrli? (neozdravljiv, zelo invaziven, napreden možganski tumor)

Kaj zdaj?

Kaj naj?

Kako naj postopam, kaj naj uredim? Pravno legalno mišljeno.

Vsak nasvet je dobrodošel.

Upam, da si verna oseba. Tudi danes Bog ozdravlja. 

resna tema, 20.06.2021 ob 00:55

Borg nepr, 20.06.2021 ob 00:31

Pravno po mojem nimaš kaj dosti. Če imaš premoženje, za katerega želiš, da ga dobi določena oseba (ali osebe), ki ga morda ne bi dobila brez oporoke, jo napiši in daj sodišču v hrambo. Lahko je tudi oporoka brez prič, če je lastnoročno napisana v celoti. Sam sem to naredil dvakrat, z drugo oporoko sem dopolnil prvo. Sodnik ali sodnica (pri meni je bila obakrat sodnica) oporoko prebere in opozori na tisto, kar je potrebno. Nekaj malega je za plačat. Sodišče je ob tvoji smrti dolžno poiskati in obvestiti dediča. Kaj drugega si v pravnem smislu trenutno ne morem mislit.

Drugače pa … privošči si vse, kar si v tem času lahko. Užij, kar lahko, ne daj se motit ničemur. Saj … greš samo malo prej, vsi pridemo za tabo. Ti vsaj veš, kdaj.

Imam zelo donosno firmo. Zdaj sem jo napisal na sina. On je zdaj uradno lastnik in direktor.

Dolgoročno želim poskrbeti tudi za svojo partnerico. Kak nasvet?

Prepišeš premoženje s pogodbo o preužitku.  Tudi ves denar lahko že sedaj nakažeš na njen TRR. V čem je problem?

v dedni delež se vštevajo tudi vsa darila, ki  so jih dediči dobili.

Kar pomeni, da če so dobili že veliko, in bi eventuelno zahtevali nujni delež na zapuščinski obravnavi, mora tvoja partnerica imeti dokazila, kolikšna in kdaj so darila prejeli in zahtevati, da se le-ta vštevajo v zapuščinsko maso. 

Mora ZAHTEVATI, ker sami od sebe tega ne bo nihče naredil.

Preberi zakon o dedovanju

Potem se izračuna koliko naj bi kdo dedoval, če obstaja zahteva po nujnem deležu, se ta izračuna od celotne mase.

Ker je sin verjetno s podjetjem dobil že  tak delež, ki  je večji od nujnega, ne bo prejel ničesar več.

žal ni tako, 20.06.2021 ob 14:32

Naj te vodijo najvišje sile, 20.06.2021 ob 13:52

Nemško združenje za boj proti raku vodi evidence preživelih po prebolelem raku,  po metodah zdravljenja (tudi alternativnih), po  tem koliko časa si ozdravljen.

Za raka slinavke so ugotovili, da je potrebno hitro ukrepati z metodo razstrupljevanja in dviga imunosti.

Nemci so dali vrsto priznanih zdravilcev, zdravnikov težkih bolezni. Breuss, Budwig, Gerson, potem en avstrijskih zdravnik (njegov priimek sem pozabila). Vse evidentirano, vse sistematično.

Se pa vsak drugače odzove na zdravljenje.

Avtorju svetujem, da takoj jutri preda posle najbolj sposobnim v kolektivu, naj vrže v vodo, sam se 100 % posveti zdravljenju. Poskusi naj vse, kar ga pritegne, išči vse, ki ti lahko pomagajo. Dober vedski astrolog naj določi optimalbe dneve, išči dobre zdravilce, zdravnike homeopate. Če ti je namenjeno, izkoristi in najdi pot za ozdravitev. Kupi knjigo dr. GERSONA.

Partnerica, poroči se to sredo z njo. Bo tudi ona upravičena do nujnih deležev.

Pa srečno in naj te vse vesolje podpre pri tvoji čudežni ozdravitvi.

Nobena od naštetih terapij ne pomaga pri raku slinavke in glioblastomu.  Žal.  S hrano se na kromosome pač ne da vplivati in tudi deljenja tumorskih celic ne ustaviti.

Še pri tistih glioblastomih, za katere so mislili, da je preživetje preseglo dve leti, so kasneje ugotovili, da je bolezen bila na začetku diagnosticirana napačno.

Preživelega z rakom slinavke tudi ne najdemo nikjer.  Nikjer.

Ni neozdravljivih bolezni! Obstajajo samo neozdravjivi ljudje!

Že Einstein je pogruntal, da problema ne moremo rešiti na isti stopnji kot je nastal. Pogledati moramo z višjega štuka, s širše perspektive, če bi radi kaj rešili.

Človeško življenje se odvija po prepričanjih! To so globoko v podzavednem in nezavednem svetu vsidrani programi, po katerih se odločamo in si s tem krojimo usodo. Ko zamenjamo program, zamenjamo potek usode! Zato menjava prehrane in vsega ostalega ne prinese ozdravitve, če ostajamo v starih programih! To je to.

ljudje so ozdravljivi, 21.06.2021 ob 00:55

Ni neozdravljivih bolezni! Obstajajo samo neozdravjivi ljudje!

Že Einstein je pogruntal, da problema ne moremo rešiti na isti stopnji kot je nastal. Pogledati moramo z višjega štuka, s širše perspektive, če bi radi kaj rešili.

Človeško življenje se odvija po prepričanjih! To so globoko v podzavednem in nezavednem svetu vsidrani programi, po katerih se odločamo in si s tem krojimo usodo. Ko zamenjamo program, zamenjamo potek usode! Zato menjava prehrane in vsega ostalega ne prinese ozdravitve, če ostajamo v starih programih! To je to.

Evo, moj mož ima anaplastični astrocitom, oba v zgodnjih 30 ih, z majhnimi otroki. Sedaj mi pa naj nekdo tak kot ste vi, pove recept kako ga ozdraviti, če smo vsi ozdravljivi. Kar pritisk mi dvignejo vse te pripombe, polno nasvetov in pametovanj sva že dobila, seveda za mastne denarje, a a na koncu sva v vsem SAMA.

Pa lep pozdrav in upam, da se nikoli ne boste spopadali s čim takim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close