Čevlji po meri in elegantni
Je kje v Sloveniji čevljar, ki dela čevlje po meri. Nekaj jih sicer je, a njihove izdelke bi nosila samo, ko/če bom stara 105 let in bom čakala na smrt kje v kakšni hiralnici.
Ko rečem po meri ne mislim samo na kopito, ki ga le malo prej omenjenih čevljarjev v resnici izdela. Meni je eden takih “velemojstrov” naredil obris stopala kar na zmečkanem cajteng papirju. Tudi šuhi so izgledali približno tako, zanje pa je potreboval kar tri mesece.
Zanima me pravi čevljarski mojster, ki ti naredi odlitek stopal – kopito in naredi čevelj tak kot si ga tudi želiš. Torej udoben in eleganten.
Ve kdo za koga, ki dela tako. Cena ni pomembna.
Pred leti je bil če se ne motim nekje v stari ljubljani še en tak čevljar. Ne vem če je še.
Drugače v Italiji jih še najdeš. Jaz sem dala delati škornje pred leti v Firencah, si shranijo vse, tako da ko sem želela še salonarje nisem rabila še enkrat tja. Ni pa poceni. Je pa vredno. Je le po meri plus šivano in ne lepljeno.
Se spomnim, ko sem živela in delala na Portugalskem 3 leta ( lLgarve, Lizbona Faro, ipd), sem si dala šivat čevlje tudi po meri, ker so znani po tem- top narejeno, tudi dizajnerske zadeve za male pare -sem prinesla sliko in točno tako so mi naredili , po meri – replika, karkoli. Še bolje, kot italijanski čevlji, resnično. Pa imam tudi sama kar ekaj butično izdelanih italijanskih čevljev.
včasih je bil v SLO še Rudolf Lopatec, ki je delal za estradnce, vem da je vedno Nušo Derenda obuval, ker ima cifro 35, pa večje štvilke je tudi delal – po meri, po kopitu
Pa tista kaj je že oblikovalka Alja Virjent , ki je prevzela del mašin in najela prostore Peka, sicer je projekt žal propadel – ima pa sedaj svojo spletno,kjer se oglašuje:
Drugače pa še tukaj pobrskaj, dizajneerski in posebni, pravo usnje:
Forum je zaprt za komentiranje.