Čevlji ALPINA
Takole….
ima še kdo občutek, da slovenski proizvajalec, podjetje ALPINA d.d., brca s svojimo modeli čisto v temo? Kakšna se vam zdi cena njihove obutve?
Ste zato, da skupno izoblikujemo marketinško akcijo našemu nekdanjemu ponosu?
Se še komu zdi stran metanje denarja za razno razne znane osebnosti, zakaj enostavno ne uporabijo navadnih ljudi.
Ti si malo pomešala te naše čevljarje – da nimaš ti v mislih PEKO?
Si zanč gledala oddajo, kako so prišli iz visokih petk na ene debelopodpltataste švedre?
Ker Alpini laufa posel – oni delajo čevlje za vojsko, policijo, športno obutev, skibucke. .. Alpina se čisto malo ukvarja z eleganco.
Seveda pa briljirajo s pancerji, tekaškimi čevlji, pohodniško obutvijo…
ALPINA Žiri je dobro stoječa firma!
vrhunski čevlji, vedno jih bom kupovala.. Žal le za v hribe.. Enkrat se mi je posrečilo najti čudovit model škornjev, eleganten in mladostniški… Sedaj ne najdem nič takega, le še za mojo mamo ali babici kak model.. Res škoda, da ne naredijo kakšne klasične linije črnih salonarjev z petko do 9cm, kakšne elegantne gležnarje ipd.. Te staramama modeli tudi meni niso všeč:/
Alpina ima res odlično pohodniško obutev, veliko uporabljajo tudi Vibram podplate in so v primerjavi z modeli Vibram v tujini cenovno kar ugodni – sploh takrat, ko imajo posebne akcije npr. 30-40% popusta. Imajo tudi vrhunske tekaške čevlje in smučarske pancarje za dobre rekreativce.
Ostala obutev pa je za moj okus preveč robustna, oziroma njihova funkcionalnost ni najbolj združena z eleganco-oblika design je tak za generacijo bolj 50+, oziroma osebe, ki imajo težave s stopali. Npr. široke noge, deformirane kosti, ipd. Kar je po svoje tudi dobro. So pa dojeli, da morajo začeti delati žensko obutev tudi v večjih številkah od 41, saj ima današnja generacija vse večje noge.
Res je, Alpina čisto vse čevlje, tako moda kot šport in pohodništvo, dela na Kitajskem, prodaja pa po ceni, kot da je delano v Žireh. Pozabte, v Žireh se delajo samo vzorci Kako vem? Sem ena od njihovih bivših zaposlenih, plače zamujale vsak mesec, regres decembra, direktor pa kot papiga ponavlja delavcem, da naj mislijo pozitivno. Slovenski kupec pa misli, da podpira slovensko industrijo…ne, podpira kitajsko.
Hvala lepa!!
Žena si je pred leti kupila v LJ čevlje od Alpine, in še jih danes nosi skoraj vsakodnevno, pa še niti en šiv ni odstopil, sem gledal par dni nazaj, ko sem ji jih čistil od blata.
Tudi jaz si bom probal namesto enih adidasovih kupiti ene športne alpinine, da vidim. 🙂 Adidas je dobra firma, mi leta držijo ob vsakodnevni uporabi, tako da bom od alpine pričakoval enako.
Forum je zaprt za komentiranje.