Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čevapčiči – katere začimbe

čevapčiči – katere začimbe

Ne se smejat, prvič delam maso za čevapčiče, pa ne vem katere začimbe moram dat not.

Torej, sol, poper, česen?, še kaj?

oj, tole kopiram iz Kulinarične Slovenije:
———————————————————–
Avtor: anja
Član od: 2.9.2001, poslanih sporočil:995
Odgovor z dne – 15. jun 2006 8:59
Črta ločnica
Jaz poznam nekaj manjših dodatkov, ki so baje ključni za dobro maso za čevape. Nikoli dodati čebule-ta gre samo v pleskavice, dodajte radensko-po občutku, malo pecilnega praška, sol, poper, malo mlete rdeče paprike.
Da bodo enakomerni svaljki/čevapi pa si lahko pomagate s plastenko od cole ipd in jo odrežete na 1/3 plastenke in skozi vrat potiskate meso ven in samo razrežete dolgo kačo na enakomerne kose.
Toliko z moje strani.
———————————————————–
Drugače pa, vpiši v google “masa za čevapčiče” in ti najde kar nekaj…..

Še tole sem našla:
—————————————————–
jaz dam 70 dag mletega telečjega + 30 dag mletega svinjskega mesa, dodam sladkor, sol, česen, radensko in sodo bikarbono, ki čevapčiče naredi mehke. tak recept sem dobila od kuharja v priznani srbski restavraciji in moram rečt, da so čevapčiči res dobri
—————————————————

hm, zgleda, da se res daje noter radensko – v bistvu to prvič slišim…..

ojej… zakaj nisem tega prej prebrala.
Jaz sem pa dala čebulo.

Pa Radenske ne, niti pecilnega (bajdevej, ful smeššno je to prebrat).
A če dam pir v maso bo tud ok? 😉

Hvala za tale dva recepta, si jih bom obesila na steno za naslednjič.
Sicer pa sem dala poskusit čvape, pa so jih ful pohvalili.

Naš mesar trdi, da da notri tudi vino. Drugače pa dajo noter v gostilnah tudi ovčje meso. Pa morajo imeti še kakšne posebne začimbe, ki jih pa ne izdajo. En kuhar iz srbske gostilne je na radiu rekel, da dajo meso za nekaj časa v neko paco, ampak ni hotel povedati kakšno. Zato doma niso nikoli enaki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close