Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice cesta na lošinj

cesta na lošinj

Kako naj grem na lošinj v soboto?
kje, kdaj ..?)
Zaenkrat imam namen it ob 1 in na trajekt brestova ob 430.
lp

Kolk pa pride karta za trajekt na Lošinj, v obe smeri?
A je na Lošinju kakšen camp?

Odkar so zgradili solidno obvoznico okrog Reke na vzhodno stran, se nikoli več ne cijazimo po istrskih in creških ovinkih. Mimo Reke, čez most na Krk in na trajekt Valbiska – Merag. Če greš ob pol petih iz LJ, prideš ležerno na trajekt ob 7.15.

Živjo,
no mi pa če se le da, ne gremo čez Krk. Meni se pa blazno vleče okoli zaliva, pa potem še čez Krk. Nekako ljubše mi je čez Opatijo. Predvidevam, da takrat, ko imaš namen ti it ni gužve. Je pa takrat, ko hodimo mi – dopoldan ali pa popoldan oz. proti večeru zvečer (ko hodijo ljudje na/iz plažo.

Mi plačamo karto (otrok, dva odrasla + avto) okoli 150 kun v eno smer. Če greš čez Krk pa plačaš še nekaj kun (mislim da 5) mostnino, cena trajekta pa je potem enaka. No, parvi cenik pa je tukaj:
http://www.jadrolinija.hr/pdfs/RIJEKA.pdf

Seveda, tudi na Lošinju si lahko poiščeš kamp. Mogoče tukaj najdeš kaj koristnega:
http://www.hrvaska.net/

Lp, Mateja

Mostnina za otok Krk je 30 kun.

Lp T

a se ti norca delaš?!?!?!

Absolutno se ti splaca na Brestovo, ker je po skoraj celem Cresu in Losinju prenovljena siroka cesta. Cena za trajekt je enaka na Krku, tam pla placas se 30 kun za most, placas samo v smeri na Krk, nazajgrede pa ne. Mi smo bili na tak nacin v 4 urah iz LJ v Nerezinah.

Prejšnji teden smo šli na M. Lošinj, v četrtek ob enih popoldne. Ljubljana-Kozina 1 uro, Kozina-Opatija 1 uro, opatija-Brestova 40 min. trajekt vozi 20 min. od Nerezin do M.Lošinja je 1 uro in pol. Cesta je čist okej.

V soboto bi jaz štartala ob ene petih zjutraj.

srečno!

Ali se ta otok ne imenuje pravilno Lošinj? Mesto pa Mali Lošinj? Ali sta dva otoka? Mali in veliki?

Čez Kozino?
A se ne gre ćez Rupo in potem desno dol?
lp

Otok imaš Lošinj. Potem sta pa mesti Mali L. in Veli L. S tem da je Mali večji od Velega (ne me prašat, zakaj).

sej ne morem verjet, da sem to res napisala …

Mi gremo do Kozine po AC, potem pa zavijemo proti mejnemu prehodu Pasjak.

A ni to malo dalj kot čez rupo?

Kaj pa vem, nam se je tista cesta čez Ilirsko zdela neskončno dolga in ovinkasta. Od kozine do Pasjaka je pa krajša in manj ovinkasta.

Midva sva šla na LOšinj MS-Postojna,mejni prehod Rupa in nato Opatija in trajekt Brestova.Plačala sma dva odrasla in avto 147kun tja in toliko nazaj.Šla sma iz MS ob enih ponoči in če bi prišla na Brestovo dve minuti prej bi ujela na Cres prvi trajekt ako pa sma ga čakala dobro uro.Tja sma prispela ob 7.30 zjutraj.Nazaj pa sma čakala trajekt dobrih deset minut in se vračala po isti poti kot sma šla tja.

LP Mojca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close