Najdi forum

cesta do Krka

Zanima me naslednje: koliko časa traja pot iz Sevnice do otoka Krka (Baška)ter ali je mogoča pot Sevnica-Krk po “navadni” cesti, brez uporabe avtoceste.

Predlagam vam pot prek Ljubljane, Postojne, Il.Bistrice, prek mejnega prehoda Jelšane – Rupa, kjer pelje naprej avtocesta, ki se plača 5 kun. V Bakarcu pa je naprej magistralka.

Vaša odločitev pa je kje se boste peljali, povsod so vzporedne ceste, ki se ne plačajo.

Če malo preračunaš, koliko je AC in koliko več časa in denarja za gorivo porabiš, pa ….še kaj…ne vem no, mi smo za AC.

Predlagam vam pot prek Ljubljane, Postojne, Il.Bistrice, prek mejnega prehoda Jelšane – Rupa, kjer pelje naprej avtocesta, ki se plača 5 kun. V Bakarcu pa je naprej magistralka.

Vaša odločitev pa je kje se boste peljali, povsod so vzporedne ceste, ki se ne plačajo.

Če malo preračunaš, koliko je AC in koliko več časa in denarja za gorivo porabiš, pa ….še kaj…ne vem no, mi smo za AC.

Iz Ilirske B. do Malinske porabimo nekaj čez urco. Vi pa iz Sevnice do Ilirske kaki 2 uri, po moji oceni.

no, jaz pa predlagam ,da greste do kočevja-brod na kolpi, delnice, po stari cesti do krka. plačaš samo most 30 kun. vožnje je pa nekje 3-4 ure

Hvala obema za odgovore. Odločila sem se za staro cesto do Krka, ker sem neizkušena voznica in me je malo strah avtoceste. Mišelinka, tebe bi prosila, če bi mi lahko navedla, skozi katere kraje pelje pot in kakšna je. Hvala.

lahko ti tudi jaz dam kak nasvet,saj sem drugace doma iz kocevja in dobro poznam to cesto do morja.cesta je v redu,je pa precej ovinkasta na nasi strani in potem se do delnicko greste iz kocevja proti kolpi se pred vasjo Fara ustavite pri slapu Nezica.je na desni strani takoj nad cesto.izgleda kot mini plitvicka jezera.
ko pridete do delnic greste na staro cesto in potem v agaornjem jelenju na levo proti Bakarskem zalivu.
pred 30-35 leti smo z bicikli prisli v crikvenico v priblizno 5 urah,pa takrat do delnic se ni bilo asfalta.
srecno voznjo!

O, hvala ti. Želim ti lep dan še naprej.

torej, iz sevnice do nm, naprej do kočevja, mejni prehod brod na kolpi,do delnic(na delnicah lahko zaviješ na avtocesto ali pa se pelješ po stari cesti, zaviješ za reko in kasneje za krk. je pa kar v redu vse označeno, tako da se ne morete izgubiti:)upam, da boste imeli lepo pot.
lp

Mišelinka, hvala za informacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close