Češpljevi cmoki – na hitro
Ojla, dekleta!
Spet sem našla en tak brzinski recept za hitro kosilo ali večerjo. Brskala sem po mojem kupu sprintanih receptov s foruma (moža kar glava boli, ko vidi to skladovnico papirja:))) in našla en mali zapis o teh brzinskuh češpljevih cmokih. Ena forumka je to verjetno zapisala v odgovor Vladki, a nisem prepričana. Potrebuješ ostro moko, mleko, ščepec soli, češplje in sladkor. Zavreš mleko in popariš posoljeno moko, razmerje 1:1 (3 dl mleka in 3 dl moke). Premešaš oz. zgneteš (se kar fino packa) in pustiš, da se malce ohladi. Nato oblikuješ kroglice, jih malo sploščiš in nadevaš. Jaz sem jih oblikovala kar v dlani. Skuhaš v slanem kropu (8 minut). In to je to – kosilo je bilo na mizi v pol ure, mnogo prej kot če bi delala iz krompirjevega testa (te pa naredim na zalogo)
Hvala za dobro idejo – se priporočam še za kaj takega.
Jutri bo sončno, zato skuhajte kaj na hitro – potem pa ven.
deka
Deka, jaz sem pa zdaj že kar nekajkrat naredila cmoke iz paljenega testa, le, da jih nisem nič polnila… smo jih imeli za prilogo k mesu. Tudi ti so zelo hitro pripravljeni, so pa malo bolj “bogati” (maslo, jajca) v primerjavi s temi tvojimi.
Evo še link… recept od Babi:
Lahko noč!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.