Najdi forum

Česnov hruh

Hej, urša, ta recept na http://www.familyfun sem pa že sama našla enkrat in priznam da ni slab. Protegnilo me je predvsem ime – Monkey bread 🙂

Zdi se mi pa, da bo prvi link od teh treh zgoraj še najboljši, recept res izgleda še najbolje…..
No, ta teden cimetov kruh odpade, ker gremo na smučanje,…..Ravno zdaj pa pečem janeževe upognjence, da si jih bomo lahko vzeli zraven med visoke bele gore – prav paše tako nekje daleč kaj domačega , kajne?!
JA, upognjence pečem po Vladkinem recptu, oziroma imam enakega tudi sama doma. Ravnam špa se tudi po nasvetu od Babi, da mora masa kakšni 2 uri počivat – jaz jih bom pustila uro do uro in pol. Maso pustim kar vso stati v posodi, nič ne brizgam na pekač…..
Prvič jih pečem, držite pesti!!!!! :))

Lep pozdrav, zala

Zala,bos spet jedla janezeve kruhke v Dolomitih? Janezevi upognjenci bodo konkurenca.Se privajam,da me ze napisana beseda ne bo stresla.
Lp Babi

Hej, Babi!
seveda bom poskusila spet te janeževe kruhke, komaj čakam! samo pretirano jih pa nn bom jedla ker ne smem praktično nič iz moke, no, saj tam pa tam, recimo 1-2x na teden lahko kaj čisto čisto malega….dane ssme pojedla celo 3 ali 4 janeževe upognjence. JE za ta teden kar dovolj…. 🙂

MOram reči da so mi čudovito uspeli! Naravnost krasni so. Sem se pa odličila da jih bom naslednjič definitivno brizgala na pekač, ker dabnes sem jih polagala z malo žličko in jih potem morala še razmazati…moka v masi se je napela, in j e postalo boljk trdo in sem težko mazala….tako da naslednjič se bo morala izkazati brizgalana vrečka ali pa testomat 🙂
Upam da te ne jezim preveč s tem, ko pišem o teh upognjencih…..res te nimam namena jezit 🙂 samo ponosna sem ker so mi uspeli!

LEp pozdravček, zala

Zala,hej! Cestitam;mama jih je vedno brizgala,kar luknjo je naredila v vogal vrecke,ni imela kaksne prefinjene naprave.

Dolomiti so krasni. Zadnjic sem bila s hcerkino druzino lansko zimo. Ta teden pa je vnuk ze sel sam s solo v Avstrijo (avtobus na trajekt- potovanje traja kaksnih 20 do 24 ur). Je ze velik,ta moj fant.Kje so casi,ko sem bila triletnemu privatna vlecnica ali babi lift. Lep pozdrav Babi

Hej, Zala… tudi jaz testo vedno nalagam z žličko, pa se potem lepo razleze, ko dam v pečico. Je pa res, da je verjetno precej odvisno tudi od posamezne moke, koliko se le ta napne.
In prijeten dopust!!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

No, včeraj sem pripravila česnov kruh. Mislim, da sem stisnila malo preveč česna, pa še pozelenel je. Morda ve kdo, zakaj se to zgodi?

Bom še kdaj pripravila, vendar z manj česna :))

Natassa

Pozdravljene!

Hvala za recept za cimetov “kruh”, nisem še poskusila. V zameno vam pošiljam recept, ki sem ga našla v maminem starem gospodinjskem koledarju iz leta 1981.

dateljev kruh

250 g masla
300 g sladkorja
6 jajc
50 g moke
10 g pecilnega praška
300 g dateljev
1/2 dl ruma
1/2 dl konjaka ali vinjaka

Maslo in sladkor penasto umešamo, jajca dodajamo posamezno. V posodi zmešamo naseklejne datlje z rumom in konjakom, ter jih dodamo jajčni masi. Maso nato rahlo zmešamo z moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Pečemo pri temperaturi 160° C. Ko je kolač na pol pečen, ga okrasimo z nekaj datlji.

Hvala in lep pozdrav, Sandra (Aleksandra :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close