Češnja na smetani torte
Če pri tebi to nima nobene vrednosti, še ne pomeni, da je pri drugih enako. Pri meni pač določene stvari ohranijo vrednost. Že to, da se lahko spomnim nanje, je lep občutek in to ima pri meni svojo vrednost. Si pač bolj zahteven od mene. 😉
Ja ampak ali bo človek ki se je naučil brati čez 10 let pohvalil meni ”ej NAUČIL SEM SE BRAT” kaj si bi ti mislil o njem?
waw ful dobro povej kakšen pravi uspeh…[/quote]
Če bi se pohvalil nekomu, ki pri 20-tih še vedno ne zna brat, kaj bi si pa potem, ki ne zna brat mislil o sebi?
O tem pač govori Petrovo načelo. Vsak doseže svoj nivo nesposobnosti.
To se najbolj kaže na poslovnem področju, ko določeni zasežejo položaje, na podlagi uspehov z nižjih položajev… za nov nivo pa niso sposobni in zaradi tega se kažejo neuspehi in CELO propadi firem… ampak pustimo to..
Strinjam se da za določen nivo nekateri dosežki pač niso vredni bahanja in ne bi mi padlo na misel da se baham s tem da sem se naučil brat, morda pa je nekomu to tak dosežek, ki ga tudi zaradi starosti ni presegel in jasno je da je to takemu razlog za hvalisanje
Definicije pač ni, to pa drži oz je definicija bolj stvar vsakega posameznika
Če pri tebi to nima nobene vrednosti, še ne pomeni, da je pri drugih enako. Pri meni pač določene stvari ohranijo vrednost. Že to, da se lahko spomnim nanje, je lep občutek in to ima pri meni svojo vrednost. Si pač bolj zahteven od mene. ;)[/quote]
Ne VSAKA STVAR ima rok trajanja… tudi največje legende davnih dni in junaštev ki jih ne uči zgodovina so bile nekoč zelo pomembne v prostranstvih celin…
pa spet si repliciral samo da si repliciral… saj pri TEBI imajo vrednost, razlagat to drugim (kot dela dedek zgoraj) pa NIMA vrednosti… vsaj pri VELIKI večini
nihče ti ne brani imeti spomine in podoživljanje ampak razlaganje teh za ostale ljudi NEPOMEMBNIH dosežkov izpred XY let zato da se naš dedek na forumu tolaži z svojimi leti in dejstvom da bo kmalu za odpis pa je nepotrebno, tudi če le v prispodobah.
Ja ampak ali bo človek ki se je naučil brati čez 10 let pohvalil meni ”ej NAUČIL SEM SE BRAT” kaj si bi ti mislil o njem?
waw ful dobro povej kakšen pravi uspeh…[/quote]
Če bi se pohvalil nekomu, ki pri 20-tih še vedno ne zna brat, kaj bi si pa potem, ki ne zna brat mislil o sebi?[/quote]
verjetno nič in bi si mislil da je tip bahač, tako kot so si to mislili ljudje v srednjem veku za tiste ki so si privoščli šolanje…
nihče nima rad ljudi ki se hvalijo z dosežki, še manj pa z dosežki katerih NISO ZMOŽNI ponovit (tu gre govora predvsem o osvjanju, ženskah in spolnosti v dedkovem govoru)
tip pač ne more več nobene 20 letnice dobit brez da bi jo plača 50€ + za 30 min in se hvali z svojo preteklostjo za katero je tu nam vsem (ali večini da nebo Markec spet reko da pa njega zanima ker Markec je itak voajerček pa še kaki On) vseeno
Matkič in zdaj mi povej, kdo se je tako grdo pohvalil, da ni imelo to v tebi nobene vrednosti? Kdo in s čim se je nekdo pohvalil?
Moraš vse, kar je nekomu vredno, zbit dol? Je tvoja vrednost tako nizka, da šele takrat “zraste”? 😉
ah prosim te lepo, dedkov prispevek v tej temi je eno vlko hvalisanje v prispodobah češnje in smetane in zaničevanje nas da pa čeprav bo on umrl bomo mi morda nepričakovano še prej ne da bi okusili češnjo.
ena vlka bahavost veje iz tega prispevka in pisarjenje v stilu mojih dedkov ki so skoz poveličevali svoje dni medtem ko so stari in neuporabni in so morali mene prosjačit za vsako premikanje omare medtem ko sem poslušal zgodbice kako so oni bli v svojih dneh boljši od mene zato ker so lahko to naredili za milisekundo hitreje in bolj natančno…
moja vrednost je itak neprecenljiva samo da se jaz z njo ne baham kot dedek tu zgoraj, prikaz realnega napisa od dedeka zgoraj pa NI ENAKO zaničevanje…
ampak ti verjetno niti nisi razumel njegovega pisanja dokler nisi prebral moje razlaga… EnTip je vsaj mel jajca in povprašal o pomenu ti pa spet kontriraš meni
Matkič, torej si se utrašil, da boš prej umrl, preden boš okusil to češnjo ali zakaj te je to tako zmotilo?
ne ustrašil sem se da bi neuki Marko narobe razumel napisano in sem ga podučil o tem preden umre od analiziranja…
na butasto vprašanje pride lahko samo butast odgovor…
še dobro da sem razčistil neumen mit da butastih vprašanj ni in so samo butasti odgovori, že samo ti bi bil dovolj za ovrženje takega mita, kaj šele drugi moroni ki jih poznam in berem.
Haha, češnje in torte in zapovrh še smetana! Ja, ko so češnje cvetele. Nekaterim prepogosto.
Pa skorajda mi ni bolj tragične stvari kot gledat ostarele nekdanje playboye, kako nekega dne ostanejo sami in se samo še z nostalgijo spominjajo svojih slaščičarskih podvigov. Kakšen njihov vrstnik, ki ni pojedel toliko češnjic, ima zdaj vsaj ob sebi razvlečeno jabolčno pito. Oni pa nič. Sanje po češnji na vrhu smetane na torti in za vsak slučaj, če bi se ponudila priložnost, kakšen tiramisu v hladilnku. Tira mi su – da jih dvigne gor, ker brez ne gre! Ma je na koncu vse skupaj bolj “tira mi giu”! 🙂
tragično je to samo nekomu ki predpostavlja da je neuspeh če si pri 50 60 70 letih SAMSKI … pravi moški nikoli ni SAM, kajti ima prijatelje (dokler ne umrejo) in druge ljudi s katerimi navezuje stike…
rajši pa imam 100 češnjič kot pa 3 češnjiče in 1 jabolčno pito… tako kot rajši POLNO živim 50 let kot životarim na vozičku zaradi poškodbe 100 let
Pri moji sreči bodo, ko bom jaz star 50+ možne evtanazije za par 100 evrov ali manj in jaz vem da na stara leta nebom sam 😉 če bom že samski!
češnjice pa pridejo tudi pri 60tih 50€ na 30 min, če se ti kaj še vstane!
no spider, kaj ti naj rečem kot, saj to ni edina stvar , ki je ne razumeš, je še marsikaj drugega, ampak, ti si to moraš šteti v dobro, si še mlad( relativno, kot vse drugo v življenju) in imaš še vse možnosti da nerazumljivo skozi življenske izkušnje pretopiš v razumljivo, frustracije ,ki jih gojiš do življenja in tudi ljudi( strah pred vezo, zakonsko zvezo, pred impotenco, pred začetki pleše, gubami, dlakami, starejšimi od tebe itd) so pa druga zadeva, tu ni enostavnih in enoznačnih rešitev ampak le trdo delo, predvsem na sebi, da se otreseš tega težkega bremena ki ti leži na duši, tega strahu pred življenjem in življenskim fiaskom….
pa ko že omenajš, vem da mi ni treba, ampak vseeno mislim, da si ti to zaslužiš, vprašanje vere , židovski pregovor pravi, če rešiš enega človeka, si rešil cel svet, in trdno verjamem, da si ti potreben odrešitve, da si skrajšaš svoje življenske muke , da dobiš odreršilni šus…ker ni nobene potrebe da se žival po nepotrebnem muči…..da ne boš to razumel kot želitev…gre se za figurativno povezavo z tvojim forumskim vzdevkom ( itak jih imaš več, eden je bil tudi Jaka- verjetno si imel v mislih racmana Jako?)))
če želiš, lahko nadaljujeva terapijo…ampk te razumem če boš zaenkrat prekinil….kot si že nakazal
Ko bomo mi stari, bo evtanazija stala par 100 eurov, kot je napisal Matkič. Menda ja ne misliš, da bo sedanja “socialna država” še dolgo trajala? Ko se boš naveličal življenja, boš preprosto šel po dozo, še prej pa pripravil keš za pogreb, da sorodniki ne bodo imeli stroškov.
no spider, kaj ti naj rečem kot, saj to ni edina stvar , ki je ne razumeš, je še marsikaj drugega, ampak, ti si to moraš šteti v dobro, si še mlad( relativno, kot vse drugo v življenju) in imaš še vse možnosti da nerazumljivo skozi življenske izkušnje pretopiš v razumljivo, frustracije ,ki jih gojiš do življenja in tudi ljudi( strah pred vezo, zakonsko zvezo, pred impotenco, pred začetki pleše, gubami, dlakami, starejšimi od tebe itd) so pa druga zadeva, tu ni enostavnih in enoznačnih rešitev ampak le trdo delo, predvsem na sebi, da se otreseš tega težkega bremena ki ti leži na duši, tega strahu pred življenjem in življenskim fiaskom….
pa ko že omenajš, vem da mi ni treba, ampak vseeno mislim, da si ti to zaslužiš, vprašanje vere , židovski pregovor pravi, če rešiš enega človeka, si rešil cel svet, in trdno verjamem, da si ti potreben odrešitve, da si skrajšaš svoje življenske muke , da dobiš odreršilni šus…ker ni nobene potrebe da se žival po nepotrebnem muči…..da ne boš to razumel kot želitev…gre se za figurativno povezavo z tvojim forumskim vzdevkom ( itak jih imaš več, eden je bil tudi Jaka- verjetno si imel v mislih racmana Jako?)))
če želiš, lahko nadaljujeva terapijo…ampk te razumem če boš zaenkrat prekinil….kot si že nakazal[/quote]
Pater psiholog ki izvaja terapijo …
to me je pa nasmejalo… Cerkve se praznijo pa je treba začet smetit po forumih ane?
Edini šus potrebujejo tisti ki verujejo v mitološke stvarce in izmišljotine RKCja in parih pijancev stare zveze ki so verjetno bli pederčki 😉
”Sometimes I wonder, will God ever forgive us for what we’ve done to eachother, but then iI look around and realize, God left this place a LONG time ago”
Razen, če je polnoletna oseba na ravni otroka. Kronološka in mentalna starost pri človeku pogosto nista enaki.[/quote]
Kdo pa določa kaj je primerljiva?
Jaz nisem še NIKDAR zasledil DEFINICIJE kdaj je mentalna starost primerna kronološki, to je samo večinsko prepričanje kdaj kaj je in kaj ni 😉
Torej kot tako NERELEVANTNO…
Ko pa mi boš prilepila definicijo kdaj je kronološka starost primerljiva mentalni ki je bila sprejeta in velja tudi za območje RS kot drugih držav pa se bomo o tem pogovarjali dalje.[/quote]
Si že slišal za Downov sindrom?
če želiš, lahko nadaljujeva terapijo…ampk te razumem če boš zaenkrat prekinil….kot si že nakazal[/quote]
Pater psiholog ki izvaja terapijo …
to me je pa nasmejalo… Cerkve se praznijo pa je treba začet smetit po forumih ane?
Edini šus potrebujejo tisti ki verujejo v mitološke stvarce in izmišljotine RKCja in parih pijancev stare zveze ki so verjetno bli pederčki 😉
”Sometimes I wonder, will God ever forgive us for what we’ve done to eachother, but then iI look around and realize, God left this place a LONG time ago”[/quote]
Bog je vseprisoten, Bog ni Elvis, ki je zapustil stavbo…..drugače pa, Cerkev seveda psoega po novih tehnologijah, je potrebno iti v korak z časom…
pa tudi ti si zanimi primerek, v enem sestavku si sposoben zanikati ter potrditi obsotj Boga, le katera stran bo prevladala…hmm?
Forum je zaprt za komentiranje.