Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Česa se tako boji ta moški ?

Česa se tako boji ta moški ?

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose, 20.08.2025 ob 16:34

eh, kakšen strah, to je le izgovor kot marsikater drug.. pač mu nisi in to je to. bi bilo pa fer povedat tako, da ne izgubljaš dragoceni čas, energijo. a veš.. če bi pa una druga hotla kaj z njim, ga pa čudežno ne bi več bilo strah hehe..

Me je ravno spomnilo, sem se takole dopisoval z eno precej dolgo… Pa mi dolgo časa ni bilo jasno… a me kdo zajebava, mi trola, pisanje ni bilo podobno ženskemu pisanju, kot bi pisal chat gbt, samo brez čustev. Mogoče ženska z težkimi travmami, zbiram korajžo da bi jo povabil ven, pa začne take zganjat da nisem vedel kaj narest. Ok, si rečem dajmo mal počakat, da vidim kako in kaj, spet isto. Čas pa teče. Na koncu sva oba fasala popizditis. Še zdaj ne vem kaj naj si mislim.  Hvala bogu da mi nekaj ni klapalo. Ker bit z nekom, ki premore stabilnost nitroglicerina… Če bi vedel tudi začel ne bi. Izkušnja brez katere bi zlahka živel. Stran vrženo leto življenja. Samo zaradi strahu.

Ženitna ponudba za @kenguru

Ta punca zmeraj najde nek izviren angle, ne mlati prazne slame, razumne, jasne misli, dobro pisanje, takoj poročim, niti slikce ne rabim.

lloyd, 20.08.2025 ob 17:32

Me je ravno spomnilo, sem se takole dopisoval z eno precej dolgo… Pa mi dolgo časa ni bilo jasno… a me kdo zajebava, mi trola, pisanje ni bilo podobno ženskemu pisanju, kot bi pisal chat gbt, samo brez čustev. Mogoče ženska z težkimi travmami, zbiram korajžo da bi jo povabil ven, pa začne take zganjat da nisem vedel kaj narest. Ok, si rečem dajmo mal počakat, da vidim kako in kaj, spet isto. Čas pa teče. Na koncu sva oba fasala popizditis. Še zdaj ne vem kaj naj si mislim.  Hvala bogu da mi nekaj ni klapalo. Ker bit z nekom, ki premore stabilnost nitroglicerina… Če bi vedel tudi začel ne bi. Izkušnja brez katere bi zlahka živel. Stran vrženo leto življenja. Samo zaradi strahu.

Leto pisarjenja ,ma dober si…sicer so ženske različne ,dosti njih išče pozornost ,so pa tudi take  in jim dam prav ,par sporočil , en klepet po telefonu ,zmenek .V zrelih letih ,ko nisi nek devičnik,če je vse ok ,se stvari morajo hitro odvit naprej…

Pokpollo, 20.08.2025 ob 10:22

Casher, 20.08.2025 ob 10:20

Pol leta sta že skupaj pa se še nista dala dol?Z obema je nekaj narobe.

Mogoče… oba imava svoje rane iz preteklosti

In če bi bila res zrela za novo partnerstvo, bi jih skupaj razpakirala in predelala. Če jih že prej sama nista bila zmožna. To kar opisuješ ni niti prijateljstvo. Je samo preživljanje časa skupaj. Da vama ni dolgčas. Da se počutita živo in zaželjeno. Nista zmožna globjih pogovorov, ne zaupata si, ne upaš se mu povedati svojih želja in ga vprašati po njegovih….nič ni to. Sam čas zabijata en z drugim. Kar je ok, ker zelo verjetno z nikomer nista zmožna tistega res pravega globokega odnosa vzpostavit. Seks in fizična intima je še najmanjši problem tu. Tudi če bi bila ne bi imela nekega odnosa. Samo lažje bi si lagala da ga imata. Vidva nimata intime. Ne fizične. Sploh pa ne intime partnerjev, ali pa prijateljev. Vse zelo površinsko.

zeloodvisno02, 20.08.2025 ob 18:19

Leto pisarjenja ,ma dober si…sicer so ženske različne ,dosti njih išče pozornost ,so pa tudi take  in jim dam prav ,par sporočil , en klepet po telefonu ,zmenek .V zrelih letih ,ko nisi nek devičnik,če je vse ok ,se stvari morajo hitro odvit naprej…

Mah zoprno leto  za popizdit, Ko se boriš v službi, doma, pa še takole. Je bil moj zajeb, že na začetku bi moral vprašat, ker me je žulilo, ne pa se it diplomata, pa brihtolirat nekaj. In ja, nekaj strah, nekaj še nepredelane travme. Pa kot sem že zadnjič napisal ena od parih brc, ki me je spravila na pravo pot. Sicer mal pozno ampak, boljš kot nikoli. Je, kar je.

Še tole mi je zdaj padlo v oči…..imel je tudi partnerko, s katero nista živela skupaj…..no, ja, čudno partnerstvo ,kot kaže. Najbrž ga je ta zaradi njegovih čudaških for zapustila. Veš kaj več o tem?

In, btw, veš sploh kje in s kom živi?

Avtorica ni druge kot, da začneš  iskren pogovor z njim. Povej kaj te žuli. Skoraj 100% se bo izmikal, ti naložil  15 bolj ali manj idiotskih razlogov za svoje obnašanje. Bolj se mi zdi, da gre pri vama obema za strah pred samoto, strah pred zapustitvijo, morda tudi sram pred znanci, ker kaj si bodo pa mislili, da še nekaj takega ne morem obdržati in to so vajine edini res skupne točke. Drugih kot kaže ni.  Pomisli, kako se boš počutila, ko te bo zapustil in blokiral brez besed in pojasnila, kar se bo zgodilo, če se vžge na kaj mladega in slastnega po njegovo. Taka ponižanja se v tvojih letih hudičevo težko preživi. Kot so ti že rekli, zagrabi bika za roge. Ker to verjetno ne bo dalo pravega rezultata bejž, kolikor te noge nesejo. Saj veš kaj pravijo,  gnil zob boli, če je v čeljusti ali pa če ga izpuliš. Če ga izpuliš si sicer brez zoba, a bolečina počasi mine, če ga pustiš v čeljusti lahko fašeš celo sepso in umreš.

Nimaš tisto nekaj, kar bi ga vleklo fizično. Če že seksata ne, vi se morala vsaj stiskati ob gledanju televizije. Ne moreš verjet kako se z mislimi vrača k ženski v katero je bil zaljubljen in se je ob njej počutil moški.

Ne boj se, ne boš ga izgubila. Itak ve, da spolnosti na stara leta ne bo. Rabi pa družbo, varnost in zaveznika. To moški v teh letih išče. Ne bo šel z drugo, ali pač.

@lloyd, iz tvojega odgovora Zartrose, za moje pojme ni toliko problem v času, trajanju, ampak tole: “pisanje ni bilo podobno ženskemu pisanju, kot bi pisal chat gbt, samo brez čustev. Mogoče ženska z težkimi travmami, zbiram korajžo da bi jo povabil ven, pa začne take zganjat da nisem vedel kaj narest. Ok, si rečem dajmo mal počakat, da vidim kako in kaj, spet isto.”

To je profil ženske, ki te je pritegnil, da si vztrajal eno leto in jo vabil na zmenek? Se zavedaš, da opisuješ bitje, ki tako rekoč niti človeško, živo ni?  Mi diši po tem, da si iskal vlogo odrešenika (ali bolje: ‘oživitelja’), in torej žrtev, a na koncu vendarle odrešil (oživil) samega sebe. Jaz bi rekla, bodi si hvaležen za to leto (namesto obžalovanja), da boš zato naslednjič znal izbrati, ravnati bolje. Stvar perspektive. Včasih nas samo bolečina, trpljenje lahko premakne iz mrtve točke (vem, ni popularna ideja za današnji čas, ampak marsikaj pojasni). In šele to dejanje odmika nam omogoči novo, drugačno perspektivo o tem, kaj smo (zares) počeli. 

8409, 20.08.2025 ob 18:05

Ženitna ponudba za @kenguru

Ta punca zmeraj najde nek izviren angle, ne mlati prazne slame, razumne, jasne misli, dobro pisanje, takoj poročim, niti slikce ne rabim.

🙂 Thank you, but I have to respectfully decline your proposal.

Sem že v zvezi.

Obenem vam toplo odsvetujem tak pristop pri ženskah, ne zaradi neposrednosti, temveč ker ne bo deloval (in si v resnici niti ne želite, da bi).

Čeprav zelo lepo zveni, in se zahvaljujem za komplimente, bo redko katera ženska kupila tako ponudbo: prvič, ker nobena ne verjame, da bi moški zares hotel poročiti žensko, ne da bi jo prej videl (še v srednjem veku so bodočim kraljem nosili slike potencialnih žena (olepšane, že takrat 🙂 , pa tudi oni so poslali svojo ozaljšano; skratka, nič drugače kot danes na appih), čeprav je šlo za čisto ozemeljsko računico in strateške odločitve med družinami); in drugič, nobena (pametna) vam ne bo pustila, da se tako zlahka zmažete. 😉

Skratka: ali boste sami izpadli kot shady character in si že v štartu pokopali vse možnosti, ali pa vam bo – še huje – uspelo in si boste nakopali na grbo eno tako.

Avtorica, nič več kot znanka mu nisi in mu tudi nikoli ne boš. Je probal tvojo bližino in si je ne želi več. Če bi si te želel kaj več, bi že prestopil to mejo, brez dvoma. To, da se imata luštno in da kdaj jam gresta, ni druga kot preganjanje dolgčasa zanj. Zaključi to mantranje za oba. Zelo si lačna njegove pozornosti. Raje se posveti sebi.

Lahko pa, da ima drugo?! ali pa je še poročen ali pa je gej. Vse je možno.

Gej je.

Pokpollo, 20.08.2025 ob 09:32

Mogoče dobim kakšno mnjenje tudi tukaj…  spoznala sem moškega pred pol leta…oba sva že dlje časa samska, ločena, z odraslimi otroci…   odlično se razumeva že od prvega dne, ogromno skupnih tem za pogovore imava,  se dobiva čez teden na malici ali na skupnem sprehodu na bližnji hrib, čez vikend pa raziskujeva Slovenijo na enodnevnih izletih.

Je pozoren poslušalec, zapomni si vskao malenkost, nič mu ni težko narediti zame, meni pa ne za njega.  Všeč mi je, da za razliko od večine moških ni želel, da čimprej spiva skupaj.

Ima odličen smisel za humor, res sem se več nasmejala v zadnjega pol leta, kot prej v 10ih letih…

Pravi pa, da potrebuje čas… pozdraviva se z objemom ob prihodu in ob slovesu…objem je dolg in počutim se tisti moment povsem varno in sproščeno z njim…   Prvi mesec sva se kdaj pobožala po roki, se naključno dotaknila… poljubila se nisva nikoli…potem je postal bolj zadržan.

Sedaj pa se prav izogiba kakšnemu koli fizičnemu stiku, prav zamrznil je, ko sem se mu samo naslonila na ramo…

obema je super, da živiva vsak na svojem naslovu in to sva oba povedala, da nama je tako ok, tako da se mu ni treba bati, da bi se želela presliti k njemu ali kaj pričakovati od njega v materialnem smislu.

Vem, da je imel zelo slabo izkušnjo z bivšo in z eno partnerko vmes, s katero sicer nista nikoli živela skupaj.  Omenja hinavščino in zlobo..jaz na ne vrtam vanj, kaj točno je bilo.

lepo mi je , ko sva skupaj…  želim pa si seveda kaj več.

Je možno, da res potrebuje več časa, da lahko spet zaupa ženski?  Upam, da ne bo trajalo še pol leta…

Hvala za vaše menje.

Človek je prizadet in se boji biti v resni zvezi ne upa se ker je kot kak premlaten pes to ne pozabiš kaj naredijo ženske je totalna tema za moške…

Ko nekdo moškega tako zlomi je težko da bo zaupal še komu v življenju zelo zelo težko pravim v 90%.

Anonimno 7249, 20.08.2025 ob 20:52

Ko nekdo moškega tako zlomi je težko da bo zaupal še komu v življenju zelo zelo težko pravim v 90%.

Potem se je pa prostovoljno pustil zlomiti.. da so kar vse njegove ex zlobne pa hinavske, se je za vprašati zakaj take izbira in kako ne prepozna rdečih zastavic ter se jim pravočasno izogne? Ne vem, z leti se mi zdi, da določen tip ljudi pač rad trpi in ujčka svojo “nesrečo” v nedogled, ker imajo tak življenjski slog. To jim na nek bolan način enostavno paše, zato iščejo enake vzorce in težave. Ko spoznajo nekoga normalnega pa za njih ni to to, ker ne čutijo dovolj močno svojega simpatičnega živčnega sistema, ne prepoznajo prave ljubezni, ker je niso vajeni.

@kenguru

Duly noted. 🙂

Ampak zelo simpatična, škoda.

kenguru, 20.08.2025 ob 20:14

@lloyd, iz tvojega odgovora Zartrose, za moje pojme ni toliko problem v času, trajanju, ampak tole: “pisanje ni bilo podobno ženskemu pisanju, kot bi pisal chat gbt, samo brez čustev. Mogoče ženska z težkimi travmami, zbiram korajžo da bi jo povabil ven, pa začne take zganjat da nisem vedel kaj narest. Ok, si rečem dajmo mal počakat, da vidim kako in kaj, spet isto.”

To je profil ženske, ki te je pritegnil, da si vztrajal eno leto in jo vabil na zmenek? Se zavedaš, da opisuješ bitje, ki tako rekoč niti človeško, živo ni?  Mi diši po tem, da si iskal vlogo odrešenika (ali bolje: ‘oživitelja’), in torej žrtev, a na koncu vendarle odrešil (oživil) samega sebe. Jaz bi rekla, bodi si hvaležen za to leto (namesto obžalovanja), da boš zato naslednjič znal izbrati, ravnati bolje. Stvar perspektive. Včasih nas samo bolečina, trpljenje lahko premakne iz mrtve točke (vem, ni popularna ideja za današnji čas, ampak marsikaj pojasni). In šele to dejanje odmika nam omogoči novo, drugačno perspektivo o tem, kaj smo (zares) počeli. 

Uh, no odrešenik pa res ne. Pa ne, nisem je vabil, je nisem upal, Nikoli si nisem bil na jasnem a bi jo al ne. Ne vem. Vem samo da je bilo izredno zoprno.  Kakšen teden ja, vse kul, potem pa spet en tak zoprn občutek, da nekaj ne klapa. En tak cikel… Pa sem šel mal po datumih, ne vem kakšne pol leta, tri četrt mogoče. Nima veze. Pogorel sem na vsej črti. Pač zatravmiran pa trmast.

Je kar je, pustimo to, A misliš da se bosta avtorca in njen našla. Lepo bi bilo, pogrešam take ta pocukrane konce.

Ubošček, verjetno mamin zlati sine je zlomljen in ne more več zaupati?

Verjetno kak beta moški, ki ne zna z ženskami, zato so ga pa vse izkoriščale … in zdaj je zlomljen.

Naj raje dela na sebi, da spremeni vzorec in potem ne bo več zlomljen.

…Ko spoznajo nekoga normalnega pa za njih ni to to, ker ne čutijo dovolj močno svojega simpatičnega živčnega sistema, ne prepoznajo prave ljubezni, ker je niso vajeni…

Če ne čutijo svojega “živčnega sistema” ne gre za pravo ljubezen, ni kemije. Tak človek je lahko prijatelj z beneficijami, tovariš, družabnik, podobno misleči, skratka zelo v redu človek, samo to ni to. Na ponavljajte kot blesavi papagaji velemodrosti iz samopomočnih knjig izpred 30 let. So že davno preživete in kot vsa ta literatura pozabljene, kar je edino pravilno. Kemija in še kaj v zvezi mora biti, sicer ni od sexa nič. Moški postane zato zagrenjen, ženska nesrečna in taka zveza je obsojena na propad. Nekoč, ko ločitve vsaj  pri večini prebivalstva niso bile sploh zamisljive, so vztrajali drug z drugim, se bolj ali manj izdatno varali in življenje je minilo. Danes imamo vsaj to izbito. Samo do kdaj še? Ko zavlada šarija, adijo vsa svoboda za vse. Moški boste sicer lahko posiljevali svoje ženske, pa vam bo to res v zadovoljstvo? Nekaterim perverznežem že.

Ni čisto tako, 20.08.2025 ob 21:58

…Ko spoznajo nekoga normalnega pa za njih ni to to, ker ne čutijo dovolj močno svojega simpatičnega živčnega sistema, ne prepoznajo prave ljubezni, ker je niso vajeni…

Če ne čutijo svojega “živčnega sistema” ne gre za pravo ljubezen, ni kemije. Tak človek je lahko prijatelj z beneficijami, tovariš, družabnik, podobno misleči, skratka zelo v redu človek, samo to ni to. Na ponavljajte kot blesavi papagaji velemodrosti iz samopomočnih knjig izpred 30 let. So že davno preživete in kot vsa ta literatura pozabljene, kar je edino pravilno. Kemija in še kaj v zvezi mora biti, sicer ni od sexa nič. Moški postane zato zagrenjen, ženska nesrečna in taka zveza je obsojena na propad. Nekoč, ko ločitve vsaj  pri večini prebivalstva niso bile sploh zamisljive, so vztrajali drug z drugim, se bolj ali manj izdatno varali in življenje je minilo. Danes imamo vsaj to izbito. Samo do kdaj še? Ko zavlada šarija, adijo vsa svoboda za vse. Moški boste sicer lahko posiljevali svoje ženske, pa vam bo to res v zadovoljstvo? Nekaterim perverznežem že.

Privlačnost že, a kaj se ti ne zdi v opisanem primeru, da si moški izbira ravno take, ki ga bodo prizadele? Tisto, ki mu da ljubezen, pozornost, nežnost, pa zavrača. Meni že deluje tako. Če do nje ne čuti privlačnosti, bi ji to na začetku povedal in se ne bi toliko časa zapletala z njim in spraševala kaj je narobe z njo. Potem je pa še zelo neiskren, če je temu tako.

Hm…le kaj bi to bilo.
Lahko je strah pred seksom, impotenca.
Lahko se zaveda kaj bo prišlo z intimnostjo, bolj resna veza, spet neke odgovornosti in žal s tem slabe izkušnje od prej…sitne ženske. Kako naj ve, da bo tokrat drugače.

Vse se vrti okoli tega, kaj in kdaj bi ti in kako je tebi težko. Tak egoističen pristop ni dovolj za prijateljski odnos, kaj šele za ljubezenski odnos. On to v sebi ve in ni dovolj očaran nad tabo, da bi s tabo hotel kaj več.

Ga je strah? Če je zelo čustven človek in je razhod-izdajo od bivše težko prebolel, potem je možno, da se drži nazaj ( se boji pokazati čustva/ se prepustititi), ker se boji bolečine, katero bi spet čutil, če bi ga zdaj še ti izdala ali zlorabila njegovo zaupanje in bi se na koncu razšla. Mogoče še ni predelal te bolečine in potrebuje čas – še ni zrel za zdravo vezo.

Povem iz lastnih izkušenj. S tem, da pri nama sem jaz cincala skoraj eno leto. Srečo sem imela samo to, da je vztrajal. Najbolj so mi bili mučni pogovori z njim, da to ni normalno, da vse skupaj počneva, le seksava ne in njegova vprašanja, če me ne privlači, če mi ni všeč, kaj me na njem moti, kaj naj še zame naredi,…. Jaz sem se ponavadi takrat ful razjezila in mu tudi povedala, da ne bom seksala z njim niti z nikomer drugim samo zato, ker vse naredi zame, ampak izključno takrat, ko bo moje telo začutilo željo po seksu. Samo jaz sem njemu čist na začetku dala jasno vedeti, da lahko prijateljujema in on če si želi vezo, da bo moral iskati naprej ter da se lahko do takrat druživa, ko bo našel primerno kandidatko za vezo, pa se bom kot prijateljica spoštljivo umaknila. Ob misli, da ga izgubim, mi je šlo na jok, ampak sem sprejela to “igro”, ker sva se res super zaštekala. Sprva sem se z njim res videla samo v prijateljskem odnosu. Z nikomer si nisem želela v vezo in sem mu to tudi povedala in da se ne gre za to, da bi me na njemu kaj motilo, ampak da enostavno ne čutim želje po vezi z moškim . Sva pa se vseeno veliko stiskala pred tv in se tudi drugače objemala in si izmenjavala  “mamine poljubčke”. Čez kakšno leto mu je uspelo, da je odtalil ledeni oklep okrog mojega srca in sem se tudi jaz ogrela zanj.  Zdaj sva že nekaj časa par in oba zelo uživava v tej vezi. Upam, da se tudi za vaju tako dobro izide, kot se je za naju.

Ne verjamem, da je tukaj potenca problem, ker potem bi si vseeno želel tvoje bližine – objeme, poljube, držanje za roko,…

Če še nista imela pogovora o tem kako se kateri vidi v vajinem odnosu čez leto, pet let, je skrajni čas, da to obdelata. Veliko sreče

On bi bil prijatelj, ti hoces vec. Bolj bos rinila vanj, bolj se bo odmikal. Vzemi ga za dobrega kolega in ne pricakuj vec.

ok, 20.08.2025 ob 18:41

In če bi bila res zrela za novo partnerstvo, bi jih skupaj razpakirala in predelala. Če jih že prej sama nista bila zmožna. To kar opisuješ ni niti prijateljstvo. Je samo preživljanje časa skupaj. Da vama ni dolgčas. Da se počutita živo in zaželjeno. Nista zmožna globjih pogovorov, ne zaupata si, ne upaš se mu povedati svojih želja in ga vprašati po njegovih….nič ni to. Sam čas zabijata en z drugim. Kar je ok, ker zelo verjetno z nikomer nista zmožna tistega res pravega globokega odnosa vzpostavit. Seks in fizična intima je še najmanjši problem tu. Tudi če bi bila ne bi imela nekega odnosa. Samo lažje bi si lagala da ga imata. Vidva nimata intime. Ne fizične. Sploh pa ne intime partnerjev, ali pa prijateljev. Vse zelo površinsko.

Tole bi morala avtorica vsaj 2x prebrati!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close