Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice cepljenje-tifus,kolera

cepljenje-tifus,kolera

Zanimajo me cene cepljenja proti tifusu in koleri pri nas in v Gorici.

zivjo

tifus vem da je 6900 in se cepis 1/1 na tri leta…

kolera pa ne bi vedla…lahko si pa pogledas kaj na to temo na strani instituta za varovanje zdravja, http://www.zzv-nm.si/default.cfm?Jezik=Si&Kat=0503…

LP

aba

tiste tri pikice zadaj za 0503 zbrisi pa bo delalo:))

aba

Preprečevanje bolezni KOLERA

Cepljenje proti koleri je slabo učinkovito, zato se ne priporoča.
Za pitje, umivanje zob, led za pijačo in podobno uporabljajte samo neoporečno (ustekleničeno) vodo. Drugo pijačo pijte samo, če je steklenica odprta pred vami.
Hrana mora biti:
dobro termično obdelana in sveže pripravljena;
ne uživajte školjk;
sadje in zelenjavo temeljito operite z neoporečno vodo in olupite;
ne uživajte na ulici pripravljene hrane, sladoleda, neprekuhanega mleka, slaščic.
SKUHAJ, OLUPI ALI NE JEJ!
Pravilno, dosledno in natančno umivanje rok!

aba

Cepiva proti koleri nudijo precej nizko zaščito (mislim da <60%).
Verfjetno se sploh splača…

LP
Blaž

Se strinjam z abo.
V praksi včasih tudi to ne pomaga. Žal.
Pred leti sem nevede “padel” v epidemijo kolere. Žal vse zgoraj našteto in številne potovalne izkušnje niso pomagali. Za epidemijo sem zvedel šele, ko sem kolero že fasal. Štala!!!!

Upam, da te nisem prestrašil…
Le “kratko anekdoto” sem želel dodati.

Čim več lepih potovanj!

LP,
Blaž

jaz sem dala nekaj okrog 3500 sit v novi gorici

lp

Živjo!

Mene pa zanima ali se je nujno cepit po treh letih za Tifus? Sredi junija bo tri leta odkar sem se cepila in me zanima, če grem avgusta na potovanje (en mesec) v južno ameriko, bi cepivo še držalo, ali bi bilo potrebno novo cepljenje. Slišala sem tudi, da je cepivo 60-70%, zato sem v dilemi kaj storiti.

Lp, Petra

Nemogoče je napovedovati ali cempljenje še drži ali ne. Še posebaj za cepivo, ki že v osnovi ni zanesljivo. V vsakem primeu pa so priporočeni termini samo optimalni. Mislim, da par mesecev res ni problem, če te zelo skrbi pa se cepi še enkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close