Cepljenje potovanje
Kenija – Tanzanija – Zanzibar če se odločim in grem, se moram cepiti proti rumeni mrzlici. S starim, preverjenim cepivom.
Če ne grem, ni potrebe.
Če se družim samo z domačimi, v službi sem sama, ne hodim nikamor, kjer bi prihajala v tesen stik z drugimi mehurčki (kako zoprn in brezvezen naziv) – zakaj bi se torej morala cepiti z nečim, kar se šele testira?
Hm, a to je zate dobro cepivo? Pa stranski učinki zanemarljivi?
Tell your doctor if you experience serious side effects of YF-Vax (may occur up to 30 days after you receive the vaccine) including
stiff neck or back, vomiting, confusion, memory loss, irritability, loss of balance or coordination; weakness or prickly feeling in your fingers or toes, sensitivity to light; problems with walking, breathing, speech, swallowing, vision, or eye movement; severe lower back pain, loss of bladder or bowel control; muscle weakness or loss of movement in any part of your body; behavior changes, or seizures (black-out or convulsions).
https://www.rxlist.com/yellow-fever-vaccine-side-effects-drug-center.htm
A ste prf….? Zakaj bi sploh lazil tja?
Pri tistem cepivu se natančno ve, kdo ga lahko dobi, prezkušeno je, poznani so kratkoročni in dolgoročni stranski učinki, dejanska uspešnost cepiva. Poznano je vse.
Družinski člani me ne bodo.okužili, ker ae obnašajo popplnoma enako kot pa jaz. Zato nihče od nas ni zbolel.
In kdo sploh pravi, da bom dejansko kam šla? Dala sem samo primer, kjer neko dejanje ( npr.potovanje) zahteva cepljenje. In če tega dejanja ni, ni potrebe po cepljenju.
Zato tudi ne čutim potrebe po trenutno propagiranem cepljenju.
Dobroje, 07.11.2021 ob 14:00
Hm, a to je zate dobro cepivo? Pa stranski učinki zanemarljivi?
Tell your doctor if you experience serious side effects of YF-Vax (may occur up to 30 days after you receive the vaccine) including
stiff neck or back, vomiting, confusion, memory loss, irritability, loss of balance or coordination; weakness or prickly feeling in your fingers or toes, sensitivity to light; problems with walking, breathing, speech, swallowing, vision, or eye movement; severe lower back pain, loss of bladder or bowel control; muscle weakness or loss of movement in any part of your body; behavior changes, or seizures (black-out or convulsions).
https://www.rxlist.com/yellow-fever-vaccine-side-effects-drug-center.htm
A ste prf….? Zakaj bi sploh lazil tja?
Okužba poteka v različnih oblikah, od asimptomatske (v 5 do 50 % primerov) do hemoragične s 50% smrtnostjo.
Stranski učinki proti smrtnosti?
Mene pa zanima, 07.11.2021 ob 14:15
Okužba poteka v različnih oblikah, od asimptomatske (v 5 do 50 % primerov) do hemoragične s 50% smrtnostjo.
Stranski učinki proti smrtnosti?
My point igzekli. Zakaj bi se sploh po nepotrebnem izpostavljal okužbi? Pri nas tega ni, torej je cepljenje, ki ima lahko zelo hude stranske učinke, nepotrebno!
Samo budala bo nastavljala ramo, da bo šla nekam, kjer je nevarno!
Jahno, 07.11.2021 ob 14:23
Torej z družino živite v karanteni že 1,5 leto? Potem cepljenje najbrž res ni smiselno…
Ne ravno v karanteni, normalno hodimo v službo, v trgovine, se srečujemo s sorodniki, dobrimi prijatelji.
Res pa vse delamo po pameti, srečanja so zunaj, piknikov pač zdaj ne bo, ne rinemo ps v polne hotele, v kino … tja, kamor cepljeni (in mogoče okuženi brez znakov) hodijo brez težav in brez mask.
Se pazimo in z našim načinom življenja nimamo težav in se ne počutimo prikrajšane.
Forum je zaprt za komentiranje.