Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice cepljenje – gorica

cepljenje – gorica

Zanima me, če ima kdo naslov oziroma telefonsko številko zavoda v Gorici, kjer se lahko cepim za hepatitis a+b.

Je res tako ceneje kot pri nas??

Hvala in LP…
M

to se je obravnavalo že pred nekaj časa na:

http://www.travel.over.net/forum/read.php?f=26&i=510&t=509

lahko pogledaš še več če klikneš “iskanje” zgoraj in vpišeš besedo “cepljenje”. boš dobila kar nekaj threadov …

Cepljenje proti Hep.A+B(kombinirano cepivo)stane v Stari Gorici 33.50 eurov.Sem ravno dobila prvo dozo pred 14 dnevi,cepivo imajo sigurno.Sicer mi je ženska rekla,da bodo verjetno začeli naročat stranke, zato je bolje,da pokličeš pa vprašaš.

tel.00390481592818
Via Maziini 7

urnik:
PO 11-12
TO 11-12
SRE 13.30-15.30
ČET 11-12
PET 9-10.30

Urnik in naslov kot je napisala ladybird.
Se res splaca iti ker je ful ceneje, se posebi ce vas gre vec in si delite stroske prevoza. Rumena mrzlica 8 Eur, Hepatitis A 20 Eur, administacijski stroski 8 Eur.
Je pa res zelo priporocljiv imet s sabo nekoga, ki govori italjansko, drugac se zlo tezko kej zmens.
V bliznji lekarni pa dobis tudi tablete proti malariji.

Moraš za hepatitis A prov tako dobit 3 doze, če se recimo cepiš posamično, ali je dost ena sama doza? LP

Za hepatitis A sta potrebni dve dozi v razmahu 6-12 mesecev,le tako je zaščita dolgotrajna.
Če dobiš le eno dozo traja zaščita le 6 mesecev.

v Gorici in ne v Stari Gorici….

suniboy napisal:

Jest mam namen it v Gorico se cepit v tednu pred 20.8. Sem bil že 2x dol tako, da vem kako zadeva funkcionira pa tut italijansko znam :-). Če bi se še kdo rad cepil se lahko zmenmo pa delimo stroške.

Enzyme,a to veš,da bodo mogoče začeli naročat??Jaz imam cepljenje 16.8,ampak je ženska rekla naj prej pokličem,za vsak slučaj,da mi da uro…

Ja, vem. So me opozorili. Še vedno je pa ”mogoče”. Sem tudi fleksibilen. Cepit se moram enkrat po 11.8. Sicer pa obakrat kar sem bil dol ni bilo ne vem kake gužve.

Ja,res ne vem zakaj bi mogli začet naročat,ker ljudi je res bolj malo …no,za vsak slučaj pa je bolje poklicat,da nas ne bodo babe nadirale po nepotrebnem…………

a je kdo iz štajerskega konca, bližina Maribora? da bi se zmenli in šli skupaj!

Ojla,

Mene bi tud zanimalo. Sicer se se nisem tam cepil, pa tud italjansko ne znam, pa bi blo fajn ce bi s kom sel. Vsaj za prvic, za naslednja ceplenja, bom ze znal sam 🙂
Lahko grem med tednom iz Ljubljane.
Kako je s tem narocanjem na ceplanje?

Lp

Andrej

Z naročanjem zgleda ni nič. Smo poklical pa so sam rekel, da nej pridemo. Jim je zmanjkal zalog za hepatitis A (jest dobil zadnjo dozo). Hep B in kominirani A-B je na zalogi.
Smo moral pa tokrat plačat cepljenje na pošti. V ambulanti dobiš obrazec in moraš na pošto. Je pa ta način plačevanja samo takrat kadar je manj ljudi v službi (počitnice?) in ni nikogar, ki bi delal na blagajni. Smo mel kar srečo, da ni bilo gužve na pošti. Je pa ta način cenejši, ker plačaš samo 1 evro za poštne storitve, tax pa ne.

Čez en mesec potujem na Tajsko in Indonezijo, prosim za priporočila o cepljenju, vsi ful priporočajo le proti Hepatitisu A, kakšna je pa varianta A+B – isto učinkovita, koliko časa pred odhodom se je pa treba cepit za to varianto, za A 2 tedna pred odhodom, a ne?

lp

Če se cepiš za A imaš manj šans za kakršne koli zastrupitve s hrano in vodo, prav tako se z njima okužiš. Če se ti naredi, da se okužiš z zlatenico, je zdravljenje še zmer lažje kot za B. Pri HB je pa tko, da se prenaša kot aids… Lahko se naredi, da bi se kam urezal ali podobno, ali da bi rabil zobarja… V najhujših primerih se lahko kaj zgodi (sam ne razmišljat o tem:))) ). Midva greva s fantom čez en mesec v Peru in sva se cepila kar oboje… Koliko je pa razlike med Tajsko in Indonezijo ter Perujem??? Najbrž v teh stvareh ne veliko…

Če se cepiš A+B kombinirano se cepiš 3x (2x pred potovanjem v razmaku 1 meseca), pa ko prideš s potovanja v roku 6 mesecev. Jaz osebno sem se cepila ločeno A in B, kar je čisto vseeno, pa ceneje pride. V Gorico nisem šla, ker sem iz Gorenjske in imam precej daleč, tako da sva se s
fantom cepila kar na Gorenjskem. Plačala pa sva 5500 za prvo cepivo HB in za HA 12600. Sedaj se grem cepit še 2x za B, za A pa se ne grem več… Baje ima telo “nek spomin” in se za A cepiš enkrat in nimaš kao neke časovne omejitve do kdaj moraš it, lahko se ponovno cepiš čez par let in si imun. Da se telo kao spomni cepiva.. Tako so nama rekli na kliniki, kjer sva se cepila… Torej me bo prišlo vse skup 30000 sit…

Če si blizu Gorice v Italiji, potem pojdi tja, ker je res ceneje… Nama so potem rekli, da se moraš cepit za B 3x, za A pa zadošča 2x, če se cepiš ločeno…

Drago je kakor se vzame.. Glede na to, da plačujemo zavarovanja, bi lahko imeli kakšne “popuste”:)))
LP

februarja se odpravljam v Azijo in bi se rada cepila za HA+HB. A mi lahko kdo iz prve roke pove kako je zdaj s tem ceplejnjem v Gorici in koliko zdaj to stane??? Sem klicala na tri konce in dobila tri različne cene…

Pozdrav,

Jaz sem plačala julija v Gorici za prvo dozo kombiniranega cepiva proti Hep.AB 33.50 eurov (28.50 stane cepljenje+ 5 eurov tax),mesec kasneje pa je bila njihova blagajna zaprta, pa se mogla plačat na pošti in sem dala za drugo dozo 28.50+ 1 euro tax.

Anuska ali si se že cepila??Jaz potujem konec jan v Afriko pa bi se tudi cepila za Hepatitis A+B.Mi lahko kaj več poveš, ali gremo skupaj na cepljenje, vendar je treba pohiteti, saj je menda potrebno dobiti dve cepivi.Drugo en mesec po prvem.Kaj predlagaš??
Lp,
Špela

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close