cepljenja
Nujno je lahko pri izstopu!! Ko prideš v državo, ti nihče ne reče, da pokaži rumeno knjižico o cepljenjih, lahko pa ti zatežijo ob izhodu.
Če je za državo potrebno se cepiti, se pač moraš, saj s tem zajeziš bolezen in je ne prineseš domov. Dejstvo (za nekatere države za J Ameriko – za Afriko ne vem) je, da so recimo ljudje okuženi z določeno boleznijo (npr rumena mrzlica – mislim, da je doma tudi v Afriki) in s cepljenji mi preprečimo, da bi se ta bolezen širila ven iz teh držav.
Kaj so lahko ukrepi ob izhodu, ne bi vedla, slišala pa sem, da moraš opraviti neko karanteno…
Upam, da bo kdo kaj več vedel…
Živjo!
Ček’n tole stran: http://www.zdravinapot.net/zg.htm
Glej tisto, kar je obarvano rdeče…. Za ‘črno’ Afriko je cepljenje večinoma obvezno.
Uživaj Afriko!
cepljenja niso obvezna kar tko ker bi si nekdo nekaj zmislu zarad dolgcejta,temveč da se preprečujejo obolenja in verjemi da te bolezni niso kot naša gripca,ki je ena lažjih bolezni za ktero cepiva obstajajo.
je res drag šport,vendar obvezen in celo poceni,če pomisliš kakšne so lahko posledice.
sem zaposlena v zdravstvu in nekaj popotnikov iz indije in afrike sm imela priliko videti,kako jh je zdelovalo,in res neb po nepotrebnem hotela trpeti.pa celo ena deklca iz turčije si je prborila hep.a,pa sam 1x je ribe jedla pa še to v htl.
kar je obvezno,se tko moraš,drgač te v državo ne spustijo.mene so komplicirali ob vstopu v kenijo,ker sem mela v rumeni knjižici italijanskp napisan mesec(cepila sem se v ita),in niso verjeli da sem cepljena-bi moral biti mesec julij v ang.pisan:-(.sm se kr ustrašla da sje potovajne zaklučlo,še preden sje začelo.
hep.A je fino da se cepiš,ker fasaš s hrano,umazanijo
hep.B,pa v kolikor nisi 120% prepričan in stojiš za tem prepričanjem,da ne boš imel intimnih stikov z domačini.tu gre zraven nujno še kondom od doma!!!maw bl zihr je,ne seksaj v tujini z neznanci.
pojdi na klepet v potovalno ambulanto,tam ti odgovorijo na vsa tvoja,še tako butasta vprašanja-kar ti pade na pamet vprašej-zdravje je sam tvoje in edina popotnica ki jo imaš v življenju,je glih zdravje.ko se le to konča,se končajo potovanja in še marsikaj drugega drgocenega.
pa zdrav ostani in srejčno na poti
Forum je zaprt za komentiranje.