cepljeni danes bogovi, bo tako tudi v bodoče
Pri vsem tem me najbolj skrbi koliko daleč lahko gremo ljudje proti drugemu človeku, sosedu znancu, in velikokrat sem že rekla: vsaka skrajnost v tem primeru in tej zgodbi je gnusna.
Cepljenim hvala, ker so se cepili in menda olajšali delo zdravstvu. Istočasno vas pozivam, da se pazite in držite ukrepov, smernic – nošenje maske itd.. ker tudi okrog mene zadnje čase zbolevajo samo cepljeni in manjšina necepljenih. Prosim poskrbite za zaščito tistih, ki se ne cepijo, ker se bojijo – ker imajo bolezni, pa jih zdravniki ne izdajo potrdila, da jim odsvetujejo cepljenje zaradi bolezni, ker se zdravniki nočejo izpostavljati.
Necepljenim hvala, ker se držijo ukrepov in se pazijo, nosijo maske in se testirajo – DA ni prav, da so vas zategnili kot so vas, poskusili bodo z akcijami ki so dovoljene – ta na Petrolu primer, ko je sprožila, da je sedaj na Tank štelah Petrola drugače. In DA ni prav da vam ni omogočeno testiranje brezplačno, ker če je 50% državljanom omogočeno cepljenje ki je brezplačno za njih, vse plača državljan, naj bo tudi drugi polovici omogočeno testiranje brezplačno. In tako bi bilo najbolj pošteno. Ne pozabite cepljeni, da še pred enim letom niste bili cepljeni in ste se brezplačno testirali VSI: In ne pozabite, da je cepivo potrjeno za delovanje 9 mesecev in po 9 mesecih boste necepljeni itd…
Je pa gnusno obmetavanje cepljenih z ovcami, gnusno obmetavanje necepljenih z družbeno neodgoornimi itd… Ne pozabite da v tej državi nudimo zdravstveno oskrbo tudi alkoholikom, odvisnikom od drog, pa so si sami krivi svoje odvisnosti, eni pa odrekate zdravstveno oskrbo necepljenemu, ki bi ga trofnil virus.
V razmislek, kam gremo kot družba. Tudi mene je kar nekaj znancev in prijateljev razočaralo in sigurno ne mislim več biti z njimi tako kot prej… Ljudje smo ljudje in moramo si pomagati…
petrol zapira ročke, 15.09.2021 ob 15:20
markan, 15.09.2021 ob 14:25
ja seveda, 15.09.2021 ob 14:08
markan, 15.09.2021 ob 13:52
dejstvo, 15.09.2021 ob 10:39
Cepljeni so največji egoisti. Cepili samo zaradi sebe, da lahko hodijo naokrog za lastne potrebe in podjebavajo necepljene ljudi.
Jaz sem se cepila zato, ker je hči zdravnica na covid oddelku in jo tako, kot je, ne morem več gledat. Utrujena psihično in fizično, z uničeno kožo na rokah in po obrazu. Vse zaradi razkužil in maske. Vi, revčki, pa blejate, ker morate imeti gor tistih 10 minut dnevno!
Poleti sem spoznala zdravnika, ki že nekaj let dela na infekcijski, pa pravi, da sicer so bili dnevi, ko se je divje delalo, so pa bili dnevi, ko se je “divje delalo”, dejansko pa kofetkalo.
Nobene uničene kože zaradi razkužil in maske – mogoče zato, ker je delal v skafandru? Je rekel, da ni bilo tako težko, kot so nekateri predstavljali. Pač uniforma kot uniforma.
Lej, prepričanega prepričevat nima smisla. O koži hčerke ne bom, ker to pač ni tvoj problem. Se bo že pozdravila, ane?!? Aja, sori, saj ji nič ni, ti poznaš enega internista…
Se vidi na daleč, da si egoist.
Me pa zanima, kako bi se ti počutila, če bi ves čas službe nosila masko. Pa tu ne govorim samo o zdravnikih, pač pa tudi o vseh ostalih, ki jih morajo nosit. Vemo, da si večina tiste maske na pol sname, jih nosi nekje čez usta, ČE jih nosi čez usta, večina mask je nekje na bradi, ravno toliko, da se pač zadosti zahtevam uredbe.
Jaz bi rekla, da je sama izbrala ta poklic.
Sem ucitelj in pri izbiri poklica mi nihce ni rekel, da bom skoraj edini v razredu nosil masko pravilno. Seveda, ce so pa starsi rekli, da je to brezveze.
Citelj, 15.09.2021 ob 19:58
Sem ucitelj in pri izbiri poklica mi nihce ni rekel, da bom skoraj edini v razredu nosil masko pravilno. Seveda, ce so pa starsi rekli, da je to brezveze.
Torej je tako kot če ravnatelj edni na šoli ne nosi maske, učitelji in otroci pa jo morajo?
Ej ti avtorica breda si kdaj pomislila na starnske učinke tega cepiva.
Če ne veš ti dam na zasebno sporočilo fotografije kaj naredi cepivo ,potem boš pa morda spremenila mnenje cepilcev. (imam to dokumentirano)
To posiljevanje nas bo stalo še marsikaj.
Vsak se sam odloči za stvari in tudi tukaj bi moralo biti tako.
helena846, 15.09.2021 ob 14:52
pc, 15.09.2021 ob 14:47
helena846, 15.09.2021 ob 14:27
S 27.9. se bo PCT spremenil v PT, tudi cepljeni se bodo morali testirati.
Misliš, da bo samo še PC, a ne?
Ne, PT bo. Ali si v zadnjih 6 mesecih prebolel ali si pa testiran.
Hahahahahahahahahahahahaa
cepljeni ke v glavi, 16.09.2021 ob 07:51
Ej ti avtorica breda si kdaj pomislila na starnske učinke tega cepiva.
Če ne veš ti dam na zasebno sporočilo fotografije kaj naredi cepivo ,potem boš pa morda spremenila mnenje cepilcev. (imam to dokumentirano)
To posiljevanje nas bo stalo še marsikaj.
Vsak se sam odloči za stvari in tudi tukaj bi moralo biti tako.
Jih lahko prosim objaviš tukaj? Ali daš povezavo?
Dol mi visi za anticepilce. Bom šel vsako leto po 3 šuse, če bo treba. Sem se cepil že maja, čeprav nisem v rizični skupini. takrat sem razlagal vsem, ki so me hoteli poslušati: cepite se, jeseni boste drugorazredni državljani. Pa sem bil bedak, pa ne vem kaj vse. Oni so pa dalje onanirali na sterodinega Potrča. Naj vam zdaj Potrč zrihta prepustnico za uporabo storitev.
Stara Mama 59, 15.09.2021 ob 11:00
vsi smo MI, 15.09.2021 ob 10:49
Stara Mama 59, 15.09.2021 ob 10:30
Težko. Kot prvo, tisti prvi, ki so se še v prvem valu oglasili, da je vse brezveze, so zelo mahali z besedo OVCA naokoli, hkrati pa sami sebe imenovali za miroljubne. Sory to je bila zmerljivka in je bila mišljena kot zmerljivka. In to nas je razkalalo. Tisti, ki pa mislijo, da smo ostali ovce, so prvič v življenju pomislili, da niso tako varni kot so do sedaj mislili. In so začutili misel v glavi. Uaaaaau. No, jaz že od nekdaj vem, da absolutna varnost ne obstaja in da farmacija gre z roko v roki z medicino. In takih poizkusov in zdravil, ko noben boh ne ve zakaj pomagajo je enormno veliko. V zdravstvu ni aboslutnih rešitev. In vi anticepilci ste se to zavedli ravno ob tej koroni in ste začutili misel v glavi in vas je kar na rit vrglo. In prepričani, da ste to misel izumili vi, mahate naokoli in psihotični iščete krivce. Ok, avtorica kao rešitelje, isti šmorn, drugo pakovanje. Kje se še, a bi to misel razvili do konca. Potem smo pa ovce kao mi?
Vedno so bile izjeme in vedno bodo. Upam in verjamem, da pa smo večina miroljubni, strpni in spoštljivi ljudje. Zato spoštujmo mnenja in prepričanja vseh tistih, ki se ne skladajo z našimi, dokler ta niso v škodo drugim. Jaz spoštujem tvoje prepričanje, da zato, ker si se cepil, se počutiš varnega. Spoštuj tudi ti moje prepričanje, da se ne želim cepit iz zdravstvenih ali katerih drugih razlogov, ker sem zdrav in želim zdrav ostati in ker mi moje prepričanje daje občutek varnosti. TI NE ŠKODUJEŠ MENI IN JAZ NE ŠKODUJEM TEBI-naj nas vodi ta skupna lepa misel, ker vsi smo MI:
Po pravici povedano, vprašanje. Glede strpnosti mislim. Lahko, da je res, ampak, če svoje mnenje povem javno, dobim tako veliko grdih in groznih komentarjev, ki zelo presegajo ob tem skoraj nedolžno opazko, da naj bi bila ovca. Lahko, da je teh malo in da tako zelo agresivni. Sigurno pa prevpijejo, tiste, ki naj bi se miroljubno ne cepili.
povej po pravici zakaj si se cepila. cepili ste se vglavnem zato, da ste šli na hrvaško na morje, na kavico v gostilno in take zadeve. to je vsa finta ne nakladajte brezveze saj nismo debili.
Cepila sem se 2 meseca nazaj. Zaradi sebe. Na dopustu nisem bila in čeprav si želim večjo precepljenost so mi ljudje, ki so proti cepljenju pa so se cepili da so šli lahko lažje(!!!) na dopust prav smešni.
Trenutni ukrepi se mi zdijo sicer napačni, namen je pravi ampak način je pa mimo. Ampak, iskreno, kolikokrat sem v tem času od ljudi slišala da sm ovca, SDSovka, namagnetena in nevem kakšne nebuloze še vse, mi je pa tudi malo že vseeno tudi č se ukrepi še zaostrijo.
vatikanske ječe, 16.09.2021 ob 11:23
Dol mi visi za anticepilce. Bom šel vsako leto po 3 šuse, če bo treba. Sem se cepil že maja, čeprav nisem v rizični skupini. takrat sem razlagal vsem, ki so me hoteli poslušati: cepite se, jeseni boste drugorazredni državljani. Pa sem bil bedak, pa ne vem kaj vse. Oni so pa dalje onanirali na sterodinega Potrča. Naj vam zdaj Potrč zrihta prepustnico za uporabo storitev.
Ko sem se maja cepila, so se mi smejali, kaj se grem s tem zajebavat. Kako grozno nevarno da je to cepivo. Vsi tisti, ki so se takrat smejali, so zdaj v vrstah za cepljenje. Dejstvo je, da vas bo ostalo enih 15% skupaj z otroki takih, ki se ne boste cepili, ko se vse ostalo precepi. Ampak ste pa glasni, da je joj. Vedno bolj ste v manjšini, pa vedno glasnejši.
Tole kozlarijo o tovarištvu med obemi si pa obesi nekam. Toliko kot je tukaj pisalo o ovcah in se nam je režalo, ni bilo nikjer drugje. In zdaj naj bomo solidarni z vami. Ja, sem solidarna z enim, ki ima imunski defitic ali avtoimuno bolezen ali pač nekaj in se ne more cepit. Nisem pa solidarna s kekci tipa robi, ki dan na dan trobezlja neumnosti in zmerja in žali vse vprek. Ki ves čas trosi bedastoče o globalni zaroti vsega sveta, ki hoče uničiti ljudi in gospodarstvo. S takimi troti naj bom solidarna? Ali z unimi, ki so včeraj razdejali Ljubljano? Proti tistim necepljenim, ki se ne usajajo nad cepljenimi in nasploh nad cepljenjem, ampak se pač še niso odločili za to, pa nimam nič. Ampak takih na tem forumu sploh ni. A je čudno, da nam cepljenim v tem primeru dol visite tisti necepljeni, ki zganjate kraval kar naprej? Ki nas zmerjate in zasmehujete dnevno? Mi smo tvegali in se cepili. Ja, vemo, da tveganje obstaja, in ja, kljub temu smo se šli cepit. Vas je strah in se bojite posledic cepljenja, zato se nočete cepit, ampak pljuvate pa vseeno na nas, ki smo si upali. Jah, pač neke posledice te vaše odločitve morate nosit. V tem primeru je to posledica, da ne morete nikamor več. Če ste dejansko bolni in se ne smete cepit, ste med izjemami, ki bodo dobile testiranje brezplačno. Če niste, pač nosite posledice svoje odločitve. Vi bi pa brez vsega tveganja kar imeli iste ugodnosti kot mi, ki smo tvegali. Jah, ne gre, ane? Ali tvegaj posledice cepljenja ali tvegaj to, da ne boš mogel nikamor.
Sploh pa se bo veliko št. vas, ki ste še vedno proti, itak premislilo, ko bo pogoj samo še PC. Če bo št. okužb in hospitaliziranih še naraščalo, je to naslednje na tapeti, naprej za državne službe, potem pa še za vse ostale. Balkance je pač treba pritisnit na silo, če zlepa ne gre.:)
sprašujem se, 16.09.2021 ob 19:54
povej po pravici zakaj si se cepila. cepili ste se vglavnem zato, da ste šli na hrvaško na morje, na kavico v gostilno in take zadeve. to je vsa finta ne nakladajte brezveze saj nismo debili.
Jaz na Hrvaškem nisem bila že 20 let in tudi ne nameravam v kratkem. Cepila sem se maja, predvsem zato, ker imam v sosednjem stanovanju mamo, ki je kronični bolnik. Cepila se je sicer tudi ona, ampak pri starejših in bolnih ni nujno, da cepivo deluje. Zato sva se tudi midva z možem in tudi 16-letni sin se je cepil. Sicer lahko rečeš, da tudi ta razlog ni primeren, ker se nisem cepila zaradi sebe in svojega zdravja.
Čisto možno, da bi se cepila tudi če ne bi bilo mame, čisto možno, da bi se cepila zato, da nimam omejitev. Ker se ne bojim pretirano zboleti za kovidom. Mislim in upam, da mi ne bo hudega, če zbolim, seveda pa ne vem. Tako kot ne vem, če bo vse okej po cepljenju. Glede na raziskave, ki so na voljo, je vseeno veliko več komplikacij in smrti po kovidu (tudi pri mladih) kot po cepljenju, zato bi pač tvegala in se cepila. Tudi zato, ker bi s tem omogočila državi, da se spravi na noge in da končno zlezemo iz teh ukrepov. A je to tako čudno in nerazumljivo?
Ljuba duša (leti na osebo zgoraj pod nickom “enako jaz”), pišeš da si necepljeni želijo imeti enake ugodnosti brez tveganja, kot tisti cepljeni. Če dobro premisliš, to da lahko greš na avtobus ali kupit otroku superge ali na kavo – to niso ugodnosti. To je normala – vsaj naj bi bila za neko evropsko demokratično državo v 21. stoletju. Razumem, da si vsi želijo/želimo vrnitev v normalno življenje brez mask in podobno, ampak ukrepi ki si v veljavi z včerajšnjim dnem (PCT pogoj praktično povsod), niso postavljeni z namenim ohraniti zdravja populacije in zamejitve virusa, ampak so tu zgolj za to da bi ljudi na nek način “prisilili” v cepljenje. Kako naj si drugače razlagam dejstvo, da se necepljena učiteljica lahko samotestira 1x na teden in je tako dovolj “varna” da uči učence v šoli, ni pa dovolj “varna” da na terasi lokala spije kavo. Ali nas tak ukrep res ščiti pred virusom? Slišala sem tudi za bizaren primer, ko prodajalka v trgovini z oblekami (samotestirana) lahko prodaja obleke, ker pa nima PCT pogoja si po koncu izmene v tej isti trgovini ne sme kupiti artikla. Ali so taki ukrepi res smiselni na kakršnkoli način? Ali so tu zato da nas ščitijo?
Vesel oče, 16.09.2021 ob 20:20
Moji sodelavci, znanci so tako cepci kot necepci, z vsemi sodelujem, se pogovarjam, vsi vemo, da je Covid izmišljen, nihče od nas ni pocepal.
Za Vesel oče
Glede na to, da vsi veste , da je kovid izmišljen, mi ne gre v glavo, zakaj ste se potem eni cepili?
Najprej so prišli …
Ko so nacisti prišli po komuniste,
sem ostal tiho;
nisem bil komunist.
Ko so zaprli socialne demokrate,
sem ostal tiho;
nisem bil socialni demokrat.
Ko so prišli po sindikaliste,
nisem spregovoril;
nisem bil član sindikalistov.
Ko so prišli po jude,
sem ostal tiho;
nisem bil jud.
Ko so prišli po mene,
ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.
Martin Niemoeller 1976
Anerev nepr., 16.09.2021 ob 20:32
Ljuba duša (leti na osebo zgoraj pod nickom “enako jaz”), pišeš da si necepljeni želijo imeti enake ugodnosti brez tveganja, kot tisti cepljeni. Če dobro premisliš, to da lahko greš na avtobus ali kupit otroku superge ali na kavo – to niso ugodnosti. To je normala – vsaj naj bi bila za neko evropsko demokratično državo v 21. stoletju. Razumem, da si vsi želijo/želimo vrnitev v normalno življenje brez mask in podobno, ampak ukrepi ki si v veljavi z včerajšnjim dnem (PCT pogoj praktično povsod), niso postavljeni z namenim ohraniti zdravja populacije in zamejitve virusa, ampak so tu zgolj za to da bi ljudi na nek način “prisilili” v cepljenje. Kako naj si drugače razlagam dejstvo, da se necepljena učiteljica lahko samotestira 1x na teden in je tako dovolj “varna” da uči učence v šoli, ni pa dovolj “varna” da na terasi lokala spije kavo. Ali nas tak ukrep res ščiti pred virusom? Slišala sem tudi za bizaren primer, ko prodajalka v trgovini z oblekami (samotestirana) lahko prodaja obleke, ker pa nima PCT pogoja si po koncu izmene v tej isti trgovini ne sme kupiti artikla. Ali so taki ukrepi res smiselni na kakršnkoli način? Ali so tu zato da nas ščitijo?
Se strinjam.
Vzviseni cepljeni (na normalne cepljene ne leti, zal je normalnih vsak dan manj) prst na celo in razmislek. Nic posebnega nisi ker si cepljen ( to so vas prepricali, ker se jim v to pustite prepricat, za lazni obcutek vecvrednosti so vas poceni kupili) poseben je tisti, ki ima nekaj kar drugim ni enostavno dostopno in ne tisti, ki ima nekaj kar je dostopno vsem. Vsi se gremo lahko cepit. Od klosarja do miljarderja, od bedaka do genija. Cisto vsi. V cem tocno ste posebni.? :)))
Svoboden si, ko nimas ne sefa, ne pridigarja, imas pa debel bancni racun (ni pomembno si cepljen ali nisi), ta namrec kupi vse, od kavic, sopinga do potrdil, da si se cepil ceprav se nisi, ce imas ze tako strasno zeljo po necepljenosti. :))
Cepljenemu nic ne pomaga soping center svoboda, ce nima denarja, tako kot je necepljemu v bistvu vseeno, ce sedi doma, saj denarja za soping nima.
Boste dojeli ali se kar ne.? Kdor ima denar ta lahko vse, kdor ga nima se pa kiti z lazno vecvrednostjo kot cepljen ali necepljen.
Bedaki ste eni in drugi.
Genix12, 16.09.2021 ob 19:27
Js tudi če se bom kdaj cepu ne bom kar z lahkoto kazal potrdil na okrog. Ker nismo na Kitajskem.
enim sploh ni jasno, kaj vse to za seboj potegne.. pa ni vazno cepljeni ali karkoli to kazanje os. podatkov kar vsakemu na vratih je nevarno… zakaj mislite , da imamo z zakonom pooblascene osebe, ki smejo take stvari videti in zahtevati , zato ker so te tudi osebno odgovorne za zasebnost in ohranjanje tajnosti takih podatkov… dolzne so se lehitimirati osebi od katere zasebne podatke zahtevajo, gocno se ve kdo so po imenu in priimku in na katerem delovnem mestu in kdaj so to zahtevale… in v primeru , da pride do zlorabe točno vemo kdo je vpogledoval vanje z imenom in je zlorabo ali malomarnost povzrocil ali bil vir nje, da je podatke posredoval naprej tretji osebi.. in ta tirej za to pocetje se kako odgovarja… tako se zagotavlja varnost… a mislite da bo zdaj uni sef aleje vedel kateri student stoji tam na vhodu xy in v poglejuje v zasebne podatke, jih lahko skenira, poisce naslov recimo in potem okrade kaksno obnemoglo starejso osebo samo kot primer, je bil ze tud primer, ko so prsl domov jim obljublhal da jih peljejo na cepljenje, okradli bajto, se avto in jih pretepene zapustili bogu izza nogu… kazanje vseh teh stvari kar nekomu se ne sme dogajati, je nevarno… zakoni in pooblastila za take stvari niso zastonj in tako igrati se s tem in ogrozati podatke in s tem varnost vseh je izjemno nevarno in tega drzava nikoli ne bi smela dovoliti, kaj sele da oblast tako nevarnost in krsenje zakonov zapove in neodgovorni delodajalci kar slepo sledijo, najemajo studentkebin ogrozajo cel narod…
dejte cepljeni mozgane vklopite, ko se zdaj tako šopiri te , da vam ni tezav, ko bos imel enega lopova v bajti, ker te je tako lahko izsledil kje si, ker so te lepo opazovali, malo pogooglali in so izbrskali se naslov lepo, potem pa ne jokat… eni ste res neumni.
Forum je zaprt za komentiranje.