Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek cepelin

cepelin

Ste ga videle leteti nad Ljubljano. Saj mi je malo nerodno vprasat, ampak kako to leti pa se ali obstaja se kaksno drugo ime za to (jaz imam nekje spravljeno ime holip-ne me vprasat zakaj, pa me je zadnjic moz cisto zrugal, da je holip tisto za na sladoled)?

Napolnjen balon s helijem, ki se premika s pomočjo propelerjev.

haha…jst se tudi danes ukvarjam s tem vprasanjem…k ma dejasnko lucke spodi pa na repu k avion…ni mi jasn 🙂

Pozicijske lučke pa mora imet, tako kot letalo.

kje so pa ljudje? Spredaj v kabini? Od kod pa vzleti? Z Brnika? Saj vem polno vprasanj na katera bi (verjetno) morala sama poznati odgovore. Pocutim se kot en mali otrocic-gledam v nebo, okrog moje glave pa sami vprasajcki :)))

spodaj ima kabino, noter gre 9 ljudi (naša pravila, v nemčijo 12), dolg okoli 70 m, “parkiran” je nekje od vrhnike naprej .. sem ga vidla v nedeljo in celo vstopila v kabino

No vidiš, pa še jaz kaj izvem 🙂

oooooooooo sem ti fovs, jaz bi tudi pogledala od znotraj kako zgleda! Ali kaj ves koliko casa bo se letal?

Oj
(Sem mimogrede ugotovila, da je že ena druga iza.) Baje da bo še danes, potem gre pa nad zagreb, beograd in na uni konec. bmwejeva promocija

Mogoče kdo ve,koliko stane vožnja s cepelinom?

Slovensko uradno ime za ta stvor je Zračna ladja in je v bistvu zračno vozilo, ki je lažje od zraka. Dviga ga aerostatični vzgon, vlečno silo za premikanje pa dajejo propelerji Poznamo Balonske in Toge Zračne Ladje.

Balonske zračne ladje zadržujejo obliko z nadtlakom plina.

Toga zračna ladja pa ima pod plaščem ogrodje iz lahke kovine, v katero so pritrjene nosilne celice, napolnjene s plinom. V začetku so uporabljali kot polnilo le vodik, danes helij, ker je negorljiv.

“Cepelini” imajo ime po nemškem grofu Ferdinandu Zeppelinu (1838-1917) konstruktorju vodljivih zračnih ladij, prvo je zgradil leta 1900.

Glede žensk je pravilo, da nikoli ne greš ven s takšno, ki je bolje oblečena od tebe. JOHN MALKOVICH
Glede žensk je pravilo, da nikoli ne greš ven s takšno, ki je bolje oblečena od tebe. JOHN MALKOVICH

Berite današnji POLET, tam vse piše.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close