Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cene zobnih implantantov

Cene zobnih implantantov

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z implantanti. Imam predračun za implantanta 2X Straumann 1000 EUR, brez nadzidkov. Skupaj s kovinsko porcelansko prevleko in en manjkajoči zob, torej gre za tri zobe in dva implantanta 30000 EUR. če se kdo spozna na to, kaj menite, je to realna cena za SLO. Lahko jih plačam z Diners kartico na obroke.

30.000???????

Verjetno je pravilno 3000 eurov.

Čeprav razumem je cena inplantanta 1000 eurov x 2. Je 2000 eurov. Upam da je to I. in II faza.
Pa 3 kovinsko porcelanaste krone 1000 eurov. Je skupaj 3000 eurov.
A je to tako?

a maš sam en predračun al več? ker znajo cene varirat od zobarja do zobarja….

jaz bi si n atvojem mestu zrihtal še kak predračun potem pa videl kdo je zame najboljša opcija

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Meni se zdi kar ugodno. A imaš to predračun iz SLO ali Hrvaške?

Zanimam se tudi jaz, čeprav še nisem hodila okrog zobarjev, me pa tudi to čaka.
V Ljubljani naj bi bila cena vsadkov cca 900 – 1000 eurov,pa še krone. Kovinsko keramične
tam okrog 300 eurov. Ampak to samo vem približno.

Ja skupna cena je 3000 EUR. 500 EUR je en inplantant in trije nadzidki so 900EUR. Ostali stroški so delo, anestezija. Inplantant ki je umetna korenina je iz titaniuma v katero se vsavi šrauf. Po 3 mesecihpa se na šraufa naredi nadzidek. na katerega se naredi kovinsko keramična prevleka. To je kao doživljensko. Celoten postopek zdravljenja pa traja cca 5-6 mesecev.

Cena kompletno za 2 zoba pride 3000 eur? Ja,zobje so res lahko še kak strošek,samo res pa tudi je,da se raje vozim s slabšim avtom,nosim slabša oblačila,…kot imam gnilo zobovje,ki absolutno maksimalno odbija zaradi izgleda,smradu,… Nekateri ljudje si pa še vedno iščejo izgovore….Izgovora ni!

Izgovora ni? Se ti ne zdi to malo neumno reči nekomu, ki nima denarja niti za hrano?????

Tako je,v zg.primeru gre za kar velik denar.Ampak! Ni potreben vselej takšen strošek. In pa – Zobje niso takšni od sedaj! Za zobe je potrebno ves čas skrbeti.Denar ne more biti večni izgovor!!!

Meni je to zelo poceni.

če je govora o treh zobeh (kronah) in dveh implantantih je to dobra cena, definitivno.

če gre za ceno z DDV, dvomim da je ta zobar v SLO.

implantant sicer ni doživljenska rešitev, ima življenjsko dobo 20 let, v reali pa odvisno.

vzami v zakup še ceno rentgena, ki ga boš morala opravit še vsaj 3x med samim postopkom.

bodi pa previdna, izberi res dobrega zdravnika-kirurga, niso vsi primerni!

Povprečno cena inplatanta s kovinsko keramično krono 1000 eurov je zelo ugodno. Nam lahko deliš kje je ta zobna ordinacija, ker smo tudi drugi zainteresirani.

Cena je žal realna in ta prava.

kako to misliš žal?

cena avtorice je resnično ugodna za slovenske razmere, ker tukaj je implantant cca. 900e+, krona od 550e naprej, pa računaj zdaj …

Kot prvo sem stara skoraj 60 let. Več kot 30 let sem imela keramične prevleke, a je prišlo do vnetja pokostnice in so mi morali izdreti tri zobe, čist zadnjega pa tako nimam že 40 let. Družba se imenuje Alfa dental v MB, Železnikova 4. Ortopan sem že naredila in plačala 30 EUR. Baje bo treba naredit tudi 3D sliko, ki stane 65 EUR. Žal nimam druge izbire. Zanje sem se odločila, ker imajo edini, ki omogočajo plačilo na obroke z Diners kartico. In še ena prednost je, poseg lahko delam po etapah, Najprej vsadki, ko jih odplačam, grem po nadzidke (kovinsko-keramične-gre za zadnje zobe. Ja pozanimala sem se marsikje in se mi zdi finančno in način plačila najugodneje. Zdravnik je Rus in ima ordinacijo že od leta 1994. Star je verjetno preko 50 let in ima izkušnje. Meni se zdi zelo v redu, nič ne forsira in naredil je zelo dober vtis. Kot sem že napisala je skupna cena za vse storitve 3000 EUR. Raje ta poseg opravim v SLO, kot, da se vozim na HR. Imam večje jamstvo, gospod je SLO državljan. Ima super moderno opremo, vse poslika v ordinaciji, kjer ima računalniško opremo in takoj dobiš CD s sliko in vse vidiš, vse ti razloži. delne proteze niti ne morem imet, ker imam tudi sprednje zobe, 6 oblečene v porcelan in sponke za delno protezo ni mogoče namesti, saj so zobje povezani v celoto (sprednjih 6). Denar gor ali dol, čeprav ga nimam, to moram naredit. Na obroke bom pa že nekako zmogla.

To pišem za tiste, ki imajo podobne probleme.

LP

Hvala za odgovor.

Res je da so cene nekoliko ugodnejše pri sosedih Hrvaška. Tudi jaz sem v dvomih k sosedom, ker
me skrbijo komplikacije, katerih ti v Sloveniji verjetno ne bo noben hotel reševati.
Ko prebiram forume prebereš vse sorte od pozitivnih in negativnih primerov.
Poznam kar nekaj ljudi ki so šli na Hrvaško pa zaenkrat vsi zadovoljni.

Tudi zobozdravnica v ZD, ki večje protetike ne izdeluje mi je je čez mejo odsvetovala, kao ne izdelujejo z istimi materiali, da so zato ugodnejše cene.

Zavedam se tudi, da enaki ptiči skupaj letijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close