Cene zobnih implantantov
Zanima me, ali ima kdo izkušnje z implantanti. Imam predračun za implantanta 2X Straumann 1000 EUR, brez nadzidkov. Skupaj s kovinsko porcelansko prevleko in en manjkajoči zob, torej gre za tri zobe in dva implantanta 30000 EUR. če se kdo spozna na to, kaj menite, je to realna cena za SLO. Lahko jih plačam z Diners kartico na obroke.
Ja skupna cena je 3000 EUR. 500 EUR je en inplantant in trije nadzidki so 900EUR. Ostali stroški so delo, anestezija. Inplantant ki je umetna korenina je iz titaniuma v katero se vsavi šrauf. Po 3 mesecihpa se na šraufa naredi nadzidek. na katerega se naredi kovinsko keramična prevleka. To je kao doživljensko. Celoten postopek zdravljenja pa traja cca 5-6 mesecev.
če je govora o treh zobeh (kronah) in dveh implantantih je to dobra cena, definitivno.
če gre za ceno z DDV, dvomim da je ta zobar v SLO.
implantant sicer ni doživljenska rešitev, ima življenjsko dobo 20 let, v reali pa odvisno.
vzami v zakup še ceno rentgena, ki ga boš morala opravit še vsaj 3x med samim postopkom.
bodi pa previdna, izberi res dobrega zdravnika-kirurga, niso vsi primerni!
Kot prvo sem stara skoraj 60 let. Več kot 30 let sem imela keramične prevleke, a je prišlo do vnetja pokostnice in so mi morali izdreti tri zobe, čist zadnjega pa tako nimam že 40 let. Družba se imenuje Alfa dental v MB, Železnikova 4. Ortopan sem že naredila in plačala 30 EUR. Baje bo treba naredit tudi 3D sliko, ki stane 65 EUR. Žal nimam druge izbire. Zanje sem se odločila, ker imajo edini, ki omogočajo plačilo na obroke z Diners kartico. In še ena prednost je, poseg lahko delam po etapah, Najprej vsadki, ko jih odplačam, grem po nadzidke (kovinsko-keramične-gre za zadnje zobe. Ja pozanimala sem se marsikje in se mi zdi finančno in način plačila najugodneje. Zdravnik je Rus in ima ordinacijo že od leta 1994. Star je verjetno preko 50 let in ima izkušnje. Meni se zdi zelo v redu, nič ne forsira in naredil je zelo dober vtis. Kot sem že napisala je skupna cena za vse storitve 3000 EUR. Raje ta poseg opravim v SLO, kot, da se vozim na HR. Imam večje jamstvo, gospod je SLO državljan. Ima super moderno opremo, vse poslika v ordinaciji, kjer ima računalniško opremo in takoj dobiš CD s sliko in vse vidiš, vse ti razloži. delne proteze niti ne morem imet, ker imam tudi sprednje zobe, 6 oblečene v porcelan in sponke za delno protezo ni mogoče namesti, saj so zobje povezani v celoto (sprednjih 6). Denar gor ali dol, čeprav ga nimam, to moram naredit. Na obroke bom pa že nekako zmogla.
To pišem za tiste, ki imajo podobne probleme.
LP
Hvala za odgovor.
Res je da so cene nekoliko ugodnejše pri sosedih Hrvaška. Tudi jaz sem v dvomih k sosedom, ker
me skrbijo komplikacije, katerih ti v Sloveniji verjetno ne bo noben hotel reševati.
Ko prebiram forume prebereš vse sorte od pozitivnih in negativnih primerov.
Poznam kar nekaj ljudi ki so šli na Hrvaško pa zaenkrat vsi zadovoljni.
Tudi zobozdravnica v ZD, ki večje protetike ne izdeluje mi je je čez mejo odsvetovala, kao ne izdelujejo z istimi materiali, da so zato ugodnejše cene.
Zavedam se tudi, da enaki ptiči skupaj letijo.
Forum je zaprt za komentiranje.