Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cene za nagrobni spomenik

Cene za nagrobni spomenik

Pozdravljeni! Letos bi želela postaviti nagrobni spomenik za grob, v katerem sta v krstah pokopana oba moja starša. Oba pogreba sta bila lani.

Zanima me, kakšne so cene in če priporočate kakega izvajalca. Grob se nahaja v Kranju.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Odvisno kaksen spomenik hoces, ampak nekaj enostavnega in skromnega se dobi ze za dobrega jurja, ce gre za klasicen grob, nekaj spodobnega pa za cca 2 jurja, potem so pa cene kolikor ti srce pozeli, ni omejitev navzgor.

Mi smo lani dali delat tak enostaven, sofisticiran spomenik, malo drugacen od teh zdaj ‘modernih’, nas je prisel 1.5k.
Je pa itak tako, da naredit ga moras, zelis si, da je nekako odraz tvojega starsa, da je njemu pisan na kozo, a v poplavi vseh spomenikov nikdar ne najdes pravega, vsi so ti isti, tudi ce je kak drugacen, ti je isti, mislim, zbiras nekaj preko volje in bi najraje videk, da ti ni treba izbrat…

Mica 123, razmišljam kako bi se dalo ljudi obujati v večno življenje.

Obnovljen pred kratkim, zgoraj tri marmorne plate, spomenik z napisi, nič posebnega, 3800 eur na Žalah v Lj.
2k se mi zdi zelo poceni, ker še ena ponudba, malce bolj bogata, ki smo jo dobili, pa tudi nič posebnega, bi pa bila 4500 eur

A ni škoda denarja… A se želite odkupit za čas, ko so živeli?
Meni osebno so najlepša pokopališča, ki sem jih do sedaj videla le po TV, širna zelenica in talne plošče.
Jaz sem sinu že povedala, da ko umrem je moja želja, da me raztrosi in če me želi ohraniti in kje prižigat svečke, naj to dela doma.

Tudi sama sem se zmenila z mojimi, da naj me lepo raztrosijo po tistem hribčku na Žalah. Za tisti denar naj si raje kaj drugega privoščijo. Lepe spomine bodo ohranili name na podlagi mojih dejanj tekom življenja. Svečko lahko prižgejo kjerkoli.
Meni osebno so najlepši stari muslimanski grobovi v Bosni. Trava in stari okrogli stebrički, brez odvečnega preseravanja in razkazovanja.

Gospa, čemu in zakaj mi podtikate, da se želim odkupiti? Postaviti moram nagrobnik. Kar se tiče mojih staršev, želela sta klasičen pogreb v krsti in tak je tudi bil.

Na približno tako vsoto sem tudi sama računala. Ne vem pa, na koga se obrniti. Vsakič, ko pridem na pokopališče, dobim pod svečami zakanjene vizitke kamnosekov, kar se mi ravno ne zdi v redu.

Tudi sama se nagibam k enostavnemu in elegantnemu spomeniku. Trenutno so v trendu taki, ki mi niso všeč… Je pa res, da je izbiranje spomenika res mučno…

Mi smo bili zadovoljni s kamnoseštvom Milek. So v Dobrunjah- Sostro.
Hitro in dobro narejeno. Pa cena tudi ugodna.

Hvala za informacijo!

Hvala za informacijo.

Na približno tako vsoto sem tudi sama računala. Ne vem pa, na koga se obrniti. Vsakič, ko pridem na pokopališče, dobim pod svečami zakanjene vizitke kamnosekov, kar se mi ravno ne zdi v redu.

Pr nas so se ravno ti ponudniki izkazali, ki dajejo vizitke. Smo tudi ostale poskusili, pa so bili neresni, ni bilo za dobit.

Kamnoseštvo Granis(Gregor Vidmajer)-neresen izvajalec  kateri v 6 mesecih ne more dokončati nagrobnika.Izogibajte se Gregorja Vidmajerja,ni resen izvajalec.6 mesecev že zavlačuje dokončanje nagrobnika z tedenskimi obljubami, da bo narejeno.Napizdil je že več oseb katerim ne dokonča nagrobnikov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close