Cene za nagrobni spomenik
Odvisno kaksen spomenik hoces, ampak nekaj enostavnega in skromnega se dobi ze za dobrega jurja, ce gre za klasicen grob, nekaj spodobnega pa za cca 2 jurja, potem so pa cene kolikor ti srce pozeli, ni omejitev navzgor.
Mi smo lani dali delat tak enostaven, sofisticiran spomenik, malo drugacen od teh zdaj ‘modernih’, nas je prisel 1.5k.
Je pa itak tako, da naredit ga moras, zelis si, da je nekako odraz tvojega starsa, da je njemu pisan na kozo, a v poplavi vseh spomenikov nikdar ne najdes pravega, vsi so ti isti, tudi ce je kak drugacen, ti je isti, mislim, zbiras nekaj preko volje in bi najraje videk, da ti ni treba izbrat…
A ni škoda denarja… A se želite odkupit za čas, ko so živeli?
Meni osebno so najlepša pokopališča, ki sem jih do sedaj videla le po TV, širna zelenica in talne plošče.
Jaz sem sinu že povedala, da ko umrem je moja želja, da me raztrosi in če me želi ohraniti in kje prižigat svečke, naj to dela doma.
Tudi sama sem se zmenila z mojimi, da naj me lepo raztrosijo po tistem hribčku na Žalah. Za tisti denar naj si raje kaj drugega privoščijo. Lepe spomine bodo ohranili name na podlagi mojih dejanj tekom življenja. Svečko lahko prižgejo kjerkoli.
Meni osebno so najlepši stari muslimanski grobovi v Bosni. Trava in stari okrogli stebrički, brez odvečnega preseravanja in razkazovanja.
Na približno tako vsoto sem tudi sama računala. Ne vem pa, na koga se obrniti. Vsakič, ko pridem na pokopališče, dobim pod svečami zakanjene vizitke kamnosekov, kar se mi ravno ne zdi v redu.
Pr nas so se ravno ti ponudniki izkazali, ki dajejo vizitke. Smo tudi ostale poskusili, pa so bili neresni, ni bilo za dobit.
Forum je zaprt za komentiranje.