cene v luftu
Marelice 3€+! Letos sploh niso bile pod 2€,pa se to malokje in malokdaj! Do zdaj so bile v sezoni po €!
Breskve 2€ in vec, zdaj bi morale biti pod €!
Lubenica se ni bila pod 0.70€,pa bi zdaj morala bit ze tam enih 30 centov za kilo!
Zelje 70centov!
Krompir sploh ne gledam vec, ker so cene podivjale!
Se jim je zmesalo?!
soft, 06.08.2021 ob 18:03
A si pridelal/a kaj? Nam je sadovnjak komplet zmrzal odnesla. Niti enega kosa nismo imeli letos. Še poceni je glede na vremenski inženiring
Saj to ni slovensko sadje in zelenjava, tega v trgovinah sploh ne dobis vec, lubenice pa itak pri nas ne rastejo.
Tako kot vsa leta prej je vecinoma uvozeno iz Spanije, Italije in Grcije.
Zivim v bloku. Vsako leto na balkonu pridelam toliko, da imamo sproti za jest, vcasih, ko je dobra letina, se skuham kaksno steklenico paradiznika in vlozim kaksen tegelc kumar.
Desperadodajka, 06.08.2021 ob 18:11
Ja, tako je, blokarji na dveh kvadratih balkona pridelajo hrane za celo leto lastnih potreb, kmetje pa jamrajo, da se jim na stotinah hektarjev ničesar ne splača sadit.
Kar imam prostora na balkonu, ga izkoristim. Nimam krompirja in zelja in kaj vem kaj se vse, sem pa probala marsikaj, obnesejo se paradiznik, kumare, paprike in jagode, vmes v zemlji pa rukola. Tega lahko pridelam toliko, da imamo za solato v sezoni.
Racunati pa moras tudi, da je balkon pokrit in zracen, zasciten pred neurji in toco, pa se zalivas sproti in je izolen sigurno vecji kot na vrtu.
Hrane ne bo več. V ZDA so že ponekod prazne police in da, res ni povezano z zmrzaljo pri nas, temveč s politiko, ki bo v naslednjih mesecih ravno na to ciljala. Prekinjene bodo dobavne verige. Poglejte kaj se dogaja v Indiji. Izjave kot so “želijo nas izstradati” ipd so na dnevni bazi, le da do EU ne pridejo kar tako, ker so lovke cenzure povsod.
Naši sadjarji pa so utrpeli veliko škodo letos. Vsak vam bo to potrdil. In ne, ni bilo naključno.
a so normalni, 06.08.2021 ob 17:54
Marelice 3€+! Letos sploh niso bile pod 2€,pa se to malokje in malokdaj! Do zdaj so bile v sezoni po €!
Breskve 2€ in vec, zdaj bi morale biti pod €!
Lubenica se ni bila pod 0.70€,pa bi zdaj morala bit ze tam enih 30 centov za kilo!
Zelje 70centov!
Krompir sploh ne gledam vec, ker so cene podivjale!
Se jim je zmesalo?!
Lubenica je tudi kar lepo po 49 centov – Evrospin. italijanske, dobre, sočne, negumaste in sladke.
soft, 06.08.2021 ob 18:20
Hrane ne bo več. V ZDA so že ponekod prazne police in da, res ni povezano z zmrzaljo pri nas, temveč s politiko, ki bo v naslednjih mesecih ravno na to ciljala. Prekinjene bodo dobavne verige. Poglejte kaj se dogaja v Indiji. Izjave kot so “želijo nas izstradati” ipd so na dnevni bazi, le da do EU ne pridejo kar tako, ker so lovke cenzure povsod.
Naši sadjarji pa so utrpeli veliko škodo letos. Vsak vam bo to potrdil. In ne, ni bilo naključno.
OK, rauzmemo stisko slovenkih sadjarjev, pridelovalcev zelenjave. Narava je že do prve polovice letošnjega avgusta neizprosna ( toča, neurja, uničeni nasadi in pridelki).
Ampak osebno zadnji dve leti tako – vitamini v tabletah in kapsulah, kak proteinski apitek, sadje in zelenjvava pa hhhmmmm. samo kakšne dobre borovnice, vse ostalo me pa ne gane nikakor več. ne jaoblka, hruške, grozdje, melone vse lesene in trde, lubenice gumast in neokusne… Ker mi je pred cca 3mi meseci obležalo marsikaj v želodcu naslednji dan od tega sadja razen borovnic, me je prisililo k spontanemu bruhanju naslednje jutro, ker so me obležani koščki dobesedno dražili v želodcu. Pa nimam nobenih težav s prehranjevanjem , niti s prebavili, ćelodčno kislino, nič- samo žal kupljeno sadje, zelenjava po trgovskih centrih ni več tako in enako, kar je bilo pred 20imi leti in kar pridelaš na svojem vrtu.
se najde, 06.08.2021 ob 18:26
Lubenica je tudi kar lepo po 49 centov – Evrospin. italijanske, dobre, sočne, negumaste in sladke.
In to je 50% več kot lani!
Imaš tudi breskve in marelice pakirane po kilo po 2€ ali celo manj, ampak to ni za jest!
Danes sem kupila paprike v Hoferju, kila 1€. V Mercatorju so 1.30€/kg, če kupiš vsaj 2kg. Paprike za filanje bi zdaj morale bit pod 1€.
Hrane bo zmanjkalo samo tistim, ki se jim ne da na balkonu žita, krompirja in solate pridelovat. Če boste kruh kupovali v trgovini, bo kmalu zmanjkalo za statusni simbol srednjega razreda – audija. Potem vas bodo še sosedje izobčili iz skupnosti: “Poglej sosede, s kiami in fiati se vozijo. Sramota! To je pa tako, če si lenuh in nesposobnež, se ti ne da lastne hrane pridelovat v jogurtovih lončkih, potem pa izpadeš iz srednjega razreda. Bo treba sprožit kakšno peticijo, da te socialce steramo ven iz našega okolja. Naši otroci morajo gledati tako nevzgojno revščino od voznega parka!”
a so normalni, 06.08.2021 ob 18:07
Saj to ni slovensko sadje in zelenjava, tega v trgovinah sploh ne dobis vec, lubenice pa itak pri nas ne rastejo.
Tako kot vsa leta prej je vecinoma uvozeno iz Spanije, Italije in Grcije.
Zivim v bloku. Vsako leto na balkonu pridelam toliko, da imamo sproti za jest, vcasih, ko je dobra letina, se skuham kaksno steklenico paradiznika in vlozim kaksen tegelc kumar.
Od kdaj pa lubenice pri nas ne rastejo ?
Jaz kupujem le domače lubenice iz lokalne kmetije.
Desperadodajka, 06.08.2021 ob 20:26
Ti verjetno bolje veš, ker lubenice redno dobivaš iz Makedonije po elektronski pošti.
Letos sem jedla večinoma italijanske, a tudi lubenice iz Turčije in Maroka, ki niso nič slabše od makedonskih, na katere človek sicer redko naleti, a se tudi to zgodi od časa do časa.
Anonimno 1593, 06.08.2021 ob 20:45
Zadnjič je bilo pol kg jagod 4€, dražje kot meso. O zelenjavi kako se je podražila, škoda besed.
Ko se audiji in bemveji podražijo, se pa nič ne pritožujete. Samo jagode in borovnice so vam predrage. Se jim boste pač odpovedali, do bo nov pleh pri hiši, če ne znate zaslužit, da bi imeli oboje.
Forum je zaprt za komentiranje.