Cene v Grčiji
Mene pa zanima ali je res, da so se letos cene na otokih ful zvišale. Lani sem bila Na Kreti in so se mi zdele sprejemljive cene. zdaj sta pa dva moja prijatelja prišla iz Santorinija in pravita, da so cene noro viske. Da daš za dve kavi 10 evrov!!! Moj fant in jaz pa greva na Rodos in me zanima, če kdo ve ali je tudi tam tako drago. Midva bova še zunaj jedla, tako, da bo treba ful denarja s sabo vzet!
Za vsakršne informacije in doživljaje bom skrajno hvaležna.
Santorini in Rodos sta od nekdaj med “dražjimi” destinacijami, sploh kar se tiče pijače po lokalih. Pred nekaj dnevi sem se vrnila s Karpatosa in so cene še kar solidne – ouzo 1,8 eura, veliko pivo (Heineken) med 2,4 in 3.0 eura, gyros pita 1,5 eura, spodoben obrok ala špageti ali kalamari med 4,8 in 6,8 eura, grška solata (vedno velika za samostojni obrok ali predjed za dva) med 2,5 in 3 euri. Z možem sva imela zajtrk (zelo uboga varianta) v hotelu, ostalo naju je pa prišlo – vsa pijača (ne ravno malo) in še dva obroka čez dan cca 50 eurov/dan – s tem, da nismo nič šparali.
Zagotovo se da priti skozi tudi za manj denarja, pač malo večkrat ješ giros ali kakšen podoben fast food in piješ domače pivo (Mythos, ki pa mora biti ledeno mrzel, sicer ne gre dol).
Kavo pa pijemo dol nekaj čemur se reče pri njih ice coffe ali frappe in je v bistvu Nescaffe z ledom in fino prešejkan, da dobi penico. Stane 2 eura in je zelo osvežilen.
Pa še to – bognedaj da naročiš dol turško kavo :(((
veselo počitnikovanje želim
lp tinca
Lani sem bil septembra na Santoriniju. Cene pijac so obupne, sploh kava je od najcenejse 2,5 do najdrazje 4,5 evrov. Podobno ceno imajo sokovi. Najhujse je na res lepih lokacijah, recimo v lokalu Select v Firi nad kaldero. So pa cene hrane normalne, nekaj takega kot v Ljubljani. Vendar doslej se nisem videl tako lepega mesta na svetu kot je cel otok Santorini, tako da se tja se vedno splaca.
Na Kreti sem bila lani in ni bilo drago, vsaj se mi ni zdelo. Rent a car je pa ful poceni. Za 24 urni najem Smarta, ki je bil med dražjimi avtomobili je bil 50 evrov, kar ni taka panika, se pa dobi tudi za manj.
Mislim pa, da moraš predvideti, da zapraviš enih 100.000 ali malo več za tedenski dopust (za dva), če ješ in se zabavaš (pa ne preveč!) zunaj.
Mi smo se prejsnji teden vrnili iz Krete. Tam smo bili tudi pred 5 leti in lahko recem da so ceno zeloo poskocile navzgor. Za 14 dni smo porabili sedaj se enkrat toliko kot smo pred petimi leti. Cene pa so razlicne cez dan so nizje od nocnih. Kava(frape ) je cca 3 eure, Mytos 2-4 Eure, vecerja-grska hrana cca.9 eur / osebo, nocni koteili pa cca 5 eur ali vec.
Lep dopust
Darja
Forum je zaprt za komentiranje.