Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Cene stanovanj?

Cene stanovanj?

Prosim da mi poveste kakšne so kaj cene stanovanj v Sloveniji in kako in kdaj ste do njih prišli.Kdaj je bilo bolj ugodno v socializmu ali zdaj v kapitalizmu?

Kaj če bi ti začel? 🙂

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Zanima me koliko stane v Ljubljani kvadratni meter stanovanja,dvosobnega,65 kv.metrov velik?Vprašanje je jasno Ksiht.

Računaj z vsaj 21, 22 milijoni sitov, ne glede na starost in ohranjenost.

http://www.nepremicnine.net/index.html

Sej ni tko težko, no… Sm mislu, da boš ti povedu, kaj si kupu, za kolk, kje pa kdaj, če že sprašuješ… 🙂

Sem malo starejšega adaptiral generalno in je kot nov.Stane pa celo premoženje,stroškov še nisem seštel,okvirno ene 5 do 6 miljonov me je stala obnova,Velikost 65kv.m.

Domžale, stanovanje 28 m2 ( ima kuhinjo, dnevno sobo, balkon oz. loggio, hodnik in kopalnico) kupil leta 2001 za 9.218,000 sit ali 81 000 dem, danes na trgu nepremičnin vredno 11 miljonov in pol. Prvi lastnik je odkupil stanovanje za okoli 400 tisoč sit drugi za 3 miljone, tretji za 6 miljonov, in jaz za malo več kot 9 miljonov. Vse to se je dogajalo od osamosvojitve naprej. Kruta realnost vendar je tako in stanovanja bodo še dražja in nikoli se ne bodo pocenila to je dejstvo. Ne nasedajte lažem naših politikov ko to govorijo pred volitvami isto velja za benzin, vedno pred volitvami mu znižajo ceno potem pa po volitvah nekaj tednov kasneje pa rekordno zvišajo. Tako manipulirajo z nami.

Cene bodo šle dol, ko bo stanovanj dovolj. Dokler levaki na oblasti ovirajo gradnjo novih, bodo pa cene res samo še rasle.

V lj.so cene stanovanj previsoke, odvisno je tud od lokacije in starosti, jasno da so “tanova” draga kot žefran…. men sploh ni jasn, kako si lahko danes mlada družina z dvema otrokoma kupi npr.dvosobno stanovanje, ker krediti vemo da so oderuški, da pa si lahko prišparaš par miljonov, ne vem…a potem morš že takoj ko se rodiš začet šparat?
Za 65 metrov pa računaj…..25 miljonov, če kupš rabljeno stanovanje, ker nov je najbrž kakih 10 milj.dražji.
Na http://www.nepremicnine.net pa si lahko pogledaš ponudbo…..

Alf ponavadi vrže kost, počaka žrtev potem se pa skrega……..

Ma Respekt nekoristen si za družbo.Raje kaj pametnega povej.

Vroče mi je…… zoprna sodelavka, ki jo vedno zebe je ugasnila klimo in prilično shlajeno pisarno dodobre segrela z odprtjem dveh oken……..

Dost pametno zate……
poizkusi se skregat na to…….

Odvisno : a češ takega, ki je staro najmanj 30 let s plesnijo in potrebnega korenite prenove ali pa novogradno na “fensi” lokaciji…..
Cenovni razpon: od 20 – 3o miljončkov……

Provociraj tvojo sodelavko in prižgi klimo.Kje je tvoja logika.Ja enim malo vročina v glavo udari,potem pa stresajo sitnobo na druge.

Klima je že prižgana…….
Se gremo mal otročje igrice v pisarni…..
Klima on, klima off, okno on, okno off………
Problem je to da me ni vedno v pisarni pa vmes malo zlufta………

A sem sitn ?

Zadnjič je bilo pri dnevniku da se cene stanovanj v Ljubljani gibljejo od 1400-1800 eurov/m2; sicer ne vem če to ravno drži, pa vseeno za informacijo.

Jaz sem stanovanje (56 m2) kupila konec leta 2002 v Ljubljani za 17.000.000,00.

Ketty veš bo kar držalo,prav si slišala po dnevniku.Dejstvo pa je da so najdražja stanovanja prav v Ljubljani.

Kaj čmo tko pač je. Jaz sem imela pravo srečo, da sem za tako nizko ceno kupila 3 sobno stanovanje. Res ga je bilo treba prenoviti, pa še vseeno ni bilo tako drago. Danes bi zanj dobila okrog 23 mio. Se mi je kar splačalo.

Lp

Cene v Ljubljani so itak že tako podivjane…mlade družine ponavadi stanovanje kupijo s celim kupom kreditov, kar pomeni, da kredit za njih vzamejo še njihovi starši ali sorodniki in jim ga ti potem odplačujejo ali ne..odvisno od premožnosti staršev. Sem pa zasledila podatek, da je v Ljubljani ogromno št. nezasedenih stanovanj? Ne vem ali je statistična luknja zaradi neprijavljenih najemnikov ali so ta stanovanja dejansko prazna. Nekdo in teh ni malo, imajo očitno velike koristi od trenutno vzpostavljenega razmerja med povpraševanjem in ponudbo ker novih (morda celo cenovno dostopnih) stanovanj enostavno NI! Gradijo se le ultrafensi stan. soseske.

V Domžalah kupila stanovanje pred 6 leti in za 60 m2 takrat dala 110 tisoč DEM (+ garaža).

Pred štirimi leti kupila ugodno 2-sobno stanovanje (51 m2) za 35 tisoč Eurov, staro 40 let, smo ga popolnoma obnovili in vložili še 6000 eurov in je sedaj prav srčkano. Stanovanje je v centru MB. Sedaj je baje vredno tam nekje okrog 50 tisoč eurov. Bomo videli ko ga bomo čez nekaj let prodajali pri nakupu novega večjega.

Koper, Semedela, ugledna mirna ulica, stanovanjske hiše, 68 kvadratnih metrov + balkon + klet, 30 let, 19 milijonov. Ugodno. Bo pa treba prenovit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close