Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene stanovanj čez kako leto

cene stanovanj čez kako leto

Me prav zanima kdo bo hotel živeti v Butalistanu, ko bo država bankrotirala. :)))

Bankrot nima nobene zveze z življenjem.

Če mu ni treba prodati potem mu ni treba znižati cene. Se strinjaš?[/quote]
Trg cene niza i viza, pa ce se, ali tudi ne, odlocimo za transakcijo.

Drugace povedano..
Ce imas racun pri borzno posredniski hisi, imas trenutno stanje na racunu izrazeno po trenutnih cenah na trgu, pa ce prodajas ali ne.[/quote]

Ni bilo govora o cenitvi ampak o tem, da ceno prilagodi tržnim razmeram samo tisti, ki mora prodati in samo to je relevantno. Tisto kar na ni trgu tako ali tako nima cene oz. je neznana. Lahko sicer govorimo neki ceni, ki bi lahko veljala vendar nima nobene veze z realnostjo dokler ni nekega povpraševanja.

Če bo gradenj manj, pomeni, da se bo ponudba zmanjšala in ne, da bo povpraševanje naraslo. Kr neki, samo, da nekaj napišeš, a ne?

Cene bodo šle še dol in graditi se bo začelo po nižjih cenah, investicije bodo racionalne in ne kar na uč.

Če še ne veste, brezposelnost v SLO je že preko 102k. Kaj vse nas še čaka v naslednjem letu, si ne upam niti pomisliti. Niti želim.

LP

Če bo gradenj manj, pomeni, da se bo ponudba zmanjšala in ne, da bo povpraševanje naraslo. Kr neki, samo, da nekaj napišeš, a ne?

Cene bodo šle še dol in graditi se bo začelo po nižjih cenah, investicije bodo racionalne in ne kar na uč.

Če še ne veste, brezposelnost v SLO je že preko 102k. Kaj vse nas še čaka v naslednjem letu, si ne upam niti pomisliti. Niti želim.

LP[/quote]

Ni potrebno to kar jaz napišem jemati iz konteksta. Hvala. Tako, da najprej dobro preberi in poskusi razumeti kaj kdo napiše. Lahko bi tudi vprašal zakaj nekdo tako razmišlja in zakaj tak odgovor napiše.
Napisal sem naslednje: Gradenj bo manj kar pomeni, da bo spet čez čas povpraševanje naraslo in posledično postopoma tudi cene, spet bodo ceglarji zmagovali pa če se mi postavimo na glavo.

Napisal sem, da bo povpraševanje čez čas naraslo, ker upoštevam zamik. Novi projekti in investiranja se ne bodo zgodila čez noč in prav tako stanovanja ne bodo zgrajena čez noč kar pomeni, da bo v določenem trenutku kritična masa povpraševanja presegla ponudbo.

Upam, da zdaj razumeš zakaj nisem kr neki napisal zato da bi napisal. Ni treba, da se z mojim razmišljanjem strinjaš kar je popolnoma normalno vsekakor pa tudi ni treba po svoje tolmačiti to kar sem napisal, če ne razumeš ali pa nočeš razumeti določenih stvari.

Kot sem že povedal še vedno čakam ponudbo novogradnje 1500 EUR/m2, 50-55m2 v LJ kot je bilo obljubljeno.

LP[/quote]

Ni potrebno to kar jaz napišem jemati iz konteksta. Hvala. Tako, da najprej dobro preberi in poskusi razumeti kaj kdo napiše. Lahko bi tudi vprašal zakaj nekdo tako razmišlja in zakaj tak odgovor napiše.
Napisal sem naslednje: Gradenj bo manj kar pomeni, da bo spet čez čas povpraševanje naraslo in posledično postopoma tudi cene, spet bodo ceglarji zmagovali pa če se mi postavimo na glavo.

Napisal sem, da bo povpraševanje čez čas naraslo, ker upoštevam zamik. Novi projekti in investiranja se ne bodo zgodila čez noč in prav tako stanovanja ne bodo zgrajena čez noč kar pomeni, da bo v določenem trenutku kritična masa povpraševanja presegla ponudbo.

Upam, da zdaj razumeš zakaj nisem kr neki napisal zato da bi napisal. Ni treba, da se z mojim razmišljanjem strinjaš kar je popolnoma normalno vsekakor pa tudi ni treba po svoje tolmačiti to kar sem napisal, če ne razumeš ali pa nočeš razumeti določenih stvari.

Kot sem že povedal še vedno čakam ponudbo novogradnje 1500 EUR/m2, 50-55m2 v LJ kot je bilo obljubljeno.[/quote]

Da ne boš spet napisal, da sem kaj vzel iz konteksta.

Ker ti narobe napišeš, moram jaz razumeti. ta je pa dobra. Zakaj se potem izobražujemo, če nam ni treba pravilno govoriti in pisati. Napisal si narobe in na to sem opozoril. ti pa še kar naprej pišeš, da te ne razumem. seveda te ne razumem, saj si izjavil popolno nebulozo.

Ob tvojih predpostavkah povpraševanje ne bo naraslo, temveč se bo ponudba zmanjšala, kar lahko privede do tega, da se bo glede na trenutno povpraševanje obseg povpraševanja zmanjšal in cena zvišala. Ali ti sploh veš kaj pomeni, da raste povpraševanje. No, ti bom razložil. Ob nespremenjeni ponudbi, povpraševanje pa zraste zaradi več dejavnikov (kupne moči, želje po lastni nepremičnini, donos na nepremičnine ipd.), kar pripelje do višje cene nepremičnine. Torej, če pride do manjše ponudbe, se bo obseg povpraševanja znižal, cena pa zrasla. Prav tako se ne bo povpraševanje zvišalo.

Torej se postavlja vprašanje, kako sta uravnani ponudba in povpraševanje? Če sta trenutno na realnih tleh (kar močno dvomim), pomeni zmanjšanje ponudbe v prihodnje in dvig cen. Če se cene v prihodnje ne bodo dvignile, bo pomenilo, da povpraševanje in ponudba nista realni. Sam sem mnenja, da nista realni in tržne zakonitosti ne delujejo. Vprašanje je le, za kako dolgo?

Upam, da si se kaj naučil iz napisanega in ne boš več govoril oz. pisal nebuloz. Hvala. Zmanjšanje ponudbe ne pomeni porast povpraševanja, nikdar in nikoli!

LP

Kot sem že povedal še vedno čakam ponudbo novogradnje 1500 EUR/m2, 50-55m2 v LJ kot je bilo obljubljeno.[/quote]

Da ne boš spet napisal, da sem kaj vzel iz konteksta.

Ker ti narobe napišeš, moram jaz razumeti. ta je pa dobra. Zakaj se potem izobražujemo, če nam ni treba pravilno govoriti in pisati. Napisal si narobe in na to sem opozoril. ti pa še kar naprej pišeš, da te ne razumem. seveda te ne razumem, saj si izjavil popolno nebulozo.

Ob tvojih predpostavkah povpraševanje ne bo naraslo, temveč se bo ponudba zmanjšala, kar lahko privede do tega, da se bo glede na trenutno povpraševanje obseg povpraševanja zmanjšal in cena zvišala. Ali ti sploh veš kaj pomeni, da raste povpraševanje. No, ti bom razložil. Ob nespremenjeni ponudbi, povpraševanje pa zraste zaradi več dejavnikov (kupne moči, želje po lastni nepremičnini, donos na nepremičnine ipd.), kar pripelje do višje cene nepremičnine. Torej, če pride do manjše ponudbe, se bo obseg povpraševanja znižal, cena pa zrasla. Prav tako se ne bo povpraševanje zvišalo.

Torej se postavlja vprašanje, kako sta uravnani ponudba in povpraševanje? Če sta trenutno na realnih tleh (kar močno dvomim), pomeni zmanjšanje ponudbe v prihodnje in dvig cen. Če se cene v prihodnje ne bodo dvignile, bo pomenilo, da povpraševanje in ponudba nista realni. Sam sem mnenja, da nista realni in tržne zakonitosti ne delujejo. Vprašanje je le, za kako dolgo?

Upam, da si se kaj naučil iz napisanega in ne boš več govoril oz. pisal nebuloz. Hvala. Zmanjšanje ponudbe ne pomeni porast povpraševanja, nikdar in nikoli!

LP[/quote]

Se pravi po tvoji logiki, če se zmanjša količina neke dobrine na trgu se povpraševanje ne bo povečalo. Pa je to res v vsakem primeru? Poznamo veliko primerov, ki delujejo po principu zmanjšanja ponudbe povzroči povečanje povpraševanja in posledično cene.

Recimo, da imamo 1000 enot neke dobrine v ponudbi in povpraševanje po 1000 enotah. Čez čas imamo 800 enot v ponudbi in še vedno povpraševanje po 1000 enotah. Se je povpraševanje v razmerju do ponudbe povečalo ali ne? Ja lahko rečemo, da je še vedno povpraševanje po 1000 enotah kot prej, dejstvo je pa tudi to da imamo samo še 800 enot v ponudbi. Razmerje pove svoje.

Ne mislim vas učit (sploh pa ne zastonj), ker znanja nisem pridobil čez noč, temveč sem vanj vložil ogromno časa in denarja.

Ti govoriš o “moji logiki”, jaz pa govorim oz. pišem o ekonomskih zakonitostih in ekonomiji, ki je zaenkrat še vedno znanstvena disciplina. Pa naj te ne skrbi, da ne razumeš “moje logike”, saj je večina študentov tudi ne, tudi tistih, ki so tudi doštudirali.

V stečaj gre tudi SCT-jeva hčerinska družba SCT Obrati, ki ima 245 zaposlenih. Predlog za stečaj je dala kar družba sama. V kratkem naj bi podobna usoda doletela tudi druge hčerinske družbe SCT, morda pa kar sam SCT.

Črnuč, hčerinska družba SCT, je na Okrožnem sodišču v Ljubljani vložila predlog za stečajni postopek. Zaposlenih ima 245 delavcev, ki so od petka do imenovanja stečajnega upravitelja na kolektivnem dopustu. Dolg družbe znaša 13 milijonov evrov, od tega je skoraj polovica neporavnanih terjatev, dolg matične družbe SCT pa je višji od 200 milijonov evrov. Za stečaj se je družba odločila, ker je postala kapitalsko neustrezna. Direktor SCT Obrati Milan Tomić upa, da bo nekaj zaposlenih našlo delo pri projektih matične družbe SCT, kot sta predor Ljubno in sarajevska obvoznica.

Temu bi lahko sledile še druga hčerinska podjetja, SCT-jev podizvajalec Instalacije Grosuplje pa je že vložil predlog za stečaj SCT d.d. Razlog so dolgovi, ki si jih je SCT nakopal pri petih projektih in skupaj brez obresti znašajo dobrih pol milijona evrov. V SCT za zdaj tega ne komenitrajo.

Kot je pojasnil sekretar Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije Oskar Komac, se bo v torek sestal s predstavniki sindikata in upniki podjetja. Kaj več o samem predlogu za stečaj ni mogel povedati, saj ga še nima “v rokah”. Po njegovih informacijah pa naj bi direktor predlog podal na zahtevo družbe Instalacije Grosuplje.

“Primorju še uspeva”

Od treh velikih gradbincev v državi je Vegrad že potonil, SCT je na poti, Primorje pa za zdaj še uspeva, je ocenil Komac in dodal, da bo treba poiskati dolgoročne rešitve za gradbeni sektor. Po njegovem prepričanju bi bilo treba v državi zagnati naložbeni cikel in tako pomagati tej dejavnosti. Kot je še pojasnil Komac, se je letos v gradbeništvu zaprlo 15.000 delovnih mest. “Glede na upad vrednosti opravljenih del je to komaj začetek,” je dejal in dodal, da je še najmanj toliko delovnih mest vprašljivih.

Gradbinci se soočajo z nelikvidnostjo. Ko gre v stečaj eden, za seboj po njegovih navedbah potegne še kopico izvajalcev, ki so med seboj prepleteni. “Domine so se začele rušiti,” je še poudaril Komac.

Se ena napoved, ki sem jo napisal ze pred letom ali dvema.

Here we go…

TheMan

Količina prepisanega je obratno sorazmerna velikosti možganov?

Mislim da ne, se vedno je vsak, ki je znal poiskati informacije in jih tudi spisati veljal vec kot 1000 kretenckov, ki ne znajo sestaviti niti enega samega argumentiranega in smislnega stavka.

Ce pa hoces primitivno verzijo mene, pa s tem nimam niti malo problemov.

Suck my balls!

Klik: http://www.youtube.com/watch?v=Kabzgp2H55M

TheMan

Kaj si zdaj prepisal ali napisal, odloči se že…..

theman še naprej dokazuje da ne ve nič o ničemer, da nima pojma o absolutnih temeljih ekonomike in ekonomike in o nepremčninah, in da je gostilniško in obšankasto kvanatanje in negativistično bluzenje njegov maksimalen domet.

Uuu lej jih ceglarje – spet piskajo 🙂

Se vsako napoved sem zadel, o znanju mikro in makro ekonomike in futurizmu in analizi podatkov pa ne bi dabatiral z nekom, ki ze po napisanem nima pojma o pojmu in neutemeljeno in brez prave analize in virea ne pove nicesar, razen tega da je v bistvu debil.

Ce si pudl ne napadaj pitbulla, ta nasvet bi moral ti upostevati, ker ponavadi se zaganjanje pudla v pitbulla ne konca dobro za malega drekca.

To kar napisemo ostane za dolgo casa in lahko preveris vse moje poste in bos videl da v 80% zadanem bistvo.

Sicer pa tebe to ne zanima, zato pohiti v pisarno, morda ti letos celo uspe prodati eno stanovanje in si bos s provizijo pokril internet in morda se narocnino za mobitel.
Ob takem delu bo kmalu zmanjkalo za placo.

Kiss my ass.

TheMan

Dragi pitbull, ponovno si začel prekašati samega sebe, saj v enem prispevku sam sebe demantiraš.

TheMan je res “joker” tega foruma.

Since 1972 entertaining …

Mene res zanima, kdo bo v Sloveniji sploh še kupoval nepremičnine

1. Upokojenci? Ne – že imajo
2. Študenti? Ne – ni denarja
3. Brezposelni? Ne – ni denarja
4. Zaposleni z minimalno plačo? Ne, ni denarja
5. Zaposleni s povprečno plačo? Tudi ti komaj preživijo z meseca v mesec in še bojijo se za delovno mesto – dvomim, da bodo zdaj vzeli kredit

Torej ostane še javni sektor in višje plačani zaposleni. Ti pa tako ali tako ne bodo kupovali lukenj ki so na trgu za blazne denarce.

Kdo je pa dosedaj kupoval? Saj situacija se ni tako drastično spremenila?

kupovali so tisti, ki so milsili da lohk grejo cene v nebo. zdaj je takh bol mal. pa tut mislm da jih bo vedno majn.

To se pravi : upokojenci, študenti, brezposelni, zaposleni z minimalno plačo, zaposleni s povprečno plačo? Zanimivo razmišljanje, ni kaj…

Še malo počakat pa bo vse pol ceneje…potem se bodo pa nekateri zbudili 🙂

To se pravi : upokojenci, študenti, brezposelni, zaposleni z minimalno plačo, zaposleni s povprečno plačo? Zanimivo razmišljanje, ni kaj…[/quote]

sj sm vedu da majo nepremičninarji dolgo lajtngo.

Ti bom razčistu. Kupovali so ljudje s povprečno in nadpovprečno plačo, premožni in špekulantje. Sigurno ne kupujejo več ljudje s povprečno plačo in špekulantje. Premožni kupujejo verjetno le še dobre nepremičnine (kvalitetna gradnja, lokacija…). Ludje s nadpovprečno plačo pa kupujejo le tiste, ki so jim všeč in so prepričani, da ne bo šlo več dol. Zato se je pa prodaja nepremičnin zmanjšala, pa še cene zraun.

Da neum reku da so se marsikateri ušteli, pa če bo šlo spet gor za kratek rok, se bojo spet nekateri ušteli in takih bo zaradi tega vedno več in kupcev manj, ker do zdaj so slepo verjeli ceglarjem pa nepremičninarjem itd.

najboljsi nasvet je Ne kupuj.
poznam kar nekaj ljudi, ki zive v Avtodomih in si resili stanovanjski problem za 15.000 evrov.
To je napram 80.000 za garsonjero kar lepa razlika, da ne govorim o zasebnosti, stroskih, potencialnih nategancijah … vracevanju dolgov, so pa tudi ljudje, ki sicer redno zaposleni ne zmorejo tudi tistih 15.000 in zive kar v obicnem kombiju z posteljo vrednim 1.500.

poznam tudi ljudi, ki spijo na cesti, pa so prišparali še teh 15 jurjev..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close