Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Cene izletov na križarjenju

Cene izletov na križarjenju

Lep pozdrav,

zanima me koliko ste plačali izlete na krizarjenjih po sredozemlju in kaj ste si ogledali ?

Ali se splača na izlete v lastni režiji, ali je bolje plačati malo več in se pridruziti organizirani skupini ?

Ravno s križarjenji nimam izkušenj, ampak nasploh je kakršnekoli izlete bolje delat v lastni režiji, če se človek vsaj malce znajde in zna vsaj malo kakšnega tujega jezika. Hitreje se premikaš kot skupina npr. nekaj deset ljudi, greš pogledat točno tisto, kar tebe zanima, se ustaviš npr. na kavi takrat in tam kot se tebi zdi … Pa večinoma je tud ceneje.
Pa če se komu ne da kar na pamet hodit po nekem tujem mestu, si pač prej malo ogledaš na netu, kako zgleda, kaj bi bilo dobro videt, kakšne so možnosti javnega prevoza, sprintat kak zemljevid (ki ga pa zdaj že povsod dobiš zastonj – v turističnih birojih, na železniških/avtobusnih postajah, v recepcijah hotelov …). Jaz si pred vsakim potovanjem takole že vnaprej malce ogledam zadeve in mi je to že del potovanja, čeprav sem takrat še doma 🙂

Sedaj ko smo se vrnili s križarjenja lahko povem kako je z izleti iz prve roke. Organiziranih izletov se ne splača vzet, so predragi.

Npr. nas je bilo sedem (dve družini) in smo v Barceloni vzeli taksi, ki je čakal pred ladjo, plačali 150 € za 3 ure, na Palma de Mallorci tako velikih taksijev ni bilo, smo vzeli dva, za vsakega smo dali 75 € za 3 ure vožnje. Na Palmi bi bila boljša in cenejša izbira turistični avtobus, ki čaka pred ladjo, pa nas je taksist pretental, da je to cena za eno uro, kar pa ni bilo res. na Korziki pa smo šli s turističnim vlakcem, ki vozi dve uri in je na osebo cca 8 €. Pri izletih lahko zapraviš ohoho denarja ali pa tudi ne, odvisno od tvoje iznajdljivosti. Ni pa treba na prvi šus kupiti vse izlete, ki ti jih ponujajo pri vstopu na ladjo, še manj prevoz do mesta, ki tudi ni poceni, ker se kaj lahko potem zgodi, da stopiš iz ladje in ugotoviš, da imaš pet korakov do centra ali pa da je taksi oz. turistični avtobus lociran pred ladjo. Kot pa sem že omenila, ne pozabite se pred vstopom zmenit za denar in čas vožnje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close