Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cena stanovanj na m2

Cena stanovanj na m2

Koliko približno stane m2 stanovanja npr. v LJ ali večjih mestih, v okolici?

Kolikšne so cene po drugih regijah, mi kdo ve povedat iz prve roke.

Kolikšna je razlika v ceni med novogradnjami in starogradnjami?

Sprašujem pa za cene, ki so realne na trgu ne to kar he GURS pošilja glede cenitev nepremičnin.

Je danes kje v Sloveniji še možno dobiti m2 pod 2000 €?

Nekdo na facebooku prodaja 2 stanovanji, eno je v Domžalah in je 3000 €/m2, eno je v Ljubljani in je 4000 €/m2.

Poglej nepremicnine.net. v Ljubljani znotraj obvoznice je najmanj 5000 evrov na kvadratni meter. Pa še parking si moraš obvezno plačat, če nimaš garaže.

Seveda je možno dobiti pod 2k kje v sloveniji. Jasno ne v Ljubljani, bližnji okolici, na primorskem, v turističnih delih slovenije in v mestih na splošno.

Kolegica je malo manj kot leto nazaj prodala 62kv stanovanje za 56k (potrebno prenove). Malo manj kot uro vožnje od Ljubljane. Sodelavec 40kv za 60k (prenovljeno leto prej), ampak malo dlje od Ljubljane, se pa vsak dan vozi 1h v eno smer.

V Ljubljani je znotraj obvoznice tam 3,5 na kvadratni naprej. Za večja stanovanja. Manjša so dražja na kvadrat. Novogradnje so tam od 6k naprej.

Odgovor na objavo uporabnika
Kje dobim okvirne cene, 10.08.2025 ob 08:22

Koliko približno stane m2 stanovanja npr. v LJ ali večjih mestih, v okolici?

Kolikšne so cene po drugih regijah, mi kdo ve povedat iz prve roke.

Kolikšna je razlika v ceni med novogradnjami in starogradnjami?

Sprašujem pa za cene, ki so realne na trgu ne to kar he GURS pošilja glede cenitev nepremičnin.

Je danes kje v Sloveniji še možno dobiti m2 pod 2000 €?

Gurs črpa podatke iz prodajnih poslov zato so cene kar realne. Do odstopanja prihaja pri starejših stanovanjih, ker se mi zdi, dda ne upoštevajo starosti, ohranjenosti itd. Amak tam do starosti nekje 20-30 let so pa cene tam tam.

Vidiš, 10.08.2025 ob 12:57

Gurs črpa podatke iz prodajnih poslov zato so cene kar realne. Do odstopanja prihaja pri starejših stanovanjih, ker se mi zdi, dda ne upoštevajo starosti, ohranjenosti itd. Amak tam do starosti nekje 20-30 let so pa cene tam tam.

V lj. niti približno. Ne upoštevajo da je večina pogodb narejenih nižje od prodajne cene, razlika je pa kao za pohištvo ipd.. Zraven nas je stanovanje, katero vem za koliko je bilo prodano. Pogodba je bila za 50k manj :).

Pol nam pa še šiptarji delajo “uslugo”. Kupujejo vse živo, ker imajo denar, mal prenovijo (če?) in prodajajo naprej po ful višjih cenah.

LJ in bližnja okolica itak odpadeta. S takimi cenami no go, da lohk normalno situiran človek kaj kupi. Ostane periferija, pa vsaj gužve ni…

ne niso, 10.08.2025 ob 13:01

V lj. niti približno. Ne upoštevajo da je večina pogodb narejenih nižje od prodajne cene, razlika je pa kao za pohištvo ipd.. Zraven nas je stanovanje, katero vem za koliko je bilo prodano. Pogodba je bila za 50k manj :).

Ker so kupili stanovanj od preprodajalca, ne vidim razloga zakaj bi nekdo želel imeti narejeno pogodbo za 50k manj. A zaradi 1000€ več davka pri prodaji? Problem pri polaganju 50K gotovine na račun? To je čisto slovenska folklora, dajmo čim manjšo vrednost podedovanega, da bomo plačali 500€ manj sodne takse, kakšni problemi bodo nastali kasneje ni pomembno. Če bom moral stanovanje prodati v naslednjih dveh letih bom z veseljem državi plačal 10.000€ več davka, zato ker sem prejšnjemu prodajalcu naredil uslugo.

Ljubljana ima svojo ceno. Je pa res ne moreš primerjat z vukojebino, da imaš eno uro vožnje do službe.

A imaš službo lahko samo v Ljubljani?

Jaz imam do službe 5 min z avtom, še celo peš grem kdaj, pa nisem iz LJ.

Aja z vukojebine sem….pa verjemi, da imam bolj kvaliteten life kot pol ljubljančanov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close