Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice cena pletne na bledu ??

cena pletne na bledu ??

Hoferjeve kremšnite, ne glede na to, kje jih delajo (nisem gledala), so narejene po originalnem receptu za blejske kremšnite. In ja, so dobre. Oziroma, bolj prav, meni so zelo všeč.[/quote]

Recept za blejsko kremšnito ni zaščiten in “blejske kremšnite” niso zaščitene kot npr. kranjska klobasa ali pa prekmurska gibanica, tako da vsak lahko povzame recept in jih prodaja kot “blejske kremšnite”.

Ma jaz se pa strinjam z vsemi, ki kritizirate Bled. Drag in neurejen, brez neke smiselne ponudbe, ves poflikan in ko cigansko selo (naj mi Romi oprostijo).
Samo to dopovedat Blejcem … oni so prepričani, da živijo v samem popku sveta in da na svetu ni lepšega kraja. Eni trdijo, da je celo še prepoceni, ker če bi nabili cene, bi vsaj prišli samo premožni turisti. Da crkneš od smeha.
Nasproti sedeža TNP propada stara tovarna Vezenine – dobesedno razpada nam pred očmi, streljaj od centra mesta na ogromnem, dragem zemljišču. Pred njo je “ekološki” otok, kjer se za vikend vse zabaše s smetmi, da so jih ljudje prisiljeni puščati vsepovsod, ker v kontejnerje več ne gredo. Cesta tam imamo je pa itak ena sama luknja.
Pod Diagnostičnim centrom – streljaj od jezera – razpada stara hiška, ki je bila v svojih dobrih časih gotovo zelo lepa! Lokacija pa tako rekoč TOP. Kaj šele Riklijeva hiša – pa ali je to mogoče, da par metrov stran od jezera puščamo ruševino?
Hotel Jelovica – flika na fliko, tisti parking spredaj je kot v kakem getu nekje, pač neko slogovno smiselno nadaljevanje zanikrne avtobusne postaje in njene bližnje okolice.
Promenada mimo zloglasnega Gadafija do Uniona oz. zgornje avtobusne postaje – jojmene. Vsak z neko svojo vizijo, kako naj bi zgledal urejen hotel, restavracija, lokal … Na starem Lovcu imajo neke kompresorje, ki tako ropotajo, da zamorijo vso okolico – pa kdo to sploh dovoli? Pa to ne bi niti v sanjah smelo biti tako.

Ljudje božji, kako lahko sploh zagovarjate ta “biser”, ki ga je očitno že zdavnaj prerasel mah? Jaz sem zgrožena in me je sram pred turisti, da jim takšno filkarijo ponujamo za čisto zlato. Vsaka zanikrna turistična vas v Avstriji je sedemkrat bolj urejena od tega našega Bleda.

Posebej za tiste, ki bi vse zastonj! Zastonj je na domačem dvorišču, če ga seveda imate. Če pa rinete v enega najbolj turističnih krajev v Sloveniji, potem pa plačajte!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close