Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cena kurilnega olja?

cena kurilnega olja?

ali mi lahko kdo svetuje,kdaj je pametno kupiti 2000 l kurilnega olja? a mu kaj pade cena ez poletje? hvala vam lepa

jaz sem ga že. Iz moje prakse gre najprej cena gor, potem pa malenkost dol, tako da je običajno ista kot sedaj (ali celo višja)

cena je trenutno sorazmerno visoko, 1.037 € za liter (Petro Plus), trenutno je nekje na vrhu in bi se znala do jeseni nekaj malega spustiti, recimo tam okoli 1€ na liter. Pri 2000L boš prišparala 100eur če se to uresniči.

drugače pa raje začni kuriti na drva. ELKO je predrag.

joj,to je velik zalogaj,menjati peč,kje imeti drva, kdo bo zakuril,da bo toplo,ko pridemo itd itd

joj,to je velik zalogaj,menjati peč,kje imeti drva, kdo bo zakuril,da bo toplo,ko pridemo itd itd[/quote]

Jaz tudi spremljam te cene kurilca. Trenutno je drag in upam, da se bo cena spustila. Vsaj julija, začetek avgusta!!
POTEM BO ŠLA SPET GOR!

Najboljše je takoj po zimi (maja) kupiti olje.

Nisem poznavalec, upam, da imam prav. Mi čakamo – če ne bomo pač plačali :((( Ga pa ni čez komot, če kuriš na olje – pa vse čisto. Tudi zato mi vztrajamo pri etažni centralni na olje!

joj,to je velik zalogaj,menjati peč,kje imeti drva, kdo bo zakuril,da bo toplo,ko pridemo itd itd[/quote]

Mogoče ti ni treba menjati peči, naša peč na kurilno olje je primerna tudi za navadna drva, samo gorilec smo odstranili in zamenjali vrata
Res pa je da si manj na komot, je pa 3x ceneje..dobesedno. Če damo zdaj 800eur za drva za celo leto, prej smo pa porabili po 2500L kurilca, torej 2500eur. Sploh ni primerjave. Za 1700eur razlike grem na zelo zelo dober dopust.

Mi smo lani jeseni kupili kaminček na drva. Ideja je bila, da imamo peč na drva v stanovanju, še vedno pa ostane obstoječe centralno ogrevanje na olje, tako da, kadar imamo čas in ‘se nam da’ zakurimo v kaminu in na ta način prihranimo nekaj litrov olja, kadar pa se nam ne da, pa nam za comfort greje centralna kurjava, Rezultat je bil, da celo zimo nismo porabili niti 100 l olja (lani smo ga cca. 1.800 l), in smo imeli bolj toplo kot ponavadi. Res je da je bila mila zima, ampak smo vseeno prišli zelo ugodno skozi, da ne govorim o prijetnem občutku, ko smo zvečer sedeli ob ognju. Tako da smo načrte, ki smo jih imeli, da bi oljno peč predelali na palate opustili on ostajamo na tem načinu kurjave. Aha, pa še to: gretje sanitarne vode smo jeseni uredili s sanitarno toplotno črpalko in na ta način prihranili še cca. 600 l olja. Ob zdajšnji porabi elektrike za toplo vodo cca. 200 € na leto, na ta način prihranimo še okrog 400 € (invseticija TČ bo pokrita v petih letih).

mal nakladaš.
1. koliko kubikov lesa ste porabili?
2. 200 evrov letno samo za toplotno ali vsi računi za elektriko?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close