Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cena centralnega ogrevanja – v manjši hiši, vikendu

Cena centralnega ogrevanja – v manjši hiši, vikendu

Mogoče ima kdo kako okvirno ceno koliko bi prišlo centralno ogrevanje v manjši hišici oz. bivalnem vikendu?
Če ni ne peči, ne nobene napeljave, nobenega radiatorja in sta dve etaži in recimo radiator v kuhinji, dnevni, spalnici, kopalnici, mogoče še kak hodnik.
Peči vem, da so povsem različne cene, verjetno bi na olje, ni pa ziher.
Samo en tak okvirni rang me zanima. Če recimo kupim en tak vikend in da je potem treba to vse narediti, da malce ocenim koliko bi naneslo?
Je 10 jurjev dovolj, če računam brez peči? Vse, razen peč.

Najbolj važna je izolacija sten in strehe, pa stavbno pohištvo.
To pa bo….ne vem:))
kje pa stoji ta vikend?

Če imaš za ogrevati dve etaži je 10 jurjev več kot dovolj. Sicer odvisno od izolacije itd, ampak
ena peč cca 10-15kw (na pelete, drva ali olje) stane cca 2000 do 4000 € pa v vsak prostor po en
radiator (po par sto €) pa napeljava. S tem denarjem dobiš še enega gašperčka z dimnikom za
prehodne dni ali za rezervo, kadar ni štroma.

Hvala. Iščem kak bivalni vikend. Večina pa nima centralne. Nimam pa predstave v kakem rangu so te cene.
Ponavadi imajo samo kak gašperček ali pa kamin za ogrevanje, jaz bi pa imela centralno.

Hvala. Iščem kak bivalni vikend. Večina pa nima centralne. Nimam pa predstave v kakem rangu so te cene.
Ponavadi imajo samo kak gašperček ali pa kamin za ogrevanje, jaz bi pa imela centralno.[/quote]

No jaz sem si to naredila, prišlo me je cca 6000 € (peč in 8 radiatorjev), dobila sem še nazaj
1500€ (subvencija za peč na pelete). v dnevnem prostoru imam še gašperček, ki tudi zelo prav
pride, kadar ni elektrike ali za jesenske in spomladanske hladnejše večere. Štima.

Ponavadi imajo samo kak gašperček ali pa kamin za ogrevanje, jaz bi pa imela centralno.[/quote]

No jaz sem si to naredila, prišlo me je cca 6000 € (peč in 8 radiatorjev), dobila sem še nazaj
1500€ (subvencija za peč na pelete). v dnevnem prostoru imam še gašperček, ki tudi zelo prav
pride, kadar ni elektrike ali za jesenske in spomladanske hladnejše večere. Štima.[/quote]

To delo in napeljavo tudi računaš?
Pri montaži zalogovnika pri sestri, je namreč prišlo preko 3000€. Od tega več kot pol samo delo. Pa se je samo k peči priklopila zadeva ali kako naj rečem. Nič razbijanja po ostalih delih hiše. Samo v kurilnici.

pride, kadar ni elektrike ali za jesenske in spomladanske hladnejše večere. Štima.[/quote]

Pri montaži zalogovnika pri sestri, je namreč prišlo preko 3000€. Od tega več kot pol samo delo. Pa se je samo k peči priklopila zadeva ali kako naj rečem. Nič razbijanja po ostalih delih hiše. Samo v kurilnici.[/quote]

Jaz nimam zalogovnika, ker imam avtomatsko peč na termostat. Zalogovnik pride v poštev
pri peči na drva, da zjutraj zakuriš, shraniš toploto v zalogovnik in je cel dan toplo.Meni se
pa peč sama vklaplja po potrebi in sproti ogreva.
Če te veliko ni doma in ni nikogar, ki bi sproti nalagal, imaš ti dve varianti.

In s čim misliš kurit? Olje, plin, drva……?
Za vikende jaz stavim na zidan šporhet na drva, ki ima hkrati noter še register za centralno. Tako imam jaz v zidanci in se obnese bogovsko. Imam vse ob enem, torej, šporhet na katerem žena kuha župco, potem ror-pečico v kateri se noter peče piška in še centralno, ki ogreva 5 radiatorjev.
To segreje celo zidanco, da lahko nag hodim noter.

Pri montaži zalogovnika pri sestri, je namreč prišlo preko 3000€. Od tega več kot pol samo delo. Pa se je samo k peči priklopila zadeva ali kako naj rečem. Nič razbijanja po ostalih delih hiše. Samo v kurilnici.[/quote]

Jaz nimam zalogovnika, ker imam avtomatsko peč na termostat. Zalogovnik pride v poštev
pri peči na drva, da zjutraj zakuriš, shraniš toploto v zalogovnik in je cel dan toplo.Meni se
Če te veliko ni doma in ni nikogar, ki bi sproti nalagal, imaš ti dve varianti.[/quote]

Nisem mislila, da imaš zalogovnik. Samo cena dela pa vsega materiala sem mi zdi nizka. Glede na to, da so pri montaži zalogovnika, kjer ni nekega razbijanja po hiši, dali toliko za delo.
6 jurjev se sliši drugače super, sem mislila, da pride to dosti več.
Tako, da hvala za ta info. Se mi takoj razširi obseg možnosti nakupa :).

To pa še ne vem. Tak način kot ga je opisala Imperio, se mi zdi super.
Aja, objekta še nimam. Raziskujem šele oglase. Pa razmišljam, če naj si ogledujem tudi take brez centralne. Zdaj, če bi bi bila centralna recimo 20 jurjev, potem brezveze sploh gledat take objekte.

Tako, da zaenkrat iščem nasvete, informacije.

Saj vemo kje je težava. V denarju.

Če te veliko ni doma in ni nikogar, ki bi sproti nalagal, imaš ti dve varianti.[/quote]

Nisem mislila, da imaš zalogovnik. Samo cena dela pa vsega materiala sem mi zdi nizka. Glede na to, da so pri montaži zalogovnika, kjer ni nekega razbijanja po hiši, dali toliko za delo.
Tako, da hvala za ta info. Se mi takoj razširi obseg možnosti nakupa :).[/quote]

Najbolje je, da si daš narediti nekaj predračunov, ker se cene zelo razlikujejo. Cene radiatorjev
so od – do blazno različne, jaz sem takrat skoraj doktorirala iz vsega tega in se mi je na koncu
splačalo 🙂
Sem pa zdajle ugotovila, da sem pozabila še na posebej strošek 700€ za rostfraj dimnik.

Tako, da hvala za ta info. Se mi takoj razširi obseg možnosti nakupa :).[/quote]

Najbolje je, da si daš narediti nekaj predračunov, ker se cene zelo razlikujejo. Cene radiatorjev
so od – do blazno različne, jaz sem takrat skoraj doktorirala iz vsega tega in se mi je na koncu
splačalo 🙂
Sem pa zdajle ugotovila, da sem pozabila še na posebej strošek 700€ za rostfraj dimnik.[/quote]

Za predračun bi pa prej rabila objekt :).
Je pa super, da vsaj malo vem v kak rang spadajo te cene. Ok, saj cene radiatorjev lahko pogledam v trgovini, peči tudi. Samo ogromno pa na nese delo.

Ponavadi vikend ki nima centralne napeljave tudi nima neke hude izolacije ker je bil narejen iz namenom da so čez poletje v njem. Tak vikend ni primeren za bivanje oz bo potrebno vložiti bistveno več od peči in radiatorjev, tako da neb bo šla vsa toplota direkt ven kljub temu, da boste kurili na maximum.

Ja, to je pa tudi res.
Sicer imam v mislih zidan vikend, ne lesen, ampak ja, se strinjam s tabo.

peči n aolje znajo (vsaj kondenzacijske in nizkotermperaturne) biti subvencionirae s strani ekosklada. poglej če to drži. DRugače se cene takih peči gibljejo med 3 in 5 k €,pač odvisno od moči, tehnologije, dodatkov/funkcij ki jih peč ma itd…. preglej malo odprodaje, včasih znajo biti fajn znižane

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Sam razmišljam o nakupu bivalnega vikenda. Kje pobrskavaš in kje se da dobiti po ugodni ceni?
Za koliko evrov ga misliš dobiti?

Cene centralnega ogrevanja[/url] preveri tukaj (so našteti vsi tipi ogrevanja, prednosti, slabosti, cena ogrevanja na leto in cena investicije ločeno, preverjeni izvajalci, itd…)

jaz sem za cca 80 kvadratov dal 5k€..peč na palete, 4 radiatorji, delo+ material
z 10 k€ komot skozi. Bi se pa jaz pozanimal kako je z eko subvnecijami…Znaš prihraniti kak €,

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close