Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika cedilo za špecle – kroki

cedilo za špecle – kroki

Ena izmed jedi, ki me je navdušila na srečanju so bili špecli – v vseh različicah. Kroki, a mi lahko zaupaš približne količine za testo?

Zanima me, kje se dobi to cedilo?

Hvala in lp,
Ines

Tudi meni so bili tvoji špecli super. Ali si nam že zaupala nasvet. Kaj narediš, če nimaš cedila zanje, si lahko pomagaš kako drugače?

Punci pozdravljeni!
Nekako imam v spominu, da sem v katalogu Neckermann videla eno takšno “ribežn” za vlivance – mogoče je pa to tapravo??,

Če klikneš na slikico se le ta malo poveča.

Tako hvalite te špecle, da je še mene prijelo da bi nabavila cedilo in preizkusila recept ;-)).

LP
d.

Kje pa dobim recept? ali je bil že kje napisan? Prosim za pomoč.

lp

Tukaj je bilo govora o špeclih:

Kroki, cedilo je prestalo preizkus. Naredila sem dve barvi: zeleno in rdečo (špinača in paradižnik). Paradižnikovi so šli z lahkoto, ker je bilo malo bolj gosto testo, špinačnega testa je bilo malo več, bilo je bolj redko, pa sem preveč naenkrat vlila v vodo. Za drugič vem, da moram bolj počasi vlivati testo, ko so kuhani pobrati ven in nadaljevati. Bili so zelo dobri. Jaz sem jih samo posula s parmezanom, obložila z rezinami sira jošt in gratinirala. Postregla sem jih k puranjim ruladam. Še ugotovitev mojega dragega: seveda je opazil, da je v kuhinji nov “ribežn” in se mu je čudno zdelo, kako bo s tem ribežnom “rezal”, če ni nič ostrega, ni rezila. Meni pa je šlo na smeh. Lep pozdrav Mica.

Debeljak M.

Po sliki iz kataloga sodeč gre za pravo cedilo. Ga bom kar naročila.

Sonce_rumeno: hvala za oba linka.

Kroki: recept za maso sem dobila, vseeno bi se priporočala za recepte za omakce … vem, da so bile stvar improvizacije, kar imaš daš notri, pa vseeno … Najboljša mi je bila iz belušev, pancete in smetane. Mljask, mljask …

Lp,
Ines

Žal sem bila 2 dni dikonektana iz interneta, ne vem zakaj ? Morda se je spet modem skregal s telefonom, bom danes zvečer dala v bazo vse verzije špeclov in omak…….

kroki – kako se zmeniva za barve??

lp, Kira

Hvala, kroki.

Daj predlog !

si iz kamnika, jaz iz ljubljane,

ali prides kaj v ljubljano, rekla si da ni problema priti v ljubljano? si vsak dan v ljubljani? na katerem koncu?

Petek ob ? (med 13-15h) na kavici, kje ?
Mene ne moreš zgrešit……….mala, s očali, kaka kila preveč……

v petek ne morem-sluzba, drugace bi pa po praznikih raje, sem pa bezigrajski konec ljubljane ali pa moste – odvisno

kolk pa so bile barve?

Kroki, čez nekaj dni dobim to cedilo za špecle, pa me zanimajo tvoji recepti zanje in pa seveda omakce. V bazi jih še ni, ali pa jih ne najdem?
Lepo te prosim za pomoč oz. recepte.
Hvala in lep dan ti želim, oli

Oli – včeraj vnesa v bazo, pomoje bodo počasi tam, je pa recept za špecle, pa belušova omaka po domače, paremska zloženka – original in verzija a,
Tiste špecle, ki sem jih delala kakor polnozrnate, samo zamenjate 1/3 do 2/3 moke bele za polnozrnato, omaka zelena je bila pa navadna špinačna omaka (na olju prepražimo česen, dodamo malo moke in špinačo, zalijem s smetano (kislo ali sladko ali vsake po malo) in mlekom, potem popramo in posolimo to je to)……mislim, da ni bilo nič drugega…..

Kira, cena je 4.5 EUR, jaz po delovniku malo bolj težko, kaj pa ta petek po 5 uri, sem načeloma v igralnici v Lj., lahko bi se pa peljala mimo Bežigrada………….

Avena oz. Ines7………….malce sem pozabila pod tremo katera je hotela vedeti o žitu, ampak vprašanje je bilo kje kupiti celo žito, Miln Rotar od Moravč proti Izlakam, cifro pa še zrihtam, baje prodajajo vse živo kar se tiče mok in žita, žal pa sama te info nisem preverila(soseda je čvekala),……..se javim s natančnimi inforamcijami

Ojla Kroki, jaz bi te pa prosila, če pogledaš tisto sliko v nekermanu (link zgoraj) in poveš če je tole cedilo takšno kot tvoje – da vem če se nakup izplača ali ne.
Hvala.
LP
d.

JA je !

Navadno ne pregledujem pošte, ki jo dobim domov, lepo, da se ga dobiti tudi pri nas……….

Kroki, o celem žitu sem te tudi jaz gnjavila. Prav tako za ribež za vlivance. Sedaj sem ga pa naročila kar pri Neckermanu, tako da ga v roku 14 dni dobim. Mi kar ne grejo iz glave tile špecli, tako so mi bili zanimivi. LP

Kroki, v petek ne morem, imam velikonočne opravke, ali imas kaksen mail, da se zmeniva, ne pa tukaj na forumu

lp, Kira

Za žito te sicer nisem jaz spraševala, me pa vsekakor tudi zanima. Se priporočam-o za informacije!
lp avena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close