Ceca navdušila Maribor: Nepozaben večer v dvorani Tabor
Nekdo gor omenja Luko Basija, ki je zelo popularen tudi na Hrvaškem. Ja, je. Poje pa v hrvaščini. Zdaj pa mi povej, koliko hrvaških pevcev tu poje v slovenščini.
Hrvaški pevec, ki poje v slovenščini, je Werner. Dosti več takih pa res ni. Bi se bil čas sprijaznit, da je sloveščina mali jezik, ki ni komercialno zanimiv, sploh za tujce. Sprijaznite se z realnostjo, namesto da obolevate za kompleksi malega naroda.
jfidafj, 18.05.2024 ob 13:55
Nekdo gor omenja Luko Basija, ki je zelo popularen tudi na Hrvaškem. Ja, je. Poje pa v hrvaščini. Zdaj pa mi povej, koliko hrvaških pevcev tu poje v slovenščini.
Hrvaški pevec, ki poje v slovenščini, je Werner. Dosti več takih pa res ni. Bi se bil čas sprijaznit, da je sloveščina mali jezik, ki ni komercialno zanimiv, sploh za tujce. Sprijaznite se z realnostjo, namesto da obolevate za kompleksi malega naroda.
?
Ceca, Bajaga itd. In juznjaki bodo spet zaslužili. Od organizatorjev, do varnostne službe. Bedaki pa hodite to gledat, bravo.
Saj lastniki dvorane bodo tudi kaj zaslužili ali mislite, da je to zastonj? Je vsaj nekaj denarja priteklo v klošarski MB, da ne pobere LJ vsega od jugo trga, potem še pa zapiti mariborčani na sociali jamrajo nad tem.
Jugiči špilajo tudi za svojo diasporo v Nemčiji, Švici, Kanadi. Pač če je dosti ljudi, se splača.
meni je turbofolk tako srbski kot slovenski, vključno z narodno zabavno polko totalno zanič, nekaj podobnega kot ameriški country, tega pač ljudje z okusom in razgledanostjo ne poslušamo. imajo pa tako srbi kot slovenci kvalitetnejše izvajalce, ki niso popularni, a večino kar me zanima prihaja iz tujine, pa ni važno ali vzhod ali zahod. Gotovo pa ne komercialen malomeščanski turbo/folk.
Anonimno 8968, 18.05.2024 ob 10:27
točno to, 18.05.2024 ob 10:09
Nobena zavist ni iz moje strani prisotna. Zaskrbljenost pač. Da je takšna mentaliteta, da imamo raje sovražnika, kot pa lastno domovino in kulturo, je pereč problem, pred katerim si očitno mnogi zatiskate oči, ali pa ste preprosto prodane duše.
točno to bi zavistnež napisal. Pa nekdo, ki išče vsepovsod sovražnike. A ko pride kaki ameriški muzikant, pa nič ne jokaš, hlapček?
Ejga, hlapček si ti ker ne veš kolk se južni iz tebe in podobnih norca delajo. Mal pejt še kaj prebrat, pa boš vidu kolk zlo te majo radi. Sam neki klasičnih žaljivk Balkancev do Slovencev: Janezek, Bećki konjušar, Slovenija sam avtobusna postaja med Avstrijo in Hrvaško, pa da Slovenc u Bosni fotra išče, tko mlada in že Slovenka, alpski Srbi… Zlo zlo nas majo radi.
Nehaj uporabljati prekleto besedo Srbi! Je jasno?
drugače pa ne vem zakaj slovenci jokate da folk posluša ceco, kot da sami poslušajte kaj boljšega, modrijani, fehtarji, til čeh pa takšne bedarije. velika večina je glasbeno nerazgledanih in vsi poslušajo totalen drek, ali je to ceca ali modrijani. za znoret. proti temu je še evrovizija kvaliteten glasbeni festival.
Forum je zaprt za komentiranje.