Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čebula, muffini

čebula, muffini

Ostalo mi je precej lanske čebule in nekaj bi je zamrznila, predvsem za golaž. Predvidevam, da jo je treba malo prepražiti. Ima katera izkušnje s tem?
In muffini. Toliko berem o njih, da se bom jih končno lotila tudi jaz. V Sparu sem videla pekač oz. dva skupaj in danes ju bom kupila. Za recepte pa je seveda poskrbljeno na forumu. Zanima me le to: koliko mase gre v vsako luknjico?

Luknjico napolniš približno do 2/3. Če daš preveč ( kot jaz npr.) bodo visoki in bruhajo zgoraj ven ( kot vulkan) a so glih tako dobri. Zato se ne sekiraj. Tudi jaz sem pred kratkim kupila ta pekač in so muffini zdaj na dnevnem redu ( snoč me je hči klicala po poti iz Ljubljane: mama, naredi mufine, pridem s prijateljicami). Kupila sem pekač za 12 muffinov, ker pa so recepti večkrat za 16 muffinov, dodam v navaden pekač še 4 papirnate skodelice in ni razlike. Skodelice dam dvojne, da se ne razlije in potem spodnjo spravljam (ke škrtica) za naslednjič.
Da ti odgovorim še glede čebule. Jaz sem jo očistila in prepražila pa spakirala v najlon vrečke in zamrznila kot ploščice. Potem sem po potrebi lomila kose teh ploščic. Zelo dobro se je obnesla. Sem pa čula, da se jo prepraži, da v steklene kozarce in zalije z mastjo, pa v shrambo. Osebno tega nisem preizkusila, a naj bi se obneslo.

Hvala jzst! Tudi moja študentka hodi od vikendih domov in rada jo presenetim s čim novim.
Lp

Nekje sem videla recept za čebulne muffine, a jih še nisem provala. Najprej sem po naslovu mislila, da misliš to. Poizkusila sem že kar nekaj receptov, a najraje imajo tiste, ki sem jih našla na coolinariki:
3 jajca
10 dag sladkorja
1 vanilija
To penasto zmešaš. Dodaš:
1/2 dcl olja
1,5 dcl mleka
1/2 dcl pomarančnega soka
1 žlico kakava
250 g moke in pecilni ( jaz samo pol) in vse skupaj narahlo premešaš.
Sicer piše tudi naribana pomarančna lupina, a to izpustim, zato pa v vsak mufiin vtisnem košček čokolade ali pa jo na drobnih koščkih vmešam v maso. Nikakor se jih ne naveličajo. Pocrtaj to tvojo študentko, dokler še hodi domov.

Sem pozabila, je treba pekač namazati?

Ja pekač na tanko namažeš z margarino in potreseš z moko, potem mufini kar padejo ven. Jaz luknjice napolnim do vrha – mufini so potem kot da bi imeli klobučke oz. so podobni gobicam. Meni so taki najbolj všeč. :))

Poizkusite narediti čokoladne muffine, za katere sem recept poslala v rubriko Recepti – vsem, ki sem jih do zdaj ponudila, so bili zelo všeč. Če imate radi čokolado, seveda, če ne, pa čokolado izpustite in dodajte kaj drugega.

Če delaš mafine v papirnatih modelčkih, ni treba mastiti modelčkov.
Odsvetujem papirnate modelčke izven modela za mafine, ker se lahko razlijejo in razlezejo.

George, ravnop zato uporabim dva papirnata modelčka enega v drugem in se niso še nikoli razlezli. V pekač za muffine pa ne dajem papirčkov, samo namastim.

Jzst, moji muffini so uspeli, vsi zadovoljni. Le da bom danes šla še po en pekač. Ko sem v Sparu na hitro pogledala, sem mislila, da sta dva skupaj, doma pa nista šla narazen 🙂
Lp

Majda, res so tako narejeni ti modelcki, da vsakokrat ko ga vzamem iz omare, se vedno milsim, da sta dva:))) Lp

Tudi jaz sem v trgovini obračala v rokah ta pekač(zavit je bil v folijo), mislila sem da sta dva. Ko sem vprašala prodajalko če imajo enojni pekač, pa mi je rekla, da ne, da so samo ti dvojni.
Doma sem vlekla narazen pa ni šlo.
Lep pozdrav, Marija

Niste osamljene, tudi jaz sem mislila da sta dva zaradi roba. Res prava potegavščina s temi pekači. Čeprav pekač sam ni slab.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close