Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če zbolite med dopustom

Če zbolite med dopustom

Pred 2 dnevi smo se vrnili s tedenskega dopusta na morju. Že tam je zbolel otrok, jaz pa sem se očitno nalezla, ker sem se danes zbudila vsa zabasana, z glavobolom, boli me grlo. Problem je, ker imam še teden dni dopusta in cel kup načrtov in opravkov, ki jih bom očitno preležala. Škoda mi je! Ali vi v takem primeru prekinete dopust in ga prestavite? Kaj naj naredim? Tudi tako prehlajena ne morem hodit okoli v teh časih, a morala bi na upravno enoto, zavarovalnico, banko…po zvezke za otroke, oblačila za šolo, kup opravkov, ki jih drugače težko izpeljem,  moram prav dopust imet in vse to zrihtat. Zdaj pa to. Ne dopust, ne opravki. Ne vem, kako bi na to gledali v službi, če bi prekinila dopust zaradi bolezni in ga prestavila na naslednji teden. Imate tako izkušnjo, se to sploh da/sme?

Samo javiš v službo, da si od določenega dne na bolniški. Glede termina ponovnega koriščenja dopusta pa moraš seveda zopet pridobiti odobritev delodajalca.

Tudi jaz sem zbolela med dopustom..angina ..in sem bila lepo dalje na dopustu..v službo nisem nič klicala..saj dopust bi tako imela in porabila tudi če ne bi zbolela.

Pokliči pa zdravnika da te vsaj pošlje na testiranje če ste prišli iz dopusta nikol ne veš kje se lahko naleziš.

Znanka in njena družina prišli iz Hrvaške vsi bolni in vsi pozitivni na covid..ona in hč sta zelo bolni pa mi pravi po telefonu da so se za sebe držali samo 2 krat so šli v trgovino in očitno tam dobili.

A so cepljeni? Če so, je kar smola, da imajo tako simptomatski potek

Preden se odpravis po opravkih se testiraj, lahko je korona, sploh ce ste prisli s hr. Ne hodi okoli brez, da ves si ali nisi okuzena.

Jaz vzamem bolniško. V te namene tudi obstaja. Kaj, če bi si zlomila nogo, bi imela potem šest tednov dopust? Vsekakor pa do zdravnika.

Predvsem ne hodi naokrog. Tud ce ni korona, ni moralno, da kuzis naprej, pa ce tud je le prehlad.

Torej javi zdravniku, da se najprej stestiras, potem pa delodajalcu, da uposteva bolnisko in ne dopust. Zna pa kaksen delodajalec tud tezit, ampak glej.. si pac zbolela, namerno gotovo ne! Bos koristila preostanek dopusta, ko bos pac lahko.

Odgovor na objavo uporabnika
Kaj naredite, 08.08.2021 ob 08:54

Pred 2 dnevi smo se vrnili s tedenskega dopusta na morju. Že tam je zbolel otrok, jaz pa sem se očitno nalezla, ker sem se danes zbudila vsa zabasana, z glavobolom, boli me grlo. Problem je, ker imam še teden dni dopusta in cel kup načrtov in opravkov, ki jih bom očitno preležala. Škoda mi je! Ali vi v takem primeru prekinete dopust in ga prestavite? Kaj naj naredim? Tudi tako prehlajena ne morem hodit okoli v teh časih, a morala bi na upravno enoto, zavarovalnico, banko…po zvezke za otroke, oblačila za šolo, kup opravkov, ki jih drugače težko izpeljem,  moram prav dopust imet in vse to zrihtat. Zdaj pa to. Ne dopust, ne opravki. Ne vem, kako bi na to gledali v službi, če bi prekinila dopust zaradi bolezni in ga prestavila na naslednji teden. Imate tako izkušnjo, se to sploh da/sme?

Noben problem. Javš zdravnici, ti bo odprla bolniško in potem obvestiš delodajalca, da si pač od tega do tega dne na bolniški.

Sicer se mi to še ni zgodil, se mi je pa par let nazaj, da bi morala za 3 dni na dopust, sm ga že podpisala, tist dan neki mal zbolela, mi je blo škoda dopusta dat da doma ležim, poklicala zdravnico, odprla bolniško, sm poklicala v službo da ne bom na dopustu ampak na bolniški.

..zenska bi oboje, zdele bolnisko, potem pa takoj spet dalje dopsut. Ne gre to tako, seevda ne.

Ahmm, 08.08.2021 ob 10:36

..zenska bi oboje, zdele bolnisko, potem pa takoj spet dalje dopsut. Ne gre to tako, seevda ne.

KJe gre, kje ne gre. Vsak sam zase ve, kaj se da.

Vsekakor pa, ce si bolan, ti pripada bolniska.

še ena bedna fajk tema. sam še to mate

Večino opravkov lahko opraviš na daljavo. Cunje in šolske potrebščine naročiš na internetu, zav. agent pride na dom ali police podpišeš digitalno na daljavo, UE in banka bosta pa pač počakala.

Glede prestavljanja dopusta vem, da bi me grdo gledali, lahko pa odpreš bolniško, pa ti dopust ostane in ga lahko koristiš takrat, ko se zmeniš.

Verjetno imas korono.  Res upam, da si doma in ne trosis virusa okoli. Bofi pametna in se se danes testiraj !!

Hvala za odgovore. Eni so prav bedni. Bi rada vlekla bolniško potem pa še dopust? Wtf? Dopust imam zato, da si odpočijem od službe, imam ogromno opravkov in tudi če jih porihtam preko spleta, a moji otroci nimajo pravice, da del dneva nekam skupaj gremo? Da jih peljem na sprehod, kopanje, pohod, bicikel? Za to ima menda človek dopust. Eni ste tako privoščljivi in zlobni, res.

Hvala ostalim za odgovore glede Covida. Otrok je bil testiran in negativen, jaz sem pa cepljena, tako da dvomim, da sem dobila Covid, vsekakor pa ne bom lezla nikamor. Jutri pokličem zdravnika in kadrovsko.

Sam neki me zanima

Nakupiti cunje za v šolo? Zakaj? A so otroci med počitnicami nagi? A so vse uničili in prerasli?

Očitno nisem edina, ki v avgustu ne gre drugam kot v mercatorja:D

Drugo kot korona se pa ne širi, če si zbolela bodi doma.

1234, 08.08.2021 ob 19:11

Sam neki me zanima

Nakupiti cunje za v šolo? Zakaj? A so otroci med počitnicami nagi? A so vse uničili in prerasli?

Očitno nisem edina, ki v avgustu ne gre drugam kot v mercatorja:D

ZAte ne vem, a moji otroci so rasli in je bilo vedno treba kaj kupit ali dokupit. Ce ne drugega copate za solo :). pa jesenske cevlje.

Ne, vem, ampak moji otroci rastejo. Vreme se pa spreminja.

Poletna garderoba za jesen verjetno ne bo dovolj.

Še nikoli ni bila.

Dolgi rokavi od maja pa so premajhni.

Take Ste šle v službo 23.02.2020. F Greš do zdravnika. Ne pa trosit viruse. A þo ste bili z boni? Zato sem se cepila.

Kaj naredite, 08.08.2021 ob 14:56

Hvala za odgovore. Eni so prav bedni. Bi rada vlekla bolniško potem pa še dopust? Wtf? Dopust imam zato, da si odpočijem od službe, imam ogromno opravkov in tudi če jih porihtam preko spleta, a moji otroci nimajo pravice, da del dneva nekam skupaj gremo? Da jih peljem na sprehod, kopanje, pohod, bicikel? Za to ima menda človek dopust. Eni ste tako privoščljivi in zlobni, res.

Hvala ostalim za odgovore glede Covida. Otrok je bil testiran in negativen, jaz sem pa cepljena, tako da dvomim, da sem dobila Covid, vsekakor pa ne bom lezla nikamor. Jutri pokličem zdravnika in kadrovsko.

Samo Teženje vas je. Bolniška je, ker si bolan, dopust pa odpoved, če si bolan. Mislim ženske nò.

Tole, Ženska delaš škodo  še komu drugemu. Hudič od ženske. Pa saj niste ñormalne. A si bolna, je bolniška. Res ženske in to tabele. S takim razmišljanjem.

Devistated, 08.08.2021 ob 22:16

Samo Teženje vas je. Bolniška je, ker si bolan, dopust pa odpoved, če si bolan. Mislim ženske nò.

Ti Lepo pojdi, če imaš znake. Porkaduš no ljudje.

Kakšna zloba, pojdi k zdravniku.  Krehate še vedno povprek. Se vas izogibam. Pa se privlečete od ne vem kje, pa se vas izogibam. Pol pa kregate povprek. Z masko pod dojkami. V Aziji je že vsaj 20 val. A ve

Pa vsaj 5000 okužb na dan, res je Azija večja, ampak se ne zavedate. V ostalem pa ni just co vid. Trajbate.

V vsakem primeru se pojdi testirat za novi koronavirus . Cepljenje naj bi samo omililo potek bolezni oz. zmanjšalo verjetnost za simptomatski potek, NE pomeni pa, da se ne moreš okužiti. Če si pozitivna, lahko bolezen tudi širiš naprej. Pri tem cepivu je žal tako.

Ojoj a zdej tud z zamašenim nosom ne smemo več med ljudi? Bog necdaj da nekdo kihne in zakašlja…sej ga boste še linčali. Od vseh teh ukrepov in ker se ostali virusi sploh več ne širijo bomo res ornk zboleli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close