Če vzameš v Grčiji hotel 3 zvezdice je to faking 1 zvezdica!!!
Aja? A dej no, dej … dajmo razčistit – v Grčijo greš z avionom in v aranžamuju je že avion vštet. Torej? Primerjjaj primerljivo. Napram Hrvaški je ceneje. In, še enkrat, ni res, v gostilnah so cene nižje oz. enake kot pri nas, s tem, da čisto vedno dobiš gratis na koncu, ali sladico, sadje …[/quote]
Sem napisala, da sem spraševala direktno v hotel in je to cena samo za hotel s polpenzionom!!! Kako bom prišla tja dol je moja stvar.
Cene v gostilnah lani na Lefkasu: grška solata 8 EUR, pašta (za otroke, da ne boste zdaj skakali zakaj tam jemo pašto) 8 EUR, suvlaki s prilogo 12 EUR, musaka 12 EUR,…
Ne vem pa kakšne so cene po gostilnah na Hrvaškem. Gratis nismo nikoli nič dobili nikjer v Grčiji na koncu obroka, razen kakšnega ta kratkega, še to zelo redko.
Da ne bo pomote, meni je Grčija najljubši dopust, ni pa poceni.
Mogoče imate pa nekateri nizke kriterije in ste z vsem zadovoljni, ker boljšega pač ne poznate….
Grčija je ciganija, Grki so leni.[/quote]
Verjemi, da sem bila že marsikje po svetu – no, po Evropi, in videla že vseh sort hotelov, od Londona do Madrida in Stockholma pa nekaj grških tudi. Pa valjda znam ocenit, ali je hotel čist, ali mi menjajo brisače, so prijazni, je dobro za jest… In kot sem že zgoraj napisala, 3 grški hoteli (2-4*) so bili čisto v redu, edino enkrat je bilo pa res zanič.
In najbolj neprijazno (in leno) hotelsko osebje do sedaj v svojih 50+ letih sem doživela v ankaranskem hotelu Convent pred par leti, v Grčiji mi nikoli noben ni deloval leno. Mogoče se kdo včasih malo bolj počasi obrne.
Aja? A dej no, dej … dajmo razčistit – v Grčijo greš z avionom in v aranžamuju je že avion vštet. Torej? Primerjjaj primerljivo. Napram Hrvaški je ceneje. In, še enkrat, ni res, v gostilnah so cene nižje oz. enake kot pri nas, s tem, da čisto vedno dobiš gratis na koncu, ali sladico, sadje …[/quote]
Sem napisala, da sem spraševala direktno v hotel in je to cena samo za hotel s polpenzionom!!! Kako bom prišla tja dol je moja stvar.
Cene v gostilnah lani na Lefkasu: grška solata 8 EUR, pašta (za otroke, da ne boste zdaj skakali zakaj tam jemo pašto) 8 EUR, suvlaki s prilogo 12 EUR, musaka 12 EUR,…
Ne vem pa kakšne so cene po gostilnah na Hrvaškem. Gratis nismo nikoli nič dobili nikjer v Grčiji na koncu obroka, razen kakšnega ta kratkega, še to zelo redko.
Da ne bo pomote, meni je Grčija najljubši dopust, ni pa poceni.[/quote]
Grška solata 8 eur na Lefkasu lani??? Ne bo držalo, sem bila lani na Lefkasu, in je grška 4, 5 eur.
Vprašanje nadalje – imate polpenzion pa hodite še v gostilno … hm, no ja…
NO, to, da na Lefkas prideš z avtom, je izjema – ostali otoki so avionski oz. ladijski…
ps.: bi bolj rekla, da ste izbirčni gostje, ker se da, tako kot povsod, najti ugodnejšo taverno oz. gostilno, samo premaknit se je treba, kajne …
Drugče pa velja, da je cena s strani agencije ugodnejša …
Ja, večina pozabi, da je v aranžmajih za Grčijo še avion zraven…
Ma itak se boste ob vse spotaknile, zato pa hb je veliko različnih možnosti za dopust.
Lani smo imeli nočitev z zajtrkom, letos sem gledala pol penzion, ker se mi je zdelo bolj ugodno za otroke.
Naj vam še razložim zakaj sem spraševala direktno v hotel, ker vas je to tako zmotilo. Za 4 ljudi v Grčiji ni veliko ponudbe, sploh zadnji moment in želela sem iti na Kefalonijo, ker še nisem bila. Važno mi je, da je hotel pri mestu in blizu plaže zaradi otrok. Šla sem po katalogih gledat in za 4, je bil hotel, ali bogu za hrbtom, kar mi ne ustreza, ker grem rada zvečer na sprehod po mestu in na kakšno pijačko, pa malo po štantih, ali daleč od plaže, kar mi ne odgovarja, ker sta otroka majhna. Eden se mi je zdel zelo primeren, je tudi večji hotel in sem predvidevala, da mogoče imajo družinske sobe, ker pa naše agencije tega niso ponujale, sem vprašala direktno tja in cena, ki sem jo napisala zgoraj mi je bila ponujena. Mail sem posredovala naši agenciji, ki ponuja ta hotel in vprašala ali mi lahko pripravijo paket (se pravi tudi prevoz) za ta hotel in skupna cena je prišla 3.000,00 EUR, kar se mi je zdelo preveč in nisem vzela.
Kar želim povedati je, da je cena, samo za hotel za 4 ljudi, s tem, da soba ni družinska velika (1.400,00 EUR).
Še enkrat Grčija ni poceni…je ne primerjam samo s Hrvaško, ampak če gledam Ciper, Turčijo, Tunizijo, bi za AI za 4 dala 2.000 ali malček več, v Grčiji pač ne.
Prva stvar kot je bilo že omenjeno in je osnovno pravilo: pregled ocen izbranega hotela na holidaycheck.com ali tripadvisor.com !!!
In…strinjam se z vsemi da je Grčija postala draga. Ko sem letos hotel rezervirati karkoli na grških otokih s storitvijo NZ za 2 odrasla in 2 otroka (7 in 10 let) nisem mogel verjeti kako so navite cene. Tako bomo že drugič zapored pristali v Tuniziji. Allinclusive v hotelu 4* (no spet eno odšteješ:-) za vse 4 z rizikom odpovedi in corisom nas bo prišlo majčkeno pod 1600 eur. V grčiji bi za to dobili nočitev z zajtrkom.
Tudi jaz s Palmo nikoli nikamor več. So me nategnili za Ciper. Prvič in zadnjič. Potujem samo še s tujimi agencijami.[/quote]
Jaz bi v končni fazi potovala z vsako agencijo, kjer sama preverim hotel. S Palmo pa nikoli več, ker so mi v obraz lagali. Lagali so mi na izrecno postavljena vprašanja. Potem jim pa res ne moreš zaupati.[/quote]
Tudi meni. In lažejo še sedaj.
Da ne bo pomote, meni je Grčija najljubši dopust, ni pa poceni.[/quote]
Grška solata 8 eur na Lefkasu lani??? Ne bo držalo, sem bila lani na Lefkasu, in je grška 4, 5 eur.
Vprašanje nadalje – imate polpenzion pa hodite še v gostilno … hm, no ja…
NO, to, da na Lefkas prideš z avtom, je izjema – ostali otoki so avionski oz. ladijski…
ps.: bi bolj rekla, da ste izbirčni gostje, ker se da, tako kot povsod, najti ugodnejšo taverno oz. gostilno, samo premaknit se je treba, kajne …
Drugče pa velja, da je cena s strani agencije ugodnejša …[/quote]
Kje pa piše, da bi moral cel Lefkas imet enotno ceno grške solate?
Pač je v enih lokalih ceneje, v drugih dražje. Saj so pri nas za isto jed tud različne cene.
In ja, tud mi gremo kdaj kaj v oštarijo pojest, čeprav imamo polpenzion. Če zaradi drugega ne, da probamo kakšno lokalno dobroto.
Pa v glavnem se da na večino grških otokov prit z avtom, ker vozijo trajekti…
V soboto smo se vrnili z Lefkasa in Kefalonije, kjer smo bili skoraj 4 tedne z lastnim avtom in šotorom. Kampi so bistveno cenejši kot na Hrvaškem (pa so, vaj v teh, ko smo mi bili, lepo urejeni, z bazenom in čisti, senčni), v trgovinah so cene nekoliko višje, v tavernah pa primerljive z našimi. In ker smo vsaj polovico dni jedli zunaj, smo obiskali kar nekaj tavern in grške solate za 8 eur ni bilo, cene so od 4,5 do 6 eur. Je pa res, da je do tja 1500 km in da te stane pot več, kot če greš kamorkoli na Hrvaško (šli smo čez Srbijo in Makedonijo). No, mi smo bili navdušeni, na lene Grke nismo naleteli (so pa počasni, na izi), so izredno prijazni, nevsiljivi. Res pa je, da smo v stik prihajali z družinsko vodenimi kampi, z družinsko vodenimi tavernami, ne pa z velikimi hoteli.
Na hrvaškem bi nas kempi prišli dražje, pot ceneje, tako, da bi nas stal dopust na Hrvaškem verjetno podobno.
kakor koli obrnete so pač agencije največji šit, je že boljše in včasih tudi ceneje it v lastni režiji, pa dobiš točno ali pa najboljše od tega kar si želiš.
to ste pa res imeli smolo, ali pa ni res…mi smo bili tudi na zakintosu en mesec nazaj, prav tako tri zvezdice, sicer all inclusive…ne morem prehvalit…vse je bilo super in nad pričakovanji..hrana odlična, zajtrk ogromno izbire, čeprav pravijo,da v grčiji dobiš samo maslo in marmelado vsak dan, sobe lepe in čiste, ne verjamem da niso menjali brisač, pri nsaj je bila sobarica vsak dan, vse počistila in zamenjala, moraš pa brisače ki jih ne boš več uporabljal vrečt v tuš, drugače je mišljeno da jh boš še uporabljal in jih ne menjajo…bazen super, plaža odlična..ni da ni, mi smo bili super zadovoljni, z dvema otrokoma, še bomo verjetno šli točno v ta hotel..klima je bila pri nas, brez doplačila, hladilnik lep in nov, sicer majhen, pa itak ne rabiš dosti, če si v hotelu, pijača skoz pri all inclusivu…plačali 1460 za 4 osebe, allinclusive en teden..
bili smo že marsikje v tujini, gremo najmanj 1x na leto v tujino na dopust, pa niti enkrat nismo bili razočarani, pa naj bo to grčija, kanarski, mauritius…vedno preverim hotele na tripadvisorju, holidaychecku, trivago…preberem forume, ki se nanašajo na določen hotel, komentarje…itd, in vse drži, mi smo vedno bili zadovoljni in dobili točno to, kar smo pričakovali in kar smo plačali, pa še kaj več….tako da ne razumem ljudi,ki se ne pozanimajo, kam grejo in kupujejo mačka v žaklju…če ste taki malomarneži, potem pa čisto prav vam je…danes v taki dobi informacij je nemogoče se čisto nič ne pozanimat kam greš…
Forum je zaprt za komentiranje.