Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če v službi zvedo, da ste samske

Če v službi zvedo, da ste samske

Odgovor na objavo uporabnika
Mtb, 10.11.2021 ob 22:51

Anonimno 10720, 10.11.2021 ob 22:35

Če je ženska v službi in stara 35 ali 40 in da je samska ali pa trikrat ločena oz propadle zveze, take že niso resne. Mogoče zato nadrejeni sprašujejo, ker takšen kot si v zasebnem življenju, tak si tudi v službi.

Je ze bolje tista, ki je stalno na porodniskah in bolniskah, pri taki je storilnost v sluzbi 100% ?

Mene je ravno ena taka pridna mamica ob živce spravljala. Vsak teden vsaj kak dan nege. Kolikokrat mi je šel dopust po vodi, ker sem morala njo nadomeščat.

Pa, ko so bili prazniki, recimo praznik v sredo in četrtek. Ona sveto prepričana, da sme vedno ona petek koristiti dopust. Pa poleti, seveda ona izbirala kdaj bo imela dopust, ker pač njen frajer ima kolektivca. Ok, ni problema. Saj je dolgo poletje. Ampak, ona je pričakovala, da bo ob vseh praznikih vzela kak dan dopusta za premositev, ker je pač mamica in sme. Poln kufer sem jo imela. S tem, da jaz sem imela znanja, da njo nadomeščam, ona mene ni mogla.

Pa ena druga taka zagreta za delo. Je šla h ginekologu (slučajno ima ravno istega kot jaz, s tem, da je ona bližje doma kot jaz) in vsakič imela tisti dan dopust. Hm, jaz sem vedno prišla v službo. Ja, je bilo vedno treba dolgo čakat, ampak ne pa za cel dan. Pa še toliko trapasta je, da je povedlaa, da je bila pri tistem ginek. samo malo na pregledu. Ko bi se vsaj zlagala, da je šla recimo v LJ na nek pregled.

Nekatere imate v službi s šefinjami in sodelavkami več problemov, kot bi jih imele, če bi bile doma samo gospodinje tečnemu descu, ki bi denar domov nosil.

Desperadodajka, 10.11.2021 ob 23:25

Nekatere imate v službi s šefinjami in sodelavkami več problemov, kot bi jih imele, če bi bile doma samo gospodinje tečnemu descu, ki bi denar domov nosil.

Ha, ha, kako neumnosti si naklofal. A da bo ženska doma čepela in upala, da ji dec da kak evro od minimalca? Večina slovenskih decev ne zasluži niti toliko, da bi sami sebe preživeli, kaj šele, da bi bilo dovolj za dva, tri, štiri.

Pa tudi, če tip dejansko dobro zasluži, torej recimo dva jurja in več. In ženska ne hodi v službo. Kaj bo, ko bo tip odšel, jo zapustil? Kako bo našla službo?Ko bo povedala, da je brez delovne dobe, ker je decu čistila in prala? Da kaj drugega pa ne zna?

Pametna ženska res ne bo odvisna od deca. Če je šefica prismojena, si najdeš drugo službo. In delovne izukšnje štejejo. Če si služkinja decu, bo težko najti službo.

Tudi jaz ne razumem, zakaj nekatere, še posebej kakšne novinarke, kar naprej lajnajo, kako smo ženske v moškem svetu zapostavljene, slabše plačane od moških, izkoriščane, diskriminirane na razpisih in delovnih mestih, če se dobro ve, da so desci na minimalcih, ženske pa zlahka dobimo boljše in dobro plačane zaposlitve, če s trenutnimi nismo zadovoljne.

Desperadodajka, 11.11.2021 ob 00:01

Tudi jaz ne razumem, zakaj nekatere, še posebej kakšne novinarke, kar naprej lajnajo, kako smo ženske v moškem svetu zapostavljene, slabše plačane od moških, izkoriščane, diskriminirane na razpisih in delovnih mestih, če se dobro ve, da so desci na minimalcih, ženske pa zlahka dobimo boljše in dobro plačane zaposlitve, če s trenutnimi nismo zadovoljne.

No – tole je pa malo larifari. Kakšno zaposljivost in plačo imaš je odvisno od izkušenj in izobrazbe, ne spola. Hkrati pa ob istih izkušnjah, kvalifikaciji, zmožnosti večina delodajalcev upošteva vprašanje porodniške.

Jao, kakšne bedarije. Rečeš da je tvoja stvar, pa je.

Kaj pa če si lezbijaka ali imaš 5 ljubumcev? 10 otrok in 6 ljubimcev???? Kaj pa pol. Po mohe so te zgodbe mal izmišljene. Jaz sem napisala prošnjo: full bi rada delala to delo. To je pač to.

Jaz bi odgovorila: tebe bom poseksala a je to o.k.

Reci, da imaš vobrator, če je to o.k.?

Ponavadi ste take kurbe in prasice in zjebete še v službi vse… to je dejstvo

nova služba, 10.11.2021 ob 10:38

Kakšne izkušnje imate ženske tam 35+, 40+, če v službi slučajno zvedo, da ste samske?

Jaz sem imela zaradi tega kup težav v službi.

Je pa šefica kar na glas povedala, da ona ne mara samskih. Recimo je imela razgovore za novo uslužbenko, kandidatke je izprašala take osebne reči. In kar pred nami vsemi je povedala, da ona pač ne mara samskih žensk. Najraje moškega (nič narobe, če je samski), če moškega ne dobi pa, da bi poročeno žensko zaposlila.

Pa tudi tako v službi je terorizirala samske. Glede dopusta, nadomeščanj in podobno. Pa večkrat kake nizke, podle pripombe na račun samskosti.

Jaz sem k sreči imela razgovor s prejšnjo šefico. Tista je bila normalna in ni ocenjevala ljudi po tem ali so samski, poročeni, ločeni… ampak po tem, kako so delali.

No zdaj grem pa v novo službo pa študiram, da bi bilo najbolje, da si pač namislim, da imam partnerja, da bo mir. Sicer ne nameravam kaj o zasebnih stvareh govoriti, samo ponavadi se je težko vsemu izognit.

Ne bodo te povsod sovražili, ker si samska. Ponekod ti bodo dali ekstra več dela, ker bodo rekli, da itak nimaš družine in imaš čas 🙂

Tista šefica ni bila normalna, še manj pa sposobna. Šefom/icam se načeloma ravno samske dopadejo, ker je manjša možnost, da že po pol leta v firmi zanosi in bojo sami stroški s porodniško. Zakaj pa misliš, da raje vzamejo moške? Najslabše jo odneseš, če si mlada in sveže poročena. Seveda nimajo pravice spraševati o takšnih osebnih stvareh ampak žal. Laganje, da imaš partnerja, ti pri manj neuravnovešenih šefih ne bo pomagalo, pomaga ti lahko, če se zlažeš, da ne moreš imeti otrok.

Ni nujno, 11.11.2021 ob 15:56

Ne bodo te povsod sovražili, ker si samska. Ponekod ti bodo dali ekstra več dela, ker bodo rekli, da itak nimaš družine in imaš čas 🙂

KO sem bila v pretežno moškem kolektivu, jih samskost ni motila. NOben se ni v to obregoval. Ja, v ženskih kolektivh se pa najdejo kake zoprnice, ki smatrajo, če je ena samska, da ima pač čas za službo, kadar se njim sprdne.

Petek315, 11.11.2021 ob 16:56

Tista šefica ni bila normalna, še manj pa sposobna. Šefom/icam se načeloma ravno samske dopadejo, ker je manjša možnost, da že po pol leta v firmi zanosi in bojo sami stroški s porodniško. Zakaj pa misliš, da raje vzamejo moške? Najslabše jo odneseš, če si mlada in sveže poročena. Seveda nimajo pravice spraševati o takšnih osebnih stvareh ampak žal. Laganje, da imaš partnerja, ti pri manj neuravnovešenih šefih ne bo pomagalo, pomaga ti lahko, če se zlažeš, da ne moreš imeti otrok.

Moške vsekakor raje, ker ne gredo na porodniško.

Pri tej šefici je, po mojem, težava v tem, da ima doma probleme pa to nosi v službo in stresa za zaposlene.

Druge ženske so vam izborile, da imate večje plače od descev, da ste od njih neodvisne. Zdaj je pa na vas, kako se boste osvobodile šefinj in parazitskih sodelavk. Osvoboditi se descev je bila manjša naloga. Osvoboditi se drugih bab, je pa precej težja.

Prijava na delovni inspektorat. Brez pardona.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close