Če v službi zvedo, da ste samske
Kakšne izkušnje imate ženske tam 35+, 40+, če v službi slučajno zvedo, da ste samske?
Jaz sem imela zaradi tega kup težav v službi.
Je pa šefica kar na glas povedala, da ona ne mara samskih. Recimo je imela razgovore za novo uslužbenko, kandidatke je izprašala take osebne reči. In kar pred nami vsemi je povedala, da ona pač ne mara samskih žensk. Najraje moškega (nič narobe, če je samski), če moškega ne dobi pa, da bi poročeno žensko zaposlila.
Pa tudi tako v službi je terorizirala samske. Glede dopusta, nadomeščanj in podobno. Pa večkrat kake nizke, podle pripombe na račun samskosti.
Jaz sem k sreči imela razgovor s prejšnjo šefico. Tista je bila normalna in ni ocenjevala ljudi po tem ali so samski, poročeni, ločeni… ampak po tem, kako so delali.
No zdaj grem pa v novo službo pa študiram, da bi bilo najbolje, da si pač namislim, da imam partnerja, da bo mir. Sicer ne nameravam kaj o zasebnih stvareh govoriti, samo ponavadi se je težko vsemu izognit.
Prejšnja šefica je bila res drugačna. Tale ta druga pa adijo pamet. Pa ne gre samo za šefico. Gre tudi za sodelavke, ki ji vneto kimajo. Recimo ona reče, da za novo uslužbenko želi eno poročeno, mamo (seveda še raje moškega), ker take ženske se pridne za delo. Samske so pa neresne, neodgovorne. In ji ostale sodelavke kimajo in hitijo razlagat, da ja mamice in poročene ženske, da so res veliko bolj delovne, resne… ali pa, ko gre debata o tem, da je pač neka ženska zoprna, nadležna (s katero so imeli službeno kake pogovore, sestanke) in takoj kdo prebije, da sigurno nima tipa, ki bi jo poseksal. In to na kolegijih.
Tako, da se bojim, da ni samo šefica takega mnenja. Da je še več takih šefic.
Aja, sem bila pa tudi v pretežno moškem kolektivu: nobenih diskriminacij samskih žensk ali moških. Ne s strani šefov, ne s strani sodelavcev.
Poznam ta problem. V moji prejšnji službi, so takoj, ko so izvedeli, da sem samska, začeli povzročati težave, nespoštovanje, konflikti, dodeljevanjem novih nalog, nadur, izkoriščanju dopusta,..
Podpiram tvojo namero, da se zlažeš o partnerju. Jaz sem si za novo službo kupila nov prstan, in ga nosim, kot, da je od partnerja. Za dopust, vedno rečem, da se bom uskladila s partnerjem, čeprav, nato s prijateljicami pohajamo na veliko. Sem bolj cenjena in upoštevana. Se pa še vedno čudim, kako zelo primitivni in nazadnjaški so nekateri ljudje, da človeka ocenjujejo po partnerstvu. Začuda se nad ločence pa nikoli ne spravljajo.
Eh… sm že mislu, da te zopet nadlegujejo dedci. Chicken fight… ?
tako, 10.11.2021 ob 10:51
Poznam ta problem. V moji prejšnji službi, so takoj, ko so izvedeli, da sem samska, začeli povzročati težave, nespoštovanje, konflikti, dodeljevanjem novih nalog, nadur, izkoriščanju dopusta,..
Podpiram tvojo namero, da se zlažeš o partnerju. Jaz sem si za novo službo kupila nov prstan, in ga nosim, kot, da je od partnerja. Za dopust, vedno rečem, da se bom uskladila s partnerjem, čeprav, nato s prijateljicami pohajamo na veliko. Sem bolj cenjena in upoštevana. Se pa še vedno čudim, kako zelo primitivni in nazadnjaški so nekateri ljudje, da človeka ocenjujejo po partnerstvu. Začuda se nad ločence pa nikoli ne spravljajo.
Jaz bom verjetno pač namignila, da imam nekoga, da sicer ne živiva skupaj, da pa sva par.
Saj mogoče naletim na normalen kolektiv, ampak ni za reskirat.
Tam, kjer je ženski kolektiv, je pogosto kriza.
Desperadodajka, 10.11.2021 ob 11:08
Moderne ženske ne potrebujemo descev, da bi preživele. Smo emancipirane, finančno neodvisne, samostojne in samozadostne. Sploh pa ne rabimo lagat, da smo poročene, da bi karierno uspele.
Kaj si si dal tiča in jajce odrezat, da se imaš za žensko?
Ma, samo, če nimaš tiča, še ne pomeni, da si ženska. Si samo kastriran, brezjajčni tip.
nova služba, 10.11.2021 ob 10:38
Kakšne izkušnje imate ženske tam 35+, 40+, če v službi slučajno zvedo, da ste samske?
Jaz sem imela zaradi tega kup težav v službi.
Je pa šefica kar na glas povedala, da ona ne mara samskih. Recimo je imela razgovore za novo uslužbenko, kandidatke je izprašala take osebne reči. In kar pred nami vsemi je povedala, da ona pač ne mara samskih žensk. Najraje moškega (nič narobe, če je samski), če moškega ne dobi pa, da bi poročeno žensko zaposlila.
Pa tudi tako v službi je terorizirala samske. Glede dopusta, nadomeščanj in podobno. Pa večkrat kake nizke, podle pripombe na račun samskosti.
Jaz sem k sreči imela razgovor s prejšnjo šefico. Tista je bila normalna in ni ocenjevala ljudi po tem ali so samski, poročeni, ločeni… ampak po tem, kako so delali.
No zdaj grem pa v novo službo pa študiram, da bi bilo najbolje, da si pač namislim, da imam partnerja, da bo mir. Sicer ne nameravam kaj o zasebnih stvareh govoriti, samo ponavadi se je težko vsemu izognit.
Lepo ni, verjamem pa, da ima lahko res zelo grozne izkušnje. To je vse od bolnišk-porodnišk 5min po podpisu pogodbe pa izsiljevanja na kubik. Da o lovu in problemov okoli tega niti ne začnem.
Pa, da ne bi bilo pomote ali vtisa o odobravanju – sem samska ženska, brez otrok, ki si želi družine – zelo ne moti takšen odnos tako od tistih, ki ga ustvarjajo s svojimi dejanji kot tistih, ki “izstavljajo račun” meni, ki nimam nič pri tem.
A dajte no, kakšni nadrejeni naj bi bili to? Ne poznajo osnov, kaj ni dovoljeno spraševati, ko gre za pogoj sprejetja v službo. Če tega ne poznajo, v prvi vrsti niso za tako funkcijo.
Pol bi lahko rekli, naj se zaposluje samo samske, saj so bolj storilne kot tiste z družinami, ki so že tako preobremenjenosti z desci in sončki, da pol v službi raje malo počivajo kot storilno delajo.
Ja, ti kar lepo povej, da imaš partnerja, morebitnim sodelavka pa še, da imaš 300 hobijev. Pa bo spet špetir, ker jih one nimajo. ????
Tak uvod avtorica, ni nikdar dobra popotnica za službo.
Sedaj so, 10.11.2021 ob 13:40
A dajte no, kakšni nadrejeni naj bi bili to? Ne poznajo osnov, kaj ni dovoljeno spraševati, ko gre za pogoj sprejetja v službo. Če tega ne poznajo, v prvi vrsti niso za tako funkcijo.
Pol bi lahko rekli, naj se zaposluje samo samske, saj so bolj storilne kot tiste z družinami, ki so že tako preobremenjenosti z desci in sončki, da pol v službi raje malo počivajo kot storilno delajo.
Ja, ti kar lepo povej, da imaš partnerja, morebitnim sodelavka pa še, da imaš 300 hobijev. Pa bo spet špetir, ker jih one nimajo. ????
Tak uvod avtorica, ni nikdar dobra popotnica za službo.
Hja, obupna nadrejena je. Pa mi je čudno, da ostali to tolerirajo, da take stvari sprašuje. POnavadi so pri spraševanju vsaj še dve druge osebe, poleg šefice. Enkrat ji je kolegica rekla, da takih stvari ne sme spraševati (o otrocih, ali je poročena ali ne…) pa ji je zabrusila, da bo ona to vseeno spraševala.
Jaz sem imela nekaj razgovorov pa me takih stvari niso spraševali. Je enkrat ena na razgovoru poskušala po ovinkih priti do teh podatkov, ampak ji ni uspelo. Direkt pa ni upala vprašat. Ne vem kaj bi odgovorila, če bi naletela na tako spraševalko kot je ta šefica.
Pa to niso edini razlogi, da ni primerna za šefico. Je še dosti drugih. Samo sebe smatra za odlično šefico.
Ona smatra, da so ženske, ki imajo otroke, veliko bolj storilne kot one brez :).
Uf, da pa zve, da ima katera precej hobijev, to ji šele gre v nos. Prav alergična je.
Jaz bi rekla, da ima doma kup problemov in to potem v službo nosi pa se znaša nad ljudmi, ki nimajo takih problemov.
Aja, kar nekaj odpovedi je bilo od kar je ona šefica.
glede dopusta, 10.11.2021 ob 13:11
Glede dopusta je sigurno bolje reči, da imaš tipa. Pri nas so si vezane (tudi, če niso imele otrok oz. so bili ti odrasli) vedno predstavljale, da imajo prednost pri dopustih pred samskimi.
To itak, ker se lahko vežeš na njegovega kolektivnega hehe.. matr kot da je tip zaposlen v firmi, da je važn njegov kolektivni!
Avtorica, naredi tako kot se tebi zdi najbolje zate.
Kar se tiče tega, da omalovažuje samske osebe pa itak pove veliko o njej-ali ima travme pred biti sama in je na silo v vezi z nekom, samo da je, hkrati pa hrepeni po samskosti, v kateri pa ne upa bit.
meni je čisto vseeno ali so zaposleni vezani, poročeni, samski-važno mi je da so dobri ljudje in da dobro pošteno delajo. ne toleriram goljufov lenuhov lažnivcev pa nima veze kakega statusa so.
Anonimno 10720, 10.11.2021 ob 22:35
Če je ženska v službi in stara 35 ali 40 in da je samska ali pa trikrat ločena oz propadle zveze, take že niso resne. Mogoče zato nadrejeni sprašujejo, ker takšen kot si v zasebnem življenju, tak si tudi v službi.
Torej glede na to, da je omenjena šefica v službi obupna. Da sprašuje na razgovorih stvari, ki jih ne bi smela, da se stalno dere, da ponižuje samske. Lahko potem sklepam, da je njeno zasebno življenje gnilo do kraja.
AJa, potem, ko ji njene ljubljenke delajo bolniško na bolniško, nego na nego. Takrat pa so samske ok.
Aja pa kar nekaj samskih je dalo odpovedi. Potem je bil pa spet problem. Njena lastna žlehtnoba jo tepe.
Zartrose izven profila, 10.11.2021 ob 21:15
To itak, ker se lahko vežeš na njegovega kolektivnega hehe.. matr kot da je tip zaposlen v firmi, da je važn njegov kolektivni!
Avtorica, naredi tako kot se tebi zdi najbolje zate.
Kar se tiče tega, da omalovažuje samske osebe pa itak pove veliko o njej-ali ima travme pred biti sama in je na silo v vezi z nekom, samo da je, hkrati pa hrepeni po samskosti, v kateri pa ne upa bit.
meni je čisto vseeno ali so zaposleni vezani, poročeni, samski-važno mi je da so dobri ljudje in da dobro pošteno delajo. ne toleriram goljufov lenuhov lažnivcev pa nima veze kakega statusa so.
Jaz si upam stavit, da ima doma kup težav in posledično je sovražna do tistih, ki takih težav nimamo.
Forum je zaprt za komentiranje.