Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Če se odpravljate v Slovenijo, se cepite proti tifusu, hepatitisu…

Če se odpravljate v Slovenijo, se cepite proti tifusu, hepatitisu…

Če se odpravljate v Slovenijo, se cepite proti tifusu, hepatitisu…

Ne mores verjeti, najbolj smesno je da je Slovenija v tem pogledu bolj varna drzava:) in smo Slovenci na potovanju po dolocenih delih USA veliko bolj izpostavljeni raznim “tveganjem”.

🙂

kje si to našel?

Mah, saj take “cvetke” sploh niso redkost. Pojdite na Inštitut za varovanje zdravja (al kako se reče) in povejte, da greste npr. na Tajsko al pa v Malezijo (bognedaj Bolivijo, Indijo,…) pa boste videli proti čemu vsemu se “morate” cepiti, da bi “preživeli”.

Jah, tudi zdravstvo in farmacija sta biznis 🙁

Ja, če smo pa na Balkanu no:))

Jah no, ce gres v BOlivijo, Indijo ali kako tako drzavo je resnicna nevarnost da bos dobil kaksno oblezen, ki je pri nas ni. In je prav da se vsaj pred nekja osnovnimi zavarujes.
Kaksen Hepatitis A lahko dobis ze s hrano in mislim, da je edino prav da te opozorijo.
Vsaj po mojih izkusnjah niso pretiravali, je povedala proti cemu se je zelo priporocljivo ali obvezno cepiti (hepatitis, malarija, rumena mrzlica) in se par stvari svetovala. Verjetno je pa odvisno za katero drzavo vprasas.

ja, in kaj ima to s slovenijo?

Ce bi prebrala vsa sporocila bi verjetno vedela. Odgovor na to, da pri nas pretiravajo glede nekaterih drugih drzav (kar je sicer mozno, samo jaz takih izkusenj nisem imel). Dovolj jasno?

ja dovolj jasno! in prebrala sem VSA sporočila, če bi ti malo bolj pogledal bi videl, da sem bila prva, ki je tudi odgovorila…

ne vidim pa tudi povezave med slovenijo in državami tretjega sveta, ki jih naštevaš… nekako je pri nas manjša verjetnost okužbe z boleznijo kot je rumena mrzlica, se ti ne zdi?
verjetnost okužbe s tifusom tudi v sloveniji ni nezanemarljiva in ne samo za turiste… prav tako je s hepatitisom in drugimi okužbami s hrano… (spomni se zadnjega incidenta, ko je umrlo kar nekaj mladih…)

če se ti je zdelo, da zdravstvo pretirava, zakaj si se potem cepil? jaz sem se zaradi svojega lastnega zdravja in NE ZATO ker so tako priporočali… nekako se mi je zdelo bolj pametno preventivno cepiti kot pa reskirati “ali bom mogoče ali pa ne bom”…

itak zdravstvo tudi malo na svoj mlinček cilja, nekaj dodatnega morajo tudi zaslužiti 🙂 ampak splošna osveščenost in razgledanost ti najbrž dovolj jasno pove, da se boš cepil za nekatere bolezni, če greš pač na rizična območja.. ne?

Dovolj jasno?!

ne, treba se je cepiti proti faušitisu, ksenofobitisu in alkoholitisu .. ce gres v slovenijo 🙂

‘maš prav!

fora je v farmacevtski industriji ki pere nevednemu folku možgane za maksimiziranje dobička isto kod dela z antimalariki, folk je načeloma prestrašen in na prestrašenem folku se da dobr služt, dost žalostno sam resnično

Nefretete v cem je tvoj problem???!

Ocitno nisi prebrala! Sam mislis da si.

Je bil to odgovor Markotu, na njegovo trditev, da nas zavod za varovanje zdravja (al kar je ze sedaj) tudi mocno pretirava. Mogoce je on primerjal SLovenijo z drzavami tretjega sveta.

Zastruptitve s hrano pa so bile in verjetno zmeraj bodo. Ker malomarni ljudje so povsod. In ne vem kaj ma to s cemerkoli od napisanega? KEr to ni bilo nikjer omenjeno.

Hepatitis A pa v Sloveniji definitivno ni resna nevarnost in ne vem od kje ti taka ideja? Ne poznam nikogar, ki bi ga fasal v Sloveniji. Za rumeno mrzlico ne vem kaj nej ti sploh recem, k je ne premoremo.

Definitivno pa je cel kup smrtonosnih boleznih, ki razsajajo po ZDA in jih mi na sreco nimamo.

In jaz sem se vsakemu priporocil, da naj se cepi in tudi pridno poje tistih neki tablet proti malariji. Tudi sam sem jih (in se mi zdi neodgovorno, da neki osebkov zganja ogromno paniko glede antimalarikov, ker jih vecina ljudi na kratki rok dobro prenasa).
In sem se seveda tudi cepil proti tistim boleznim, ki so se mi zdele primerne, zaradi sebe seveda:).

Ce pa sem kje koga prepiceval, da naj se ne cepi pred potjo v tropske kraje pa mi prosim pokazi…

Definitivno se pa ne bom cepil za kup stvari, ki mi grozijo ze tukaj samo zato ker bom sel v Avstrijo in bom kao v tujini pac naenkrat grozno ogrozen

… joj, res se mi ne da zapenjat s tabo… itak oba verjetno misliva eno in isto, samo v drugačnih oblikah!

ja ce bi poslusali vsa navodila (ki, so vsekakor velikokrat izredno dobrodosla in uporabna!) verjetno nikoli ne bi zapustili domacega ognjisca. nevarnosti so in prezijo pac povsod in kakor hitro se kje pojavi kak primer te ali druge bolezni, te drzavne institucije pac morejo opozorit nanj – ker imajo to odgovornost. mislim da so v sloveniji prav vsi cepljeni proti tifusu in statistike za hepatitis a ne poznam – ampak prav mozno je da primeri so. Tako se pac pojavi na preventivnem seznamu. vse skupaj je formalna zadeva, na nas pa je da uporabimo “common sense”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close