Če se enega dediča ne najde
kaj pa zdaj?, 23.08.2021 ob 10:08
Ne vem nič.
Kaj pa če ga nikoli ne najdejo? Je kak časovni okvir, da gre zadeva naprej, če se ga v določenem času ne najde?
Ne vem, enkrat mi je nekaj prislo na uho nedolgo nazaj.
Ne vzami 100%, slisalo se je da ce se v roku 1 ali 2 let ne najde potem je adakta zadeva.
Preveri konkretno.
Šnelca_783, 23.08.2021 ob 10:18
Ne vem, enkrat mi je nekaj prislo na uho nedolgo nazaj.
Ne vzami 100%, slisalo se je da ce se v roku 1 ali 2 let ne najde potem je adakta zadeva.
Preveri konkretno.
Drzava(sodišče poišče)in dokler ne najde ni nič,nič bat ga bodo najdli v vsakem primeru ali je živ al ne
A še nisi videla oglasov v cajtngih, 23.08.2021 ob 10:59
čez celo stran časopisa….in je navedeno ime, sorodniki, kraj rojstva…itd itd. Verjamem, da se vedno najde ta oseba. Če je mrtva, pa njeni nasledniki. Tudi v Slo cajtngih sem videla takšne objave za tujce iz čisto xy držav.
Tako da, ljuba moja , nič ne bo od večjega kosa potice :).
Ne gre se za večji kos. On dedovat itak ne bo želel kot tudi jaz ne. Ne bi pa želela, da bi sestra čakala celo večnost, ker je pač on odtaval bog vedi kam.
Hvala vsem za informacije.
men postane slabo, 23.08.2021 ob 11:34
trije otroci….dve sestri bi čakali, ti bi se odpovedala. Oni iskani tudi.
Kako veš, da bi se? In jaz iz tvojega pisanja vidim 4 osebe. Razen, če si ti mati. Potem je čudno, da ne veš, kje je.
Poiščite ga. Začnite z mediji, s sodobnimi.
In, še vedno ne razumem povsem tvoje zgodbe.
Ne vem kje ti vidiš dve sestri in 4 otroke. Jaz sem, sestra in izgubljeni brat. Že davno je rekel, da noče ničesar, ampak tega ni zapisal, zato bi ga bilo treba najti, da to pove.
Zasedena, 23.08.2021 ob 11:53
Če je v tujini ga bo sodišče iskalo s pomočjo veleposlaništva. Tako bilo pri moji sorodnici, ko se je iskala moževa sestra, našli so jo. Dediščini se je odpovedala
Hvala. Žal se tu niti ne ve v katero državo je odšel. Mnogo let je živel v Švici potem pa spakiral in odšel neznano kam. Nihče od tamkajšnjih prijateljev in sodelavcev ne ve kam.
Sodišče mu bo določilo začasnega zastopnika, nekega odvetnika. Potem bo temu odvetniku varovalo vso pošto in se bo s tem štelo, da je vročeno dediču. Odvetnik ga bo zastopal in seveda se ne bo upal v klientovem imenu odpovedat dednemu deležu brez izrecnega soglasja. A misliš, da vam bo kar na besedo verjel, da je brat že zdavnaj rekel, da nič noče?
Tako da pričakujte, da bo temu izgubljenemu sinu dodeljena ena tretjina zapuščine.
Škoda, da ni mama tega uredila, ko je bila še živa, bi lepo vse prepisala tisti hčerki, ki naj bi dedovala, pa zdaj je bi bilo te težave.
Leeleenrpr, 23.08.2021 ob 13:21
Sodišče mu bo določilo začasnega zastopnika, nekega odvetnika. Potem bo temu odvetniku varovalo vso pošto in se bo s tem štelo, da je vročeno dediču. Odvetnik ga bo zastopal in seveda se ne bo upal v klientovem imenu odpovedat dednemu deležu brez izrecnega soglasja. A misliš, da vam bo kar na besedo verjel, da je brat že zdavnaj rekel, da nič noče?
Tako da pričakujte, da bo temu izgubljenemu sinu dodeljena ena tretjina zapuščine.
Škoda, da ni mama tega uredila, ko je bila še živa, bi lepo vse prepisala tisti hčerki, ki naj bi dedovala, pa zdaj je bi bilo te težave.
Hvala. Vem, škoda je. Hiša je zelo velika in bi jo sestra prodala. Tega pa ne more storiti, če ni edina lastnica.
Forum je zaprt za komentiranje.