Če prijaviš najemodajalca ker oddaja na črno a tud ti plačaš kazen
ni problemov, 03.01.2022 ob 14:07
za oba je pomembno, 03.01.2022 ob 13:03
ni problemov, 03.01.2022 ob 11:29
za oba je pomembno, 03.01.2022 ob 11:15
prijava lopova, 30.12.2021 ob 16:10
najemodajalec je postavil pogoj, da hoče 500 na roke,l 100 pa na uradno. če to sprejmeš, pa ga potem kdo prijavi ali ga prijaviš sam, a plača kazen tudi najemojemalec. to je splošna praksa v slo. kolikšen je davek na te zadeve, ali plača najemodajalec poleg davka tudi dohodnino, ker se mu dohodek seveda znantno poveča.
Nima veze na kak način plačaš, bistveno je da imaš pogodbo in da se plačuje v skladu z njo.
Vsekakor predlagaj najemodajalcu, da naj realni najemnini prišteje tudi davek.
In plačaj bruto najemnino. Bo tvoja slaba vest potolažena.
Zadnji podatek o davku ki ga imam bi pomenil da je znesek najemnine 652,53 z že odštetimi normiranimi stroški.
Tako bo volk sit in koza potolažena.
Cena je cena in je tržna torej tako kot jo plačaš pri drugih. Davki nimajo veze.
Ja, saj. To je potem realna tržna cena.
Zmeraj je tržna cena in ni odvisna od davkov. V kolikor najemodajalec ne želi plačevati davkov je to njegov problem. Vsak mora poskrbeti zase in svojo varnost.
Jaz plačam najemnino, koliko od tega potem najemodajalec davka plača državi, ni moja stvar, niti moja dolžnost preverjat, če kaj plačuje, niti moja odgovornost, če ne plačuje. To je med državo in najemodajalcem. V bistvu se me še manj kot v trgovini, ker tam dobim račun s specifikacijo, koliko je bilo davka plačanega, najemodajalci pa računov ne izdajajo.
Forum je zaprt za komentiranje.