Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Če niste poročene, ste le priležnice svojemu partnerju?

Če niste poročene, ste le priležnice svojemu partnerju?

Če te življenje tako preseneti, da obljube več ne moreš izpolniti, se ločiš. Pri koruzništvu pa razideš. Marko, dala ti bom samo en primer, pa ti povej, kaj o tem misliš. Ena znanka, ki živi na koruzi in ima sedaj že otroke, je rekla, da v primeru, da bi se ona razšla s svojim partnerjem to ni enako “hudo” kot če se razveže poročena oseba. Po njenem mnenju imajo razvezane osebe drugačen status kot osebe, ki so se razšle po koruzništvu. No, jaz pa menim, da imajo popolnoma enak status. Da ti bo lažje, ona je želela reči, da bi po razhodu s partnerjem imela popolnoma enak status kot punca, ki se je razšla s fantom, s katerim nista skupaj živela. Torej, pri nekaterih koruznikih mene moti to polovičarstvo, jemanje zveze z rezervo oziroma v stilu – naj bo ta dokler ne pride drugi boljši.[/quote]
Saj vsak izhaja iz sebe in deluje na podlagi lastnih prepričanj.
Tako kot se v tem primeru gre za razlikovanje med statusi, tako se po drugi strani gre za razlikovanje in pogojevanje s poroko.
V obeh primerih se gre za to, kaj komu nek status pomeni oz. s kakšnimi spomini je povezan.

Z mojim partnerjem živiva skupaj že 6 let, tako da sva tudi prijavljena na istem naslovu, nepremičnina je njegova, jaz pa sem nosilka gospodinjstva. skupaj imava 2 otroka.
seveda imava željo da se nekoč poročiva, a je potrebno urediti domovanje do konca, priti na zeleno vejo.
meni je poroka nekaj lepega, najbolj zaradi tega ker bom v lepi beli obleki, kot princeska (zato sem tudi mojemu lubiju rekla da se hočem poročiti ko ne bom noseča-ker mam pač lepo postavo in so mi take neveste lepše, čeprav so tudi noseče neveste prekrasne-taka je pač moja želja.
velik plus poroke je tudi priimek, čeprav mi je moj lepši od partnerjevega, bo nov priimek prinesel prednost ko bom kaj urejala glede otrok, ki imata njegov priimek….
lepo pri poroki je tudi to, da oba dobita prstane, čeprav dvomim da ga bo moj lubi nosil, zaradi službe =)
poleg vsega tega pa je poroka še velik strošek! veliko priprav, izbira priče-ljubi bog kaj če se komu zameriš, bog ne daj da koga pozabiš, če napišeš da želiš denar te gledajo postrani, če tega ne napišeš dobiš škrt robo, ali kaj tekega k že imaš ali pa tri likalnike….
kar se pa same razveze tiče… mislim da ni bistvene razlike, samo ločitev je potrebno podpisati in si spremeniti nazaj priimek (kar tudi ni nujno) ostalo je isto-v mojem primeru!
če si malo preberete zakone je zunajzakonska zveza (v kateri sem tudi jaz) enaka zakonski zvezi! glede imetja… bla bla bla…

tisti klepci ki govorijo da je to neka potrditev ljubezni in začetek prave poti… bulšit! vi kar vrjemite temu sranju! zame je prava enačba za uspešno zvezo=zaupanje+prijateljstvo+pogovor+opora+dober sex+dovolj sexa+občasna popestritev sexa+veliko smeha+skupni cilji in želje in podobno ali če na kratko povzamem sex in zaupanje!

tko da rajši pejte sexat, po sexu si privoščite pivo, vino ali sok in se z partnerjem nasmejite do solz, povejte mu kaj vas muči, in se pogovorita, potem sexajta še enkrat!
vrjemite da je to dosti bolj učinkovito kot tisti list papirja (sploh pa poročiš se samo enkrat z enim partnerjem), mojo formulo pa lahko izvajaš kolikokrat želiš in vedno učinkuje =)

pa lep dan!

Nujno je, da si na poroki lepa, da pokažeš svojo lepo postavo, sicer bi lahko kdo mislil o tebi, da ti je vseeno zanj. Ne vem, kaj si bodo mislili tisti, ki so jim bolj všeč noseče neveste ali pa ženske močnejše postave. Lahko bi se komu zamerila. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

zakaj bi se komu zamerila? zato ker sem sama postavna?
lej zavedam se svoje postave, na njo sem ponosna, in ja želim si biti lepa na svoj poročni dan, visoka in vitka kakršna sem! tako sem lepa jaz, takšna sem jaz!
če je katera močnejša je še vedno lepa, važno da je zadovoljna sama sabo.
če se katera poroči noseča, se je tako odločila, tudi te neveste so zelo lepe, najbolj važno pa je da so lepe same sebi!
in tudi če se komu zamerim, se ne sekiram kaj dosti, nisem bila nestrpna do nikogar, če mi pa kdo zameri mojo vitkost… hja takim pa lahko rečem samo to-ja vitka sem in za to ne naredim nič! jem vse, jem veliko, jem čokolado pa se me nič ne prime-ja vitka sm… hahaha =P

Marko, ti pa tvoje drage ne nameraaš poročit? 🙂

Seveda jo bo, samo ne naokoli govorit. 🙂 To je presenečenje.

jo bo ja, poročil, enkrat bo tako vmes med službo skočil pred matičarja, tako kot skače na forum. 🙂
No, ne vem, meni se malo smili ta njegova.Glede na njegovo količino tukaj preživetega časa. Pa verjetno to ni edina stvar, ki jo počne na netu. In takšni so potme najpametnejši,da drugim peglajo možgane.

Poroka, ali ne, brezvezna dilema. Čez 10-15 let je vsaka zveza srednja žalost. Pogumni gredo narazen, manj pogumni lažejo sami sebi in varajo zraven.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ne, ne, obstajajo še eni, pametnejši, to so tisti, ki sodijo ostale po sebi ali pa po nekem svojem občutku, ki nima nobene zveze z realnostjo. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če si na začetku pesimist, si na celi črti pesimist. Zakaj sploh živiš, saj boš itak umrl? Ima smisel? Če ne vidiš smisla v ničemer, jah, ti ne more nihče pomagati… Brez idealov in optimizma človek zaide v malodušje.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kaj težiš, matjazko. Še On_ je priznal, da nima ful srečne zveze.

Aha, če je pa On priznal, potem pa to gotovo velja za vse. Sicer je pa sreča relativen pojem, srečna zveza pa tudi.

Seveda je relativen pojem. Ogromno vas je takih, ki ste srečni že, da vas kakšna pogleda. če pokaže pripravljenost, da gre v zvezo, pa ste v transu.

nekje sem prebrala,da je poroka teater oziroma gledališče,kjer dva nastopata imata glavni vlogi ostali so pa gledavci in čisto se strinjam.

Ma kdo jo pa ima? Komu pa vsak dan rožice cvetejo….?
Kdo sploh kaj takega pričakuje? Tak vrtnar je malo…. preresen? 😉 :))

Mislim, da je to žaljivo in da to ni del katoliškega vokabularja, ki ga iz družine in od znancev poznam dobro.
Ta tvoja kolegica je en fanatik in to brezčuten. V moji družini sestre imajo može in vsi njihovi družinski prijatelji so verni v pravem smislu besede, z prakticiranjem vere vsak dan, tako da vem zagotovo da to ni iz njihovega slovara. Ta tvoja je čudna.

Drugače, ja tipi svoje punce, v najstniških letih ali tam do 30te nazivajo pi..ke, ku..ve ali my bitch ali tudi priležnice, ampak to tretje srečam bolj redko in se mi zdi žaljivo.

Še pes mora imeti papir, če hočemo, da je pravi pes!
Če bo šlo tako naprej, se bo neka skupina spomnila, da rojstni list ni potreben (papir), da osebne izkaznice niso potrebne, da zdravstvene izkaznice niso potrebne in bo šlo kot domine. Mislim, da en red mora biti.

Prevarana, očitno se povsod zahteva papir, dokument, samo pri zvezah je lahko vse “labavo”. Pri sklenitvi delovnega razmerja vsak delavec zahteva pogodbo, da ga ne bi okoli prinesli, v vezi pa naj bi bila ženska (gledam pač z ženskega vidika) presrečna, da se je moški odločil “vsaj” živeti z njo. Potem pa gledam kisle obraze nekaterih koruznic, ko izvedo, da se bo njihova kolegica poročila. Zraven sicer razlagajo, da one papirja ne potrebujejo, ampak zakaj potem odpirajo teme kot je bila tista z naslovom “Moški, zakaj ne zaprosite svojih dolgoletnih partneric?”

Kaj sot ti psički krivi….eh…..pa tudi tisti del v nadaljevanju nekako ne bo izvedljiv. Red mora biti – to tako zveni politično, osorno…meni nikakor ne paše v kontekst (romantične) zveze, morda zato ker sem mlada in naivna, polna idealov 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

V katerem stoletju živi? :-)))

Prevarana, očitno se povsod zahteva papir, dokument, samo pri zvezah je lahko vse “labavo”. Pri sklenitvi delovnega razmerja vsak delavec zahteva pogodbo, da ga ne bi okoli prinesli, v vezi pa naj bi bila ženska (gledam pač z ženskega vidika) presrečna, da se je moški odločil “vsaj” živeti z njo. Potem pa gledam kisle obraze nekaterih koruznic, ko izvedo, da se bo njihova kolegica poročila. Zraven sicer razlagajo, da one papirja ne potrebujejo, ampak zakaj potem odpirajo teme kot je bila tista z naslovom “Moški, zakaj ne zaprosite svojih dolgoletnih partneric?”[/quote]

hja, če ji je poroka in vse povezano s tem življenjski cilj in smisel, v čem je potem problem? Sicer pa, če se že primerja s pogodbami, zakaj pa ne? Se sklene poroka za obdobje, recimo 5 let, z možnostjo podaljšanja. :-)))

Hvala avtorju/ici teme, sem se prav od srca nasmejala za tole ‘priležnico’.

Jaz sem tudi priležnica. Živiva na koruzi, postelja na kateri seksava pa je cca 100m oddaljena od cerkve. Grešiva vsak dan in se prav prileže. Če me bo zaradi tega katera ‘pobožnica’ zaničevala kar naj, bom naslednjič še luč pustila v spalnici, pa naj vidi ta ‘božji’ greh v živo:)

Sicer pa poroka, zakon, cerkvena poroka, koruza… če nisi za skupaj in se ne spoštuješ te čisto nič ne bo zadržalo skupaj. Dandanes še kredit bolj skupaj drži kot pa ene poročne floskule.

Ko smo ravno pri tem… meni je popolnoma noro in nerazumljivo, da se v 21.stoletju device in devičniki poročajo, da bodo lahko ‘brezgrešno’ seksali. Nobene spolne in čustvene dozorelosti, potisnjeni v neka kultna prepričanja zaradi vzgoje svojih staršev…. potem se pa čudimo zakaj toliko zakonov propada, zakaj je toliko prostitucije, varanja in še česa…

Katoliška niti krščanska vera se prav nič ne vtikuje v to, ali se poročiš kot devica (devičnik) niti cerkev ne v toliko, duhovniki niti nimajo tega vprašanja, ali si že ali še nisi. To je tvoja osebna stvar, če jo smatraš za greh, se ga izpoveš, če ne, se ti ni treba, ne glede na to, ali to poleti počneš prislonjen(a) na župnišče.. Še bolj neumno je recimo tisto, če misliš, da poročeni verniki brezgrešno spijo, namreč vsi smo rojeni z izvirnim grehom, ni možno ničesar na zemlji početi brez greha oz najmanj da bi mi to znali vrednostiti in na druge (posmehljivo) kazati. Tega si nihče od pravih kristjanov ne domišlja.
Poroka danes v 21. st praktično nima nobene druge vrednosti ali smisla razen tega, kar je že On_ napisal, ali si pripravljan pred celim svetom reči, da si želiš z dotičnim človekom ostati do smrti ali pač te obljube zaradi takih ali onih razlogov nisi pripravljen dati. In če ti nisi ali tvoj partner zate ni, se jaz s stem ne bi ponašala.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Katoliška niti krščanska vera se prav nič ne vtikuje v to, ali se poročiš kot devica (devičnik) niti cerkev ne v toliko, duhovniki niti nimajo tega vprašanja, ali si že ali še nisi. To je tvoja osebna stvar, če jo smatraš za greh, se ga izpoveš, če ne, se ti ni treba, ne glede na to, ali to poleti počneš prislonjen(a) na župnišče.. Še bolj neumno je recimo tisto, če misliš, da poročeni verniki brezgrešno spijo, namreč vsi smo rojeni z izvirnim grehom, ni možno ničesar na zemlji početi brez greha oz najmanj da bi mi to znali vrednostiti in na druge (posmehljivo) kazati. Tega si nihče od pravih kristjanov ne domišlja.
Poroka danes v 21. st praktično nima nobene druge vrednosti ali smisla razen tega, kar je že On_ napisal, ali si pripravljan pred celim svetom reči, da si želiš z dotičnim človekom ostati do smrti ali pač te obljube zaradi takih ali onih razlogov nisi pripravljen dati. In če ti nisi ali tvoj partner zate ni, se jaz s stem ne bi ponašala.[/quote]

No, obljubo seveda lahko daš tudi drugače kot pred matičarjem in župnikom, tako da je tvoje mnenje, da samo ta uradno formalizirana obljuba nekaj velja (koliko, pa itak vemo, približno 60 procentov), pač tvoje mnenje. Drugim pa pusti, da to obljubo razlagajo po svoje. Meni je maksimalna zaobljuba, ko dva spočneta otroka, pa žal vemo, da je za nekatere to samo kolateralna škoda.
Jaz si želim, da človek da “obljubo” samo meni, ne celemu svetu. Obljubo, da me bo spoštoval, da bo iskren do mene in da ko bo z menoj, da je dejansko z menoj.

Še za prevarano: zakoni včasih sledijo praksi, namesto da bi jo določali. Ko se je pojavila kritična masa prakse, da so ljudje živeli skupaj, ne da bi bili poročeni, si skupaj zgradili dom in/ali imeli otroke, je bilo treba temu slediti tudi v zakonih. Počasi sledimo tudi temu, da imajo homoseksualni pari otroke in tudi to se bo prej ali slej odražalo v zakonih (ne glede na besno cepetanje nekaterih). Ja, rojstnih listov pa mogoče kmalu res ne bomo potrebovali več in boš moral plačati, če ga boš želel še v pisni obliki.

In če ti to obljubo izreče pred celim svetom? Saj se v nobenem primeru ne zaobljublja svetu ampak tebi, če mu je pa to težko povedat pred celim svetom in ti to samo v kakem intimnem trenutku šepeče v uho…..
Eh ne vem kolko ga je potem v hlačah, če tega ne zmore/noče izreč pred vsemi.
Mogoče si pa niti sama ne želiš sprejet te odgovornosti ? 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close