Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Če ne smem kravjega mleka in sladkorja

Če ne smem kravjega mleka in sladkorja

Torej, imam začasno dieto – nič kravjega mleka in izdelkov iz kravjega mleka, kmalu pa sledi še nič sladkorja in belih testenin, riža, moke.

Je že kdo bil na taki dieti in mi lahko pove kakšen recept? Sedaj še jem sladko tako malo za vmes, potem bo čista tema. In malo razmišljam predvsem kaj jesti med obroki, tko malo za pocrkljat ali pa za na pot vzet. Tudi sladko sadje prepovedano čist.

Hvala!

zakaj ne smeš mleka? alergija?

zakaj pri vragu moraš jesti med obroki za crkljanje?
pač ješ meso, zelenjavo, krompir

glede na to, da je to začasna dieta, se pa že lahko potrudiš.

si na proti glivični dieti? tisto za vmes ne bo šlo.

Ni alergija, mi povzroča druge težave. Ja, tisto drugo je protiglivična dieta.

Kdo pravi, da moram jesti za crkljanje? sem pač lačna, ne morem jesti na vsakih 5 ur. In za prigrizek si ne mislim omislit zrezka in podobno. jogurtov in podobnih reči ne smem. In zakaj tisto vmes ne bo šlo?

Madonca no!

Se bom že znašla, hvala. Si bom spekla kaj samo brez sladkorja in podobno. Mogoče ne bo tako okusno, lačna pa tudi ne bom.

Lahko ješ sojine jogurte, si skuhaš puding (Royal – vanilija) na sojinem mleku ali alpskem mleku brez laktoze (če je laktoza problem, sicer tega ne smeš uporabljati). Lahko si narediš palačinke (namesto mleka daš jabolčni sok, namesto sladkorja daš fruktozo). Dobiš pa tudi v specializiranih trgovinah in boljše založenih trgovinah izdelke brez glutena in laktoze (keksi, prepečenci, grisini, …).

Kavo si lahko sladiš z fruktozo.

Veliko izdelkov se dobi, le malo pobrskaj po trgovinah. Na začetku izgleda hudo, ko se pa organiziraš kje kakšno stvar dobiti in nadomestiti, pa ni več tako grozno.

Srečno!

Korenček, hvala!

Ja, sej sem sprobala ovseno mleko, sojino mleko in riževo mleko in ne vem katero je bolj zanič. Še najbolj prebavljivo je riževo. sem si vsaj kakšen gres skuhala, potem še gresa ne bom več smela, ker je bel.

Laktoza ni problem in res je začasna dieta, ampak tale protiglivična traja vsaj 6 mesecev. Sem res sladkosnedna in bom težko zdržala toliko časa brez priboljškov. Sem bolj mislila če ima kdo kakšen recept za kakšno pecivo, štrudl,…

Sicer pa ti povem, da so palačinke iz polnozrnate moke tudi čisto ok, namesto mleka dam pa kar vodo. Sploh ne opaziš razlike – ne bi si nikoli mislila.

Moja mama je na dieti brez laktoze, glutena in sladkorja (kandida).

Pripravi si to pecivo:

Namesto sladkorja uporabi fruktozo, namesto moke pa uporabi polnozrnato ali kakšno drugo moko (moja mama uporabi brez glutena), vanilijev sladkor lahko izpustiš.

Nastane dobro pecivo, lahko pa veliko peciv spečeš na tak način, da zamenjaš sestavine s tistimi, ki jih lahko.

Saj bo šlo, le navaditi se moraš.

to bi šlo, če punca ne bi bila na protiglivični dieti.
fruktoze tudi ne sme!!!
zakaj pa misliš, da ima sadje prepovedano? Zaradi fruktoze

fruktoza je dovoljena diabetikom, drugače pa ravno tako redi in pospešuje glivice, kot saharoza.

Dobri recepti za tako dieto so v knjigi Resnice in zmote o kandidi. Sicer pa v času protikandiddne diete sladice pokvarijo ves trud, ki ga vložiš v dieto.

Primer sladice iz te knjige – za težke trenutke: sojina smetana (ki ima veliko kokosove maščove), jo stepeš in jih dodaš zmlete pražene lešnike. Nato še sveže stisnjen pomarančni sok in koščke pomaranč.

Ima pa ta knjiga tudi poglavje, kako zdržati v službi in kakšni prigrizki so dovoljeni. Precej dobra pomoč je tistim, ki se morajo držati diete.

Fruktoza deluje enako kot sladkor.

O, hvala. Bom si pekla kar po klasičnih receptih. Brez kakršnegakoli sladkorja in s polnozrnato moko, jajcem, namesto masla pa lahko dam tudi olje menda. Sej ni krize po mojem.

Ja, pri protiglivični sladkorja NI!!! V nobeni obliki. Ja, tudi sadje je omejeno – samo kisla jabolka, maline, borovnice.

Sej bo šlo.

Upam, da prebereš moje sporočilo. Jaz te knjige nimam. Bi pa rekla, da je skoraj 100%, da mi težave dela kandida. Pred časom se imela ogromno vnetij (ženske reči) ter ogromno aft (non stop), pojedla pa tudi ogromno sladkega, predvsem čokolade.

Zdaj sem take sladkarije v večini opustila, sladkor uživam minimalno. Pred kakim tednom me je zamikalo, sem pojedla od enega od otrok čokolado do konca in eko – imam dve afti in spodaj vnetje.

Če mi lahko prosim poveš, česa naj še ne bi jedla ti bom zelo hvaležna. Za sladkor vem. Kaj je še takega??

Hvala!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close