Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem če izgubiš registrsko tablico….?!

če izgubiš registrsko tablico….?!

A jo moraš preklicat, odjavit????
Ali greš kar na Lpp naročit drugo? Lahko gre pooblaščenec ali mora iti lastnik? Kakšni so pa stroški?

A naj kam pokličem ali so jo našli?? Na policiji je ni, to že vem.

Nekaj časa nazaj je tudi moj oče izgubil registrsko tablico. Baje je treba potem to odjavit, drugače je možna tudi kazen, če se voziš samo z eno,..-ne vem točno,..-hotela sem povedat, da sem doma sama napisala pooblastilo, da jaz lahko v njegovem imenu uredim zadevo, se odpravila na občinski urad, oddala staro tablico oziroma preklicala, (nekaj je bilo potrebno tudi plačati, vendar se ne spomnim točno koliko) in takoj sem tudi dobila nove registrske tablice.

Izgubljeno tablico je potrebno čimprej odjaviti, zaradi možnosti zlorabe (če nekdo namesti tvojo tablico na svoj avto, na bencinski natanka poln tank bencina in zbeži, kamere posnamejo tvojo tablico – samo ugibaš lahko, kdo bo plačal bencin in kazen). Nova tablica stane 17 eurov, dobiš jo v nekaj dneh. Ureja lahko kdorkoli, ki ima s sabo prometno dovoljenje.

Izgubo reg.tablice moraš prijaviti policiji. Lahko je ukradena, ne zgubljena.

Kje pa jo odjavim?

Le pazi kaj boš prijavila policiji krajo ali izgubo tablice…to je za njih veeeelika razlika….kar malo povprašaj policista, ko boš to urejala

lp

TI že ne, ker se mora tablica ujemati s točno določenim tipom vozila na kameri in dosedaj še nisem slišala za primer, da bi se tatovi bencina matrali iskati avto enake firme, tipa, barve in moči motorja.

Kaj pa če tatovi ukradejo tablico z avta, ki se ujema s tipom vozila (tudi firma, barva in moč motorja), ki bo tankal?

Govorim iz lastnih izkušenj.

Si imel pa ekstra zlobne tatove in ni izključeno, da ni kakšen med njimi celo kak tvoj znanec, ki je to naredil iz direktne maščevalnosti.

Poznam vsaj dvajset primerov kraje tablic, pa se originalni avto nikoli ni ujemal s tistim, ki so ga tatovi uporabili za krajo bencina. Ponavadi niti v tipu avta niti v barvi ne, kar je daleč najbolj opazno.

New Report

Close