Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Če ima on večjo plačo

Če ima on večjo plačo

Živjo!

Spet tema na plače, ampak kaj ko se pa res vse vrti okrog denarja…. Skratka: imam 7. stopnjo izobrazbe, on ima 5. stopnjo in ima višjo plačo od mene (ne veliko, pa vendar..) Ob tem nimam ravno prijetnega občutka, sploh če sem res brez keša (tako kot sem trenutno), on pa ga ima in mi hoče on plačat kakšne zadeve… V glavnem, počutim se neprijetno in celo ne dovolj dobro zanj.. Ali se vam takšni občutki zdijo “normalni”? Ampak takšna sem, nikoli se nisem zanašala na to, da bi me vzdrževal kdo drug. Sicer me ne vzdržuje, saj imam svoj denar, ampak je pač tako, ko sem napisala zgoraj… A ima še katera podobno situacijo in kako se počutite (če). Hvala!

Ko boš pa ti več zaslužila od njega, ga boš pa v nič devala (?)!

jaz imam 3 x večjo od žene, pa živim na njen račun (žena, da za hrano in ostalo, mojo pa šparava)

Odnos med dvema nima nič skupnega z denarjem, denar je zato, da se z njim živi in se troši. Če začenjaš razmišljati on ima on nima, jaz imam jaz nimam potem imaš pač namesto srca blagajno.

Ali živita skupaj? Ali imata otroke? To je pomemben podatek, kajti če imata resno zvezo, potem moj-tvoje ne bi smelo več obstajati.

Moj mož ima 2x večjo plačo kot jaz, pa se sploh ne sekiram. On ne kuha, ne pospravlja, … imava pač dogovor, da on služi denar, jaz pa skrbim za dom in družino.

Ker pride domov kasneje kot jaz, je logično, da ga pričakam s toplim kosilom, on pa tudi ves denar porabi za naše skupne potrebe. Če se imata dva rada, pač porazdelita delo in denar po svojih možnostih brez občutka slabe vesti.

Tut jst menim, da ko si enkrat v resni vezi oz. imaš družino ne gledaš več na moje-tvoje, ampak najino..tist, ki več ima pač več vlaga oz. se nekak dogovorita okrog tega. Važno je, da družina preživi oz. jim prihodki staršev omogočajo normalno življenje. Vsak prispeva po svojih močeh, enkrat en da več, drugič drug.

Hvala ti in vsem ostalim tudi. Saj se tudi jaz skušam prisilit v takšno smer razmišljanja, ker vem, da tudi on tako razmišlja, ampak takšna situacija je zame pač nekaj novega in se moram še privadit nanjo. Sicer pa še nimava otrok, živiva pa že skupaj.

Še enkrat hvala za vaša mnenja in lep vikend vsem! papa!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close