Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem če gori..?

če gori..?

Tukaj mi boste najbrž znali pomagat, da ne hodim takoj do mehanika ker se sama zal ne spoznam kaj preveč.
Zjutraj sem opazla da se mi je prižgal en izmed znakov na armaturni plošči, v oklepaju je krog v njem pa klicaj.
Mi lahko kdo pove kaj to pomeni?
lp

erči erči
najprej se pogleda servisno knjižio oziroma knjižico z navodili
potem se vpraša, pa naprej pove, kater avto pa podobno
potem se čaka na odgovor, vmes se lahko pogoogla če bo kaj sreče
je pa tako da če gori kaj s klicajem to ni najboljše ponavadi
edino če gre za znak za poledico (pod 3 stopinje C)

🙂 veš najprej sem pogledala v serv.knjižico, navodil žal nimam, ker sem avto-kio 96l kupila od…osebe, pa tudi pogugala sem kar veliko pa nič na žalost in šele na to sem sem prišla

Pozdravljeni!

Verjetnoi je to ista (ali podobna) lučka, ki se prižge tudi za ročno zavoro.
Če gori (in nimate zategnjene ročne :-)), je nekaj v zvezi z zavorami (ploščice, olje…), morda pa je samo okvara na elektriki in lučka gori kar tako.

Vsekakor peljite avto k mehaniku, da preverijo zadevo.

lp, Anže

ko imam dvignjeno ročno mi gori druga lučka. razen če sta dve lučki za ročno? 🙂

Moji tašči je pred kakšnim mesecem isto gorela lučka v Kii. Smo tudi mislili, da je ročna, pa ni bila,ampak nekaj drugega, nekaj se ji je prežgalo na inštalaciji.

Nekateri avtomobili imajo opozorilno lučko še posebej za obrabljenost zavornih ploščic. Vsekakor pa na servis z avtom. Zavore so zadnja stvar s katero se lahko igramo.

No, jaz imam v avtu samo eno lučko za ročno, ki je prav taka, klicaj v oklepaju, prižgala se mi je pa tudi, ko so bile zavore obrabljene… Tako da kar lepo k mehaniku.

Možno je da ti ročna zavara ne popusti tako kot bi morala….

Pri nobenem simbolu ni uporabljen oklepaj! To, kar izgleda kot oklepaj (!), je simbol za zavorne čeljusti, ki so takšne oblike. Torej, je napaka na zavornem sistemu. Ko se ti prikažejo “oklepaji”, ne oklevaj in pelji avto k mehaniku (pa počasi).

New Report

Close